Yleinen 17.12.2011

Porkkanakakku

Teksti: Anna.fi
Oma henkilökohtainen lempparini on porkkanakakku, se on aina yhtä hyvää ja sopivan täyttävää. 🙂


Ensin kuvia omasta tekeleestäni..

Ja sitten ohjetta peliin..

Porkkanakakku
8 annosta
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
3 dl porkkanaraastetta
1 dl öljyä
Kuorrutus:
25 g margariinia (Xeni laittaa 75 g)
50 g pehmeää sulatejuustoa (150 g)
1,5 dl tomusokeria (4,5 dl)
1 tl vanilliinisokeria (3 tl)
Koristeluun:
Nonparelleja
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne munavaahtoon. Kääntele porkkanaraaste ja öljy varovasti taikinaan. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä. Sekoita kuorrutusta varten pehmeä margariini, sulatejuusto ja sokerit keskenään. Levitä kakun päälle. Koristele nonparelleilla ja tuoreilla marjoilla.
Itsehän teen tuon kuorrutuksen aina kolminkertaisena sillä yksinkertaisena sitä tulee todella ohut kerros ja tuo kuorrutus on juuri se paras osa porkkanakakkua. 🙂

Nyt on tulossa vielä sellaisia älyttömän herkullisia savulohitäytteisiä ja katkaraputäytteisiä coctail paloja, mutta ne teen valmiiksi juuri ennen juhlien alkua, joten kuvaa seuraa ohjeen kera myöhemmin. 🙂 

Nyt suihkuun! 🙂