P5130045 P5190109 P5190226 P5190227 P5190229

Rattaat saatu yhteistyössä Vaunu-aitalta.

Jo tämän raskauden alkumetreillä aloin pohtimaan mitenkä hoidetaan liikkuminen ja etenkin ripeä sellainen siinä vaiheessa kun vauva syntyy. Tyttö jaksaa kyllä kävellä ehkä sellaiset pari kilometriä ihan hyvin, mutta pidemmät päivät ja etenkin sellaiset päivät jolloin ollaan koko ajan kodin ulkopuolella edellyttävät edelleen rattaita. Tähän kun lisää päälle vielä sen, että koiraa on ulkoilutettava säässä kuin säässä ja myös aika pitkiä lenkkejä rodusta johtuen, oli selvää, että jotain olisi hankittava.

Sen verran paljon tulee meidän lapsille kuitenkin ikäeroa, että mitään varsinaisia ”tuplarattaita” ei ollut enää fiksua hankkia. Niinpä katseemme suuntautui sellaisiin vaihtoehtoihin, jotka toimivat hyvin yhdelläkin lapsella ja ovat tietenkin, meidän tarpeet huomioiden, käytännölliset.  Vaihtoehdoiksi nousivat Mountain Buggyn +one ja Phil & Teds Sport -malli, jota olen aina ihaillut ystävälläni.

Jatkoimme asian tiimoilta yhteistyötä Vaunu-aitan kanssa ja lähdin kurkkimaan heidän valikoimaansa   ja ennen kaikkea vertailemaan ylläolevia vaihtoehtojamme ihan ”luonnossa”. Hyvin pian oli selvää, että Phil & Teds olisi valintamme, se vain tuntui samantien ”omalta” ja niin näppärältä.

Ensinnäkin tämä vaunu toimii niin yhdelle kuin kahdelle lapselle. Joko pelkästään vastasyntyneelle, tai pelkälle taaperolle, tai sit yhdelle vastasyntyneelle ja yhdelle taaperolle tai kahdelle taaperolle. Eli toisin sanoen rattaat ovat todella monikäyttöiset. Nyt kun vauva vielä majailee mahassa ollaan käytetty näitä ihan ”perusmuodossaan” eli single-mallina, mutta sitten kun vauva syntyy lisäämme sisaristuimen tuohon runkoon (alin kuva) ja sinne alle tulee sit Mountain Buggyn kantokoppa, joka toimii myös niihin Nano-matkarattaisiin, mitkä meillä on.

Kuten aiemmin jo kerroinkin, Phil & Teds omistaa myös Mountain Buggyn ja tästä syystä nämä kantokassit varmaan niin yhtenevät ovatkin. Phil & Teds -merkillä olisi myös oma pehmeä kantokoppa, joka menisi tuonne alle, mutta tämä Mountain Buggyn on mielestäni jämäkämpi ja toimii tosiaan myös matkarattaisiin mikä on tietysti aivan mahtava juttu kun lähdetään syyskuussa Englantiin. Ei tarvitse raahata valtavia vaunuja, vaan voidaan matkustaa mahdollisimman kevyesti.

Lenkkeilty on näillä jo jonkun verran ja en voi sanoa kuin että mahtavaa. Renkaat on isot ja tilaa askeltaa hyvin. Työntöaisa on säädettävä eli menee sekä lyhyemmille että pitemmille ihmisille ja rattaiden liikuteltavuus yhdelläkin kädellä on loistava (koira!!!!).

Olen tykästynyt valtavasti tuohon muotoiluun ja sporttisuuteen ja mikä parasta, nämä eivät vie juuri mitään tilaa takakontista. Itseasiassa meidän matkarattaat asuu jo valmiiksi autossa ja vaikka meillä olis myös nämä rattaat mukana, Max mahtuu silti hyvin mukaan. Rattaiden koissa todella on eroa ja etenkin koiraperheenä meille on tosi tärkeetä se, että kaikki mahdutaan mukaan, nelijalkainen perheenjäsenemme mukaan lukien.

Väreinä löytyy harmaata, mustaa, tummaasinistä, punaista ja kirkkaanvihreää ja meille tämä tummansininen oli juuri oikea valinta. Tyttö on tykännyt ihan valtavasti näistä rattaista ja oli aika innoissaan kun kerroin että sitten kun hän on isosisko, pääsee hän halutessaan istumaan tosi korkealle.

Halusimme jakaa teille myös edun ja nyt saattekin koodilla XENIA10  verkkokaupasta ja myymälästä 10%:n alennuksen kaikista Phil ja Teds -merkin ja Mountain Buggyn tuotteista. Alekoodi on voimassa 18.6 sunnuntaihin asti! 🙂

Onkos siellä muita joilla on nämä rattaat tai nämä rattaat pohdinnassa?

Lue myös

X