vaatetus

Pehmeä asu ja energisiä fiiliksiä

10.1.2019 Teksti: Xenia

Mä istun tässä viltti ympärillä ja villasukat jalassa vaikka huoneen lämpötila on jossain 21 paikkeilla. Vilukissako?! Tämä tuli mieleen kun näin nuo saappaat, jotka tulin hankkineeksi Riikasta. Niissä on siis lämmin lampaankarva sisällä ja ne ovat niin mukavat. Inhoan yli kaiken sitä, jos varpaat palelevat, joten varsinkin kunnon pakkasilla tarvitsen jotain lämmintä päälle!

No, se nyt siitä, mutta halusin tulla jakamaan hieman fiiliksiä kun puhdasta ruokavaliota on nyt nelisen päivää takana. Olo on tuhat kertaa kevyempi silleen energioiden tasolla. Tuntuu, että sitä riittää ja voisin lähteä juoksulenkille suurin piirtein (en pidä juoksemisesta, mutta ymmärrätte mitä tarkoitan). Lisäksi unenlaatu on ollut huomattavasti parempi ja yleisesti ottaen olen ollut paljon rennompi etenkin iltaisin. Eilen illalla olin jopa väsynyt ja oli lopetettava lukeminen, yleensä tätä ei käy vaan joudun hakemaan unta jonkun aikaa, eli ehdottomasti parempaan suuntaan ollaan menossa.

PC050158

Suklaa (ja etenkin lontoonrae-suklaa) – ja turkinpippurihimoja on ollut joka päivä, sillä vaikka joku sanoisi mitä, mikään kunnon ruoka tai vastaava ei vie ainakaan multa tuota himoa pois. Ja pöh niille, jotka väittävät, että hedelmän syöminen auttaa kaikkeen. Kun kyseessä on tapa, siinä ei auta muu kuin oppia siitä pois. Se on niin pitkälti myös henkistä, että siihen sohvalle istuessa on oltava jotain syötävää. Elokuviinkaan en osaisi mennä ilman jotain naposteltavaa. En tiedä onko huono asia vai yksinkertaisesti se, että mulle ruoka on yksi suuri nautinto ja kulkee käsi kädessä esimerkiksi rentoutumisen kanssa. En ikinä söisi karkkia keskellä päivää töitä tehdessä. Illat on mun akilleen kantapääni!

PC050162

Tänään olin tietenkin näkeväni jo paljon kirkkaamman ihon, mutta siihen kyllä saattoi vaikuttaa myös kasvohoito, jossa kävin tiistaina. Illaksi varasin muuten itselleni intialaisen päähieronnan ja ensi viikoksi hieronnan. Sain syntymäpäivälahjaksi lahjakortin kauneushoitolaan, joten otetaan nyt oikea hyvinvointikuukausi!PC050178

Mä mietin tuossa yksi päivä, etten todellakaan muista, että mikään ruokavalio tai huonommat elintavat olisivat vaikuttaneet yhtä voimakkaasti parikymppisenä kuin nykyisin. Tuntuu, että nykyisin ei tarvitse mennä paljoa raiteilta pois niin seuraavana päivänä on ihan nuutunut olo. En yhtään tajua, miten olen jaksanut nuorempana kun söin lähes pelkkää sokeria kasvisten vastapainona. Tai sit sitä tottuu siihen olotilaan eikä osaakaan toivoa parempaa. Tai ehkä se on tämä koko ajan kasvava ikälukema. Oletteko te samaa mieltä tästä?

PC050156

Mä teen tällä hetkellä lisäksi kouluhommaa ja yhtä sisustussuunnittelua, joten päivät ovat aivan ihanan monipuolisia. Muistan joskus kun olen ollut sellaisissa töissä, jotka eivät kiinnosta ja kuinka katsoin kelloa viiden minuutin välein. Nykyisin tuntuu, että huomaan yhtäkkiä kuinka perhe tulee jo kotiin ja päivä on pulkassa.

PC050158

Nyt kuppi teetä ja ehkä joku pieni välipala, että jaksaa illalliseen asti. Mukavaa torstaita teille kaikille! 🙂

Xenia

Instagram

  • Can’t wait for summer! It feels like this winter has lasted for two years🤔😁 #readyforsummer

xeniasday

Kommentit (8)

En ole vielä, mutta olen menossa! 😀 Eli katsotaan mitä arvot ovat! 🙂

Pystyn niin samaistua noihin herkkuhimotuksiin!! Ainut, että mulla ongelmana suolaiset herkut kuten juusto ja popparit. Iltaisin alkaa helposti tehdä mieli ja sitä sitten tyhmänä ajattelee, että yksi vaan, mutta eihän se mee niin 😂 ite pysyn parhaiten poissa herkuista kun koitan keksiä iltoihin mahdollisimman paljon mieluisaa tekemistä niin siinä tekemisen lomassa herkkuhotsitus usein jää taka-alalle. Vielä asiasta kukkaruukkuun, mistä on tuo ihana villakangastakki? 😍

Jos yhtään helpottaa niin poppari ei ole paha! 😀 Mutta mieluusti sellaisia, mitkä tekis itse kun mikroaallot ei ole kovin hyväksi! 🙂 Takki on pari vuotta sitten Hennesin alesta ostettu! Ei taida enää löytyä vaikka vastaavia kyllä varmasti on! 🙂

Mulla se on ainakin tapa, että pitää saada herkkuja ja käpertyä sohvalle kun lapset on illalla saanut nukkumaan🙈toisaalta se on musta ihan ok kun koko päivän on vauhdissa eikä ole aikaa hengähtää aiemmin ja muuten tulee syötyä tasapainoisesti🙂

No mulla sama, eikä se itse syöminen ole niin paha, vaan se, että sitten sitä herkkua vedettiin kaksin käsin. 😀

Tuo ruokavaliohomma kiinnostaa edellisen postauksen perusteella kovasti, olisiko sinulla lukemiesi kirjojen perusteella ollut suositella jotain tiettyä :)? Mukavaa alkavaa viikonloppua!

Moikka,

Olen nyt lukenut lähes kokonaan Conquer your Pcos naturally (tämän jo ennen poikaa) ja nyt sit Emma Cannonin Baby Making Plan kirjan. Viimeinen on neuvojen osalta hyvin samanlainen tuon PCO:n suhteen, mutta nimensä mukaisesti tuo eka on nimenomaan PCO:hon ja tämä toinen sit kaikkiin hormonitoiminnan häiriöihin ja ylipäänsä siihen, että maksimoidaan omaa lisääntymisterveyttä! 🙂 Kiitos ja samoin sinulle!

Hei! Oletko käynyt mittaamassa rautavarastosi eli ferritiini-arvosi? Rautavarastot voivat olla matalat, vaikka Hb olisi hyvä. Itselläni on/oli hieman matala tuo ferritiini (vaikka Hb aina yli 130) ja rautakuurin aikana vireystason nousun lisäksi herkkuhimot (itselläni sokeri ja roskaruoka) lähestulkoon loppuivat. Pidän aina välillä taukoa raudasta (koska se ei tee hyvää vatsalle/suolistolle) ja silloin huomaan taas himoitsevani enemmän erityisesti suklaata. En tiedä mihin tämä perustuu, mutta huomaan joka kerta raudan aloittaessani saman vaikutuksen!

En ole vielä, mutta olen menossa! 😀 Eli katsotaan mitä arvot ovat! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *