xenia's day

Ostoskseni luontaistuotekaupasta

Teksti: Xenia

PA120104

Braggin omenaviinietikka. Tunnettu tuote, joka on ihmelääke vähän kaikkeen. Mulla meneillään elimistön puhdistamiskuuri, johon tämä sopii paremmin kuin hyvin. Juon tätä aamulla veteen sekoitettuna (ruokalusikallinen vesilasia kohti) ja iltapäivällä ennen päivällistä! Väärinkäsitysten välttämiseksi: Tämä ei ole mikään laihdutus-detox, vaan ideana syödä mahdollisimman puhdasta ja prosessoimatonta ruokaa ja välttää esim kahvia, sokerisia juttuja ja alkoholia jonkin aikaa.

Kikherneet hummukseen. Ai että, tulee ihan vesi kielelle ajatuksesta, mä rakastan hummusta!

Kookosmaito sopii kaikkeen! Smoothieen, ruuanlaittoon ja vaikka mihin. Mä aina välillä unohdan sen olemassaolon, mutta eilen bongasin taas kaupassa pyöriessä, joten pitihän sellainen ostaa mukaan.

Mantelivoi sopii hyvin banskupannareiden päälle tai ihan sellaisenaan. Minä ja meidän tytär tykätään kovasti erilaisista pähkinävoista ja mies puolestaan inhoaa jo pelkkää hajua. Tosi outoa!

Probiootit vatsan hyvinvoinnin ylläpitoon. Aina kun vatsaa alkaa korventaa, muistan taas kuinka tärkeitä nämäkin on. Yritän nyt päästä närästyksestä eroon ilman sitä ainaista vatsansuojalääkettä. Jännä muuten huomata, että pari pahempaa stressiviikkoa, niin on saman tien flunssassa ja vatsaa korventaa. Stressi on kaikkein pahin este terveyden tiellä, ainakin mun kohdallani.

Raakasuklaapähkinät on niin hyviä, eikä niissä ole juuri lainkaan sokeria. Muutama tällainen sopii hyvin, tumman raakasuklaan ja pähkinöiden glykeeminen indeksi kun on matala, eivätkä ne siten aiheuta sitä verensokerin piikkiä mikä esim karkista/pullasta tulee. Ideana siis pitää verensokeri tasaisena koko ajan.

Saksanpähkinät on niin hyviä ja sisältävät paljon hyviä rasvoja ja kuituja. Katsoin itseasiassa vähän aikaa sit yhden dokumentin (Fed up, suosittelen) ja siinä käytiin nimenomaan läpi sitä, että sillä tosiaan on väliä, mistä energiansa saa ja että kalori ei aina ole kalori. Dokumentissa esimerkkinä käytettiin virvoitusjuomaa ja kourallista manteleita. Kummassakin oli sama määrä energiaa, mutta virvoitusjuoman sisältämä sokeri imeytyy samantien vereen, joka aiheuttaa insuliinin nousun ja ylijäämä energiasta muutetaan maksassa varastoitavaksi rasvana. Samaan aikaan mantelit puolestaan kulkevat ruuansulatuskanavan läpi ja vapauttavat energiaa pidempään. Ei tule sokeripiikkiä, eikä siitä johtuvaa väsymystä, tukkoista oloa ja nälkää saman tien.

Kahvivieroitus sujuu muuten hyvin. Kolmas päivä ja tänään ei ole vielä ollut edes päänsärkyä. Eilinen ja tämä päivä myös todella hyvällä ja positiivisella fiiliksellä. Naamarissa on pari näppyä, mutta muuten olo on ihan jees, vatsalaukkukin oli vähemmän ärtynyt tänä aamuna kun vertaa eiliseen. Odotan niin mielenkiinnolla, miten tämä vaikuttaa pidemmällä tähtäimellä omaan terveyteen ja mielialaan. Mielenkiintoista on myös nähdä miten iho reagoi sekä sisäiseen puhdistautumiseen että ulkoisesti uusiin Yon-Kan tuotteisiin! Positiivisella fiiliksellä eteenpäin! <3

X