Äitiasiaa

Parhaat appit vajaa 2- ja 5 vuotiaalle?

28.2.2019 Teksti: Xenia

Miten kahden lapsen saaminen ulos talosta aamuisin voikin olla välillä niin vaikeeta? Lähes taputtelin itseäni selkään kun lähdin päiväkodista kohti kotia, oli sen verran menoa ja melskettä. Nyt nämä kaksi ovat nimittäin siinä vaiheessa, että toista on toooooodella kiva kiusata ja uhmaikää lähestyvä poika on myös melko ailahtelevainen sen suhteen, totteleeko vai ei. Lähes päivittäistä on se, että yritän pukea rimpuilevaa poikaa päälle kun hän ”ei halua!!!!” tai että yritän pistää hänet autoistuimeen kun toinen jäykistää selkää ja taistelee kaikin voimin vastaan.  Noh, helpottanee joskus 4 vuoden päästä. 😀

Naurattaa muuten se, että olen täällä yrittänyt hoitaa asioita meidän tulevaa matkaa ajatellen ja päädyin siihen lopputulokseen, että kaukana on ne ajat kun kävin hypistelemessä ihania vaatteita ennen matkalle lähtöä ja pohdin urakalla matkakohteessa puettavia asuja. Nyt purtavaa aiheuttaa lähinnä se, mistä löytäisi pojalle hyvän kelluvan uimapuvun (löytyi!) ja mitä appeja ipadille lataisi. En edes ala puolustautumaan tässä padeja vastaan. Lapset saa sellaiset lentokoneessa jos pysyvät sen vuoksi tyytyväisenä. Tässä ajatellaan vähän muitakin kuin itseämme. 😀

Olen kyllä tässä suhteessa muutenkin aika maalaisjärjen mukaan menevä ihminen. Mielestäni televisio tai tabletit eivät haittaa jos ne eivät yksinomaan täytä lapsen arkea. Kohtuus kaikessa on hyvä pääsääntö lähes kaikkeen.

Mä muuten istun tässä koneen ääressä kauratyyny niskassa ja yritän saada tätä ylävartaloa nyt rentoutettua. Oikein huomaan, kuinka vaistomaisesti nostan olkia ylös, tähän on nyt todenteolla kiinnitettävä huomiota kun hartioiden lisäksi niska on todella kipeä ja nyt myös silmät. Mullahan oli silmätulehdus tammikuussa ja sen jälkeen silmät on ollut tosi väsyneet. Ehkä ne kaikki liikkuvat käsi kädessä, mutta kävin kuitenkin eilen lääkärissä ja sain lähetteen silmäpolille. Katsotaan ollaanko sit viisaampia kun siellä on tullut käytyä.

No joka tapauksessa. Oli mulla asiaakin, tai kysymys tarkemmin ottaen. Haluaisin kuulla teidän lasten suosikkiappeja, sillä tuo valikoima on niin valtava, ettei oikein osaa ilman apua valita. Jos teillä on siis about saman ikäisiä lapsia niin olisin kiitollinen, jos pistäisitte vinkit jakoon!

ps. Siirtelin tuossa myös mukaan otettavia lääkkeitä pöydälle ja ajattelin, että morjesta vaan. Mutta minkäs teet kun kaikille sopii eri särkylääke, varmuudeksi kannattaa ottaa vähän vatsalääkettä ja kaikkea muutakin maan ja taivaan väliltä. Selväähän nimittäin on etenkin lääkkeiden suhteen, että jos et kanna mukana, tarvitset sitä varmasti! 😀 Been there, done that.

 

Xenia

Instagram

  • Sain täydentää aurinkolasivalikoimaani yhteistyökumppanini @sunglassesshop valikoimalla ja päädyin Dolce & Gabbana DG4304 mallin lisäksi tuttuakin tutumpaan klassikkoon eli Ray Banin Aviator malliin klassisessa ruskeassa sävyssä ja polarisoivalla linssillä! Itseasiassa nämä on hyvin lähellä niitä, jotka menetin Kap Verden aaltoihin!🤣 Kevätaurinko alkaakin jo paistaa, joten jos olette hankkimassa aurinkolaseja, saatte 20%:n alennuksen jo valmiiksi edullisista hinnoista koodilla XENIA20 31.3 asti. Koodi ei toimi Guccin, Maui Jimin, Tom Fordin eikä Victoria Beckhamin aurinkolaseihin. Laitan vielä stooreihin suorat linkit näihin molempiin. Kummasta te tykkäätte enemmän, Dolce & Gabbanan vai Ray Banin laseista?😎 #kaupallinenyhteistyö #sunglassesshop #dolceandgabbana #rayban #raybanaviator

xeniasday

Kommentit (12)

Ekapeli isommalle. Tutkittua hyötyä lukutaidolle kun lapsi oppii kirjain-äänneyhdistelmiä. Lentokoneeseen kuulokkeet päähän 🙂

Isommalle voisi suositella jo Molla ABC:ta. Siinä piirretään kirjaimia ja numeroita sormella tai näytölle sopivalla kynäll. Teillä näkyy olevan Applen tabletit niin Applellahan on oma loistava kynänsä.

ladattu, kiitos vinkistä!<3

Hei! Mekin olemme ihan pian lähdössä lomalle Abu Dhabiin. Haluaisin kysyä vinkkiä miten olet toiminut lääkkeiden kanssa Arabiemeritaatteihin matkustaessa; onko teillä särkylääkkeiden varalle todistuksia tai muuta? Näytti netissä olevan monenlaista tietoa asiasta. Nyt näyttää siltä että matkalle joudutaan lähtemään vieläpä antibioottien kanssa, joten asia mietityttää.

Ei ole koskaan ollut mitään todistuksia! Reseptilääkkeistä voi ottaa sen reseptin esim! 🙂 Ihanaa matkaa!<3

Pikku kakkosen appi ja lasten oma satukirjasto on meillä, ja sitten tällänen lasten värityskirja -sovellus, tekijä bimi boo. Tytsyt 2 ja 5. Jos muuten osaa jo kirjaimia niin Molla, sitä jotkut eskaritkin ilmeisesti käyttää. 5-vuotias tykkää ja toki myös siskoaan kaikessa seuraava pienempi.

Kiitos näistä! ja siis kirjaimia harjoitellaan, eli ehdottomasti lataan tämän!<3

Ehdottomasti Monument Valley – kertakaikkisen riemastuttava ja vaikka aluksi hankalalta tuntuukin (aikuiselle), lapset oppivat nopeasti hahmottamaan hankalampiakin illuusioita. Ei käy aikuisellekaan tylsäksi. Ei vaadi opasta, helppo pyöritellä sormella palikoita ja nostaa/laskea portaita jne. Huippu!

Kiitos paljon kaikista vinkeistä!<3

Muita hyviä: My Om Nom, Cut the Rope, Happy Glass, Legon rakentelupelit.

Kiitos!!!!!

Pienemmällä ehkäpä Kapun metsä ja Kapu kalassa. Ovat meidän pojan suosikit. Lisäksi Lego Duplo junapeli.

Ekapeli isommalle. Tutkittua hyötyä lukutaidolle kun lapsi oppii kirjain-äänneyhdistelmiä. Lentokoneeseen kuulokkeet päähän 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *