Xenia's day

Pettymyksistä toivoon

Teksti: Xenia

Mä mietin pitkään, kirjottaisinko näistä, mutta koska tänään on aprillipäivä ja todennäköisesti jossakin päin nettiä vähintään joku heittää aprillipilana jonkun raskausjulkistuksen ajattelin ajan olevan oikea puhua myös siitä, kun asiat eivät ole niin yksinkertaisia mitä tulee raskaaksi tuloon ja lasten saamiseen.

Ensinnäkin haluan sanoa sen, että olen äärimmäisen onnekas kahdesta lapsestamme, eikä mikään pettymys tai vastaava vie sitä pois. Itseasiassa voisin väittää, että pettymysten sietäminen on omalla kohdallani paljon helpompaa kuin monen muun osalla, koska minua on jo siunattu kahdesti.

P3270258

Tunteet eivät kuitenkaan toimi näin, vaan voisin väittää, että jokainen raskautta kovasti toivova käy läpi samoja tunteita. On uuden kierron alun pettymys ja sen jälkeen toivo, sitten piinaava odotus ja kova pettymys kun menkat alkavat.

Olen avautunut omista kiertohäiriöistäni täällä ja kokeillut vaikka ja mitä hoitaakseni niitä. Eniten minua on ahistanut jatkuvat tiputteluvuodot, jotka alunperin pistin huonon ovulaation piikkiin, mutta kun ovulaatiot alkoi löytyä ja nämä jatkui piti pohtia muitakin mahdollisuuksia.

P3270307
P3270248

Sitten kuulin ferritiinistä ja siitä kuinka sekin vaikuttaa kiertoon ja raskautumiseen. Monet klinikat esimerkiksi haluavat potilaidensa ferritiinin olevan 50-100 ihan ensimmäisenä steppinä ja hyvin moni raskautuukin sit itsestään kun varastoraudat ovat kunnossa. Oma ferritiinini oli 13 tuossa helmikuun alkupuolella ja aloin kiltisti syömään rautaa ja jatkoin sinnikkäästi vaikka vatsakipuja sainkin. Parissa viikossa vatsa niihin tottuikin ja nyt menee jo ihan rutiinilla. Vielä en ole käynyt kontrollissa, mutta ajattelin mennä siihen joko tässä kuussa tai ensi kuussa.

Mulla onkin nyt aika ristiriitaiset fiilikset, mutta tietyllä tavalla toivo on kuitenkin se suurin niistä. Mulla oli nimittäin nyt ensimmäinen sellainen kierto, jossa ei tiputellut yhtään ja ovulaatiokin löytyi oppikirjamaisesti päivänä 14 (mittaan lämpötiloja ja tein testin). Tämä tietysti herätti tuossa loppukierrosta toivon. Ajattelin, ettei keho voi toimia näin hyvin yhtäkkiä ilman, että olisinkin raskaana. Mutta ilmeisesti näin kuitenkin voi käydä. Täällä on siis tietyllä tavalla todella hyvät fiilikset, vaikka toki pieni pettymyskin läsnä. Sitä nimittäin jo ehtii miettiä mahdolliset lasketut ajat ja sen minkälaista elämä olisi uusi vauva perheessä.

P3270259

takki: Zara

neulemekko: Pura Finland

kengät: Stuart Weitzman

laukku: Fendi

aurinkolasit: Ray Ban clubmaster

Nämä eivät tosiaan ole yksinkertaisia saatikka helppoja asioita, mutta halusin kuitenkin jakaa nämä ajatukset teillekin, sillä uskon, että siellä moni kamppailee samojen tunteiden kanssa. Ette ole yksin. <3

Mitä ihaninta viikon alkua teille! Mulla on tämä ja ensi viikko todella kiireinen ja oli pakko kirjoittaa jo ylös päiväkohtainen to do-lista, jotenki auttaa hahmottamaan kaiken paljon paremmin. Kuvituksena ihanan Jannin ottamia kuvia. Mikä onni, että tavattiin vihdoin!<3

Lue myös

X