elämä

Pääsiäisen hulinoita

17.4.2017 Teksti: Xenia

IMG_0291IMG_0294

Jestas mikä määrä ruokaa juhlapyhien aikana tuleekin vedettyä napaansa ja mikä parasta, hyvässä seurassa.

Lauantaina kokoonnuttiin meille ystäväperheiden voimin ja nautittiin hyvästä ruuasta lasten leikkiessä yhdessä. Sovittiin, että tällaisia brunsseja pitää järkätä useamminkin, loppupeleissä todella helppoa ja niin kiva tapa viettää aikaa yhdessä.

Meidän brunssi koostui suuresta määrästä erilaisia hedelmiä ja marjoja, jugurtista, myslistä, erilaisista sämpylöistä, croissanteista, leikkeleistä ja erilaisista juustoista, pesto-artisokka-tomaatti-parmesan leivistä ja mustikkamuffineista. Ja koska porukassa on paljon enkkuja oli tarjolla myös paistettuja kananmunia ja pekonia. Ei jäänyt nälkä, se on selvä ja tällä mentiikin illalliselle asti ihan helposti.

Eilen vietettiin puolestaan pääsiäistä äitini ja tämän miesystävän sekä veljeni ja tämän tyttöystävän kanssa. Tarjolla oli äitini tekemää lammaspataa ja valkosipulikermaperunoita, herkullista salaattia ja jälkiruokana vielä pashaa. Iltapäivä ja ilta menikin siinä leikkiessä tytön kanssa ja en tiedä oliko kaikki hauskuu vai mitä, mutta unesta ei tullutkaan sit mitään, ei tytöllä eikä minulla. En tiedä mitenkä päin vauva tuolla mahassa on, mutta yöt eroaa niin paljon toinen toisistaan. Yhtenä yönnä saatan nukkua pelkästään kahdella herätyksellä ja sit taas on näitä öitä kun juoksen vessassa tunnin välein. Yksi asia, mitä ei tosiaan jää raskaudessa kaipaamaan, vaikka yöherätysten määrä varmaan pysyykin ennallaan.

Tänään onkin sit viimeisten pääsiäisruokailujen aika kun suunnataan isäni ja tämän naisystävän luokse syömään iltapäivästä. Sen jälkeen onkin sit kiva palata arkeen ja normaaleihin ruokatottumuksiin. Kunhan nuo kaappeihin jotenkin kummallisesti ilmestyneet suklaamunat on tuhottu, voisi pitää (lue: yrittää) jonkun pienen herkkulakon vaikkapa tyyliin yhden viikon ajan. Olisi aika huikea saavutus minulta.

Mitenkäs teidän pääsiäinen on mennyt? Ruokien ympärillä vai jossain muissa merkeissä?

Tänään on muuten viimeinen päivä kun tämä ale on voimassa: *25%:n alessa kaikista kodintuotteista, huonekalut mukaan lukien, koodilla 355730.  Alennuksen voi käyttää vain kerran!

*kaupallinen linkki.

Kommentit (9)

Meillä meni pääsiäinen ihan häävalmisteluissa, tulevana launtaina juhlitaan! <3

Heippa! Mulla heräs semmonen kysymys että missä ootte tutustuneet teidän enkkuystäviin (tai ystäväpariskuntiin? joita olen ymmärtänyt teillä olevan? 🙂

Hassua kyllä, mun kahdella lukioaikaisella kaverilla on molemmilla mun miehen ikäiset enkkumiehet ja kaikilla meistä vieläpä samanikäiset lapset. Eli ihan sattuman kauppaa, aika uskomatonta itseasiassa! 🙂

Mitä tossa salaatissa on? Kananmunaa, herneitä, rucolaa..? Näyttää tosi hyvältä 🙂

Siinä on salaattipohja, herneitä, parsaa, kurkkua, mintun lehtiä, kananmunaa ja kevätsipulia! 🙂

Ruuan ympärillähän se pääsiäinen on melko pitkälti mennyt 🙂
Herkulliselta kuumostaa teidän pääsiäisherkut! Ja tuo ystävien brunssi on ihana idea!

Juhlapyhät on ihania, vaikka aika kiva onkin palata arkeen ja normaaleihin ruokailutottumuksiin! <3

Minulla on vinkkivinkkinen: yöllisiin vessareissuihin auttaa ennen nukkumaanmenoa otettu vajaa teelusikka suolaa. Minulla tämä auttoi ihan raskauden loppuun asti, kävin vessassa vain kerran yön aikana!
Käytän tosi vähän suolaa, niin uskalsin huoletta tuon lisän ottaa. Ruususuolaa ostin lääkkeeksi:)
Silloinhan tämä ei tietty käy, jos ruokavaliossa on muutenkin suoloja.

Mulla tässä muodostuisi ongelmaksi kauhea jano yöllä. Jos syön vähänkin liian suolaista niin juon koko yön. 😀 Eli sit heräilen eri syystä! 😀

Meillä meni pääsiäinen ihan häävalmisteluissa, tulevana launtaina juhlitaan! <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi