xenia's day

Olohuoneen uudistunut ilme ja epäonnen ilta

Teksti: Xenia

Mikäköhän siinä on, että yhdelle lapselle ei juuri satu mitään ja toinen painaa aina pää kolmantena jalkana vailla minkäänlaista itsesuojeluvaistoa. Kuinka monta kertaa olen esimerkiksi sanonut lapsille siitä, ettei sohvalla kiipeillä. Ja eiköhän meidän toisiksi nuorimmainen silti sitä harrasta ja iltapalaa tehdessäni eilen ehti tulla sohvan selkänojan yli pää edellä kivilattiaan. Sydän jätti kyllä muutaman lyönnin välistä, mutta itku alkoi saman tien, mikä on ilmeisesti hyvä merkki lääkärin mukaan, joka päivystyksessä pojan sit illasta tutki.  Saatiin ohjeeksi herätellä herraa pari kertaa yön aikana ja niin tehtiinkin. Nyt hän on puolestaan hammaslääkärissä mieheni kanssa, jotta tsekataan suu. Huulikin kun näytti vähän turvonneen, joten parempi tsekata varuiksi, ne vaikutukset hampaisiin kun voivat tulla vasta vuosien päästä, joten hyvä saada tietoihin milloin ja mitä on tapahtunut.

Itseasiassa nyt kun mietin, niin jokaisen lapsen kanssa olen käynyt hammaslääkärillä vähintään kerran heidän kolautettuaan suunsa/kaaduttuaan päiväkodissa/koulussa/kotona. Mites teillä, oletteko selvinneet hammaslääkärikäynneittä?

Se on kyllä sanottava, että hyvää sairaanhoitoa täällä saadaan, vaikka palkkaus sairaanhoitajilla onkin aivan liian pieni työnkuvaan nähden. Toivon niin sydämeni pohjasta, että näihin saataisiin joku roti, että saisimme nauttia tasokkaasta hoidosta tulevaisuudessakin.<3

Mutta siis. Uudistunut olohuoneemme tarkoitti käytännössä uutta sohvaa vanhan lähtiessä uuteen kotiin. Edellinen matto ei sopinut nykyisen sohvan väreihin, joten vaihdoin sen päikseen meidän makkarin maton kanssa. Ja sama juttu nojatuolin suhteen. Tämä tuli toisiksi nuorimman huoneesta ja olkkarin nojatuoli löysi paikkansa hänen huoneestaan. Kaikki toimii niin kivasti nyt yhteen!

Parin viikon kokemuksella olen hurjan tyytyväinen tähän sohvaan. Edellisen sohvan materiaali ei ollut omaan mieleen enää kymmenen vuoden jälleen ja mahdollisuutta vaihtopäällisten hankintaan ei ollut koska rungon kangas ei ollut irroitettava. Kysyin siitä jos uuden päällisen voisi laittaa edellisen rungon päälle, mutta ei kuulemma toimi.  Niinpä tämä sohva on nimenomaan sellainen, jonka päälliset voi pestä  kokonaisuudessaan koneessa 30 asteessa! Kankaan martindale luku eli kulutuksenkesto oli myös ihan huikea ja lisäksi se on tehty kierrätysmateriaaleista. Muutaman viikon kokemuksella pienet tahrat ovat lähteneet ihan pyyhkimällä. Koettu mm vihreä kakku, kynttilästä lähtenyt noki ja suklaa. 😀 Eli siis vesipesua ei tarvita kovinkaan usein kun paikallisella tahranpoistolla pääsee pitkälle!<3

 

X