xenia's day

Porvoon suosikit

Teksti: Xenia

_DSC4795_DSC4832_DSC4734_DSC4757

Ei ole varmaan jäänyt tässä vuosien varrella epäselväksi, että me viihdytään Porvoossa todella hyvin. Joskus muutama vuosi sitten leikittiin vielä ajatuksella, että muutettaisiin Helsinkiin, mutta todettiin sitten, että ei siinä ole meidän kohdalla mitään järkeä. Arvostetaan aivan liiaksi rauhaa ympärillä ja eritoten sitä, että vanhempani ja ystävämme asuvat täällä. Miksi siis lähteä merta edemmäs kalaan?

Tämä ei kuitenkaan ole ainut syy miksi Porvoo on meidän valintamme. Luonnollisestikin tähän vaikuttaa se, että minä olen täältä syntyjäni, mutta paluumuuttajana voin sanoa yhtä jos toista myös siitä, mitä Porvoolla on mielestäni annettavaa.

Porvoo sijaitsee ensinnäkin hyvin lähellä Helsinkiä eikä sinne ajele kuin sen noin 45 minuuttia-60 minuuttia keskustaan. Laitamille sitäkin nopeammin. Kooltaan Porvoo on just passeli ja tarjontaa esimerkiksi ravintoloissa on kiitettävästi asukasmäärään nähden. Omia suosikkejani ovat:

Ravintolat:

Zum Beispiel

Gabriel 1763

Bistro Gustaf

One Porvoo

Ani’s Cafe

Khukuri

Aatos Cafe

Meat District

Fryysarinranta (kesällä)

Kiva (kesällä)

Glassikko

Suuri osa ravintoloista on Vanhassa kaupungissa, mutta on niitä myös sen ulkopuolella. Eniten käytämme perheenä Zum Beispieliä, sillä ruoka on siellä hyvää ja se on hurjan helppo myös vaunujen ja lasten kanssa. Lisäksi heidän leipänsä on todella hyvää. Syönkin yleensä mahan täyteen siitä jo ennen varsinaista ruokaa.:D Kaikki ravintolat tarjoavat hieman erilaisia menuita, joten suosittelen tsekkaamaan nämä jos olette Porvoon retkelle suuntaamassa.

Porvoon Vanha kaupunki tarjoaa kauniiden rakennusten ja idylisten maisemien lisäksi myös aimoannoksen sisustusinspistä. Jos minä ostan jotain Porvoossa, on se lähes aina jostain näistä liikkeistä: <3

Liikkeet:

Finform

Welmans

Vanille Home

Sasu’s Playhouse

 

Näiden liikkeiden omistajien kanssa tulee aina juteltua niitä näitä ja pidän suuresti siitä, miten tervetullut olo minulla on aina näissä liikkeissä asioidessa. Jokaisessa näistä on paljon suosikkijuttuja ja jos käytte Porvoossa, suosittelen ehdottomasti piipahtamaan kaikissa näistä!<3

 

Kahvilat / istuskelupaikat

Paahtimo

Petris Chocolate Room

Cafe Fanny

Cellar Cafe

Kiva

Varsinaisten ravintoloiden lisäksi Porvoossa on useampia kahviloita ja istuskelupaikkoja. Kesällä lasilliselle on kiva suunnistaa Kivaan, Paahtimoon tai Cellar Cafehen tai kahville kahvila Fannyyn tai Petri’s Chocolate roomiin, josta saa taivaallisia suklaaherkkuja. Tässä alkaa ihan kahvihammasta kolottaa näistä kirjoittaessa!

Yleisesti ottaen Porvoon vanha kaupunki on suosikkipaikkani, kuten olen varmaan kyllästymiseen asti toitottanut. Ja miten ihanaa, että tulemme tulevaisuudessa asumaan vielä lähempänä vanhaa kaupunkia kuin nyt ja että kävelyreittimme sinne kulkee jokivartta pitkin. Täällä on kyllä hyvä olla ja asua ja voin suositella yleisesti Porvoota niin päivävisitoijille kuin Porvoota potentiaalisena asuinpaikkana pohdiskeleville. Ja mikäli asuntomarkkinoita on katsominen, nyt etätyömahdollisuuksien parannuttua on muuttoliikenne pääkaupunkiseudulta tänne vilkastunut aika suuresti.

Muita porvoolaisia tai Porvoon-faneja?

X