Xenia's day

Pehmeä porkkanakeitto

Teksti: Anna.fi
Multa kysyttiin vähään aikaan sitten, haluaisinko testata täysin kasvipohjaista Alpro ruuanlaittovalmistetta, joka toimii kerman korviikkena ollen luonnostaan täysin laktoositon, ja siten sopiva aika monelle laktoosi-intorelantikolle. Koska kokkailu on mun sydäntäni lähellä kiinnostuin tästä kasvipohjaisesta vaihtoehdosta, jota en ole ennen kokeillut. Halusin tehdä tämän ympärille keiton, ja täytyy sanoa, että oli muuten hyvää, kattilakin hupeni kolmen ihmisen toimesta vartissa. Alla reseptiä tähän herkulliseen keitokseen.
Tarvitset:
n.8 porkkanaa
ison sipulin
3-4 perunaa
vettä
kasvisliemikuutioita
alpro soya ruuanlaittovalmistetta
öljyä
mausteita
1. Pilko peruna ja porkkanat suurin piirtein saman kokoisiksi paloiksi. Silppua sipuli. Lämmitä kattilassa öljyä ja kuullota sipuleita hetki ennen kuin lisäät joukkoon myös perunat ja porkkanat. Pyörittele koko satsia muutama minuutti ja lisää vettä reilut puoli litraa (niin että kasvikset peittyvät). Heitä joukkoon kasvisliemikuutio (1/puoli litraa lientä). Anna kiehua noin 15 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä. 
Tässä vaiheessa voit toimia kahdella eri tavalla. Voit joko ottaa liemen säästöön ja soseuttaa kasvikset tehosekoittimella, jonka jälkeen lisäät haluamasi määrän keitinvettä. Minä puolestani heitin hieman keitinvettä pois ja soseutin keiton suoraan kattilassa ilman, että erottelin kasviksia ja vettä. 
Kun keitto on soseutettu lisäsin joukkoon melkein kokonaisen purkin Alpron soya ruuanlaittovalmistetta, jonka jälkeen oli mausteiden vuoro. Heitin perään pippuria, chilimaustetta ja hieman Herbamarea, mutta tässä vaiheessa voi toki soveltaa oman makunsa mukaan. Rakuuna kuuluu usein porkkanakeiton resepteihin, mutta minä en pidä sen mausta, joten keksin jotain muuta tilalle. Tuo chili toimi itseasiassa todella hyvin siellä, antoi pehmeälle keitolle vähän potkua ja toi siihen vähän ytyä. Eli jos olette chilin ystäviä, suosittelen kokeilemaan myös tuota maustetta.
Onko muita pehmeiden sosekeittojen ystäviä? Mulle tuli tän kokkailun jälkeen sellainen fiilis, että haluan tehdä muitakin sosekeittoja, joten jos teillä on joku herkullinen resepti päässänne, olisin kiitollinen jos jakaisitte sen myös minulle! 🙂

Lue myös

X