Xenia's day

Päiväkodin ja koulun aloitus

Teksti:
Xenia

Ensi viikolla meidän arki muuttuu, kun esikoisemme aloittaa koulutaipaileensa ja pienimmäisemme päiväkodissa. Tämä muutos aiheuttaa itsessäni tunteita suuntaan jos toiseenkin. Tuntuu hassulta, että tämä vajaa 1.5 vuotta meni niin nopeasti, mutta toisaalta meidän perheessä tämä muutos tulee tarpeeseen. Olen aina sanonut, että silloin kun lapsi lähtee liikkeelle, muodostuu töiden pyörittäminen siinä ohella todella vaikeaksi ja niin kävi tälläkin kertaa. Tämä nuorimmaisemme on vieläpä se kaikkein liikkuvaisin tyyppi meidän lapsista, joten jos väittäisin viimeisen puolen vuoden olleen helppoa, valehtelisin silmät päästäni.

Mietin tuossa toisaalta yksi päivä, että kaipuu töiden tekoon on jo valtava. Projekteja on koko ajan omalla lautaselle enenevässä määrin ja odotan niin innolla sitä, että voin keskittyä yhteen asiaan kerrallaan. Nyt tässä on menty vähän ylikierroksilla säheältäen, joka ei säntilliselle luonteelleni sovi yhtään. Ihanaa siis saada tasapainoa arkeen pikkuhiljaa.

Olisikin muuten mielenkiintoista tietää, mitenkä korona-ajan etätyöskentely on vaikuttanut ihmisten vapaa-ajan ja työajan erottumiseen? Luulisin, että aika monella se toimistolta lähteminen on aika selkeä tapa aloittaa vapaa-aika – ainakin noin yleensä. Mitenkä siellä ruudun toisella puolen etätyöskentelevillä? Teettekö aina tietyn ajan töitä vai esimerkiksi tietyssä paikassa kotona?

Itselleni on aina riittänyt se tieto, että lasten tullessa kotiin jäävät työt ainakin suurimmilta osin sikseen. Saatan toki kuvata jotain kamppiksia heidän kanssaan, mutta pyrin olemaan poissa koneelta. Nyt kesälomalla tämä järjestely ei luonnollisestikaan ole onnistunut kun töitä on tehty silloin kun siihen on mahdollisuus (eli ei kovinkaan usein hehe:D)

Joka tapauksessa. Jännityksen sekaisin fiiliksin odotan ensi keskiviikkoa kun vien tytön ensimmäistä kertaa kouluun ja lähden sen jälkeen harjoittelemaan pojan kanssa päiväkotiin. Luultavasti ensimmäinen viikko menee kevyesti ”laskeutuen” ja sit luultavasti 5-6h per päivä ellei tarvetta ole enemmälle. Yleensä ei.

Tänään aamusta tein syksyn tarvikelistaa, josta suurin osa meiltä löytyikin jo. Muutaman jutun tilasin jo äsken netistä ja sit pitää vielä hakea pienimmälle vaippoja yms.

Onko siellä muita, joilla lapset aloittavat koulua/päiväkotia? 🙂 Jännittääkö teitä?

X