PA090640 PA090658

vaatteet / Kappahl Newbie

Missä vaiheessa koko 68 alkoi olemaan sopiva ja joidenkin vaatteiden osalta jopa nafti? Eilen aamusta iskin pojalle päälle tytön vanhan kevyttoppahaalarin koossa 74/80 ja se oli oikein passeli. Tyttö veteli siinä vielä siinä vaiheessa kun oli 10 kuukautta, voin vaikka vannoa ettei tule pojan kanssa olemaan sama stoori.
Täällä ollaan tutustuttu nyt kiinteisiin. Juttelin neuvolatädin kanssa, joka oli samaa mieltä kuin minä. Nälkä on koko ajan ja mikään tiheän imun kausi tuskin on kyseessä kun tätä on jatkunut jo lähes puolet pojan iästä. Hän suositteli kokeilemaan josko poika olisi valmis mun herkkuruokiin ja olihan hän. Olisi syönyt enemmänkin mikä tietysti ihmetytti minua. Tyttäremme kun hädintuskin mun ruokiani maisteli ja söi vielä ensimmäisen elinvuotensa lopulla ihan miniannoksia. Sekös vasta tuoretta äitiä stressasi tuolloin!
Pojan kasvot oikein kirkastuivat ekalla kerralla kun sai bataattia suuhun. Taitaa tulla tästä pienestä pojasta oikea suursyömäri. Se on näiden kiinteiden kanssa muuten siinäkin mielessä ihan hauskaa, että päivän rutiinit muodostuu helposti niiden ympärille ja lopulta sit kun kiinteitä syödään enemmän on ruoka-ajat ihan samat kuin meilläkin, mitä nyt iltapala ehkä sit vähän aiemmin. Päiväuniajatkin menee siihen ympärille ja se päivän pisin päiväuni tulee aina lounaan jälkeen.
Meillä taisi tosiaan mennä niin että pojan kasvaessa ruokaa piti syödä ihan koko ajan, jotta energiantarve täyttyisi, näin mä sen ainakin näkisin ihan loogisena kerta imetyskertoja tuli koko ajan vain enemmän ja enemmän. Muistuttaisin myös että meitä on moneen lähtöön, joten mitään kuuden kuukauden täysimetys painostamista en tosiaankaan kaipaa. Mulle on tärkeintä se, että poika on tyytyväinen ja se, että minä saan edes joskus nukuttua. Mun mielestä ei ole mitenkään koko perheen edun mukaista, että lapsi syö nälkäänsä pahimmillaan tunnin välein yötä päivää niin että minä olen ihan zombina eikä vauvakaan saa kunnon unia. Mutta, jos joku näin toimii ja kokee energioidensa riittävän, hieno juttu, nostan hattua! 🙂
Tänään käydään kuitenkin varmuudeksi näyttämässä noita korvia ja kyselemässä samalla hieman tietoa refluksista. Musta tuntuu että se on jokin mun syömä juttu joka sitä aina välillä aiheuttaa kun välillä on päiviä ettei mitään  ja toisina taas nieleskelee ihan koko ajan. Toisaalta en usko että on mitään maitoallergiaakaan kun sai sitä maitopohjaista korviketta muutaman kerran eikä siihen mitenkään sen kummemmin reagoinut. Luulisi että olisi näkynyt aika selkeästi oirehdintaa tuosta? Nyt olen saanut poikaa uneen muutamana päivänä jo ihan kohtuullisesti jo heräilyn jälkeen takaisin uneen. Olen pyrkinyt siihen, että vähintään tunnin verran päivästä ollaan ulkona ja nautitaan raittiista ilmasta, tekee hyvää itse kullekin!<3
Katsotaan siis ollaanko tuon pitkittyneen flunssan kanssa viisaampia illasta. Joko siellä on jotain korvissa tai sit on vaan huono tuuri ja flunssaa flunssan perään. Toisaalta kun katsoo tätä omaa fiilistä niin on kyllä aika monta kertaa ollut tämän syksyn aikana vähintään kurkku karheana. Parempi kuitenkin katsoa kuin katua ettei ole piileviä tulehduksia. On jäänyt nimittäin elävästi mieleen se kun tytöllä meni nuha/flunssa aina korviin ja niitä käytiin sit näyttämässä lääkärille ennen vuoden ikää varmaan viidesti. Silloin puhuttiin jo korvien putkituksista, mutta sit ne tulehdukset loppuivatkin kuin seinään, mikä onni!
Mukavaa ja aurinkoista torstaita kaikille! Poika on ollut unessa jo 30 minuuttia, wuhuu! 😀
 

X