Viikonloppu tuli ja meni ja viikonalku on taas täällä. Maanantai oli muuten ennen mun inhokki, mutta nykyisin pidän kaikista päivistä suuresti. Arki on todella ihanaa töineen ja lasten harrastuksineen ja toisaalta viikonloppuna on ihana rauhoittua ja olla perheen kanssa ajan kanssa. Muistan silloin ennen lapsia kuinka tein töitä ihan samalla tavoin viikonloppuisin enkä toisin sanoen oikein koskaan päässyt siihen viikonlopputunnelmaan. Lasten jälkeen olen kokenut kuitenkin lähes vapaat viikonloput hyvin tärkeinä. En vain heidän vaan myös itseni vuoksi –  elämä on kuitenkin nyt kolmen pienen lapsen kanssa hektisempää kuin vaikkapa kymmenen vuotta sitten.

Täällä ollaan alettu pikkuhiljaa suunnittelemaan muuttoa ja sitä, mitä otetaan mukaan väliaikaiseen kotiin, mitä säilötään pitkäaikaisempaan varastoon ja mitä laitetaan myyntiin. Tuo tuleva, ainakin kahden vuoden kotimme on pienempi kuin tämä nykyinen (asuinpinta-ala reilu 120 neliötä versus nykyinen reilu 190 neliötä), joten kaikki ei paikalle mahtuisikaan. Haluan myös ehdottomasti tehdä siitäkin kodin enkä halua että se on liian ”täyteen ängetty”. Onneksi nykyisin on kaikkia lämpimiä varastoja, joihin mm. meidän olohuoneen s0hva joudutaan viemään. Se kun on niin iso, ettei mahtuisi tulevaan olohuoneeseen tai vaikka mahtuisikin, niin ei kovin sopusuhtaisesti.

Siitä puheen ollen, eikö olekin ihanat maisemat meidän tulevasta olkkarista?

dfd11bee-c2b5-4931-bd8f-797cd8929d17

Silloin kun tätä kotia suunnittelimme oli tiedossamme, että tämä on menossa myyntiin ennemmin tai myöhemmin. Halusimme siis miellyttää meidän lisäksi myös mahdollisimman suurta potentiaalista ostajakuntaa. Yleisesti ottaen suuret ikkunat ja valoisuus ovat aina aika myyviä piirteitä kodissa. Ainakin silloin kun ne yhdistää sälekaihtimiin ja ilmalämpöpumppuun (:D:D), joka oli meille ehdoton isoilla ikkunoilla varustetussa talossa. Silloin tätä nykyistä kotia rakentaessa säästettiin pumpussa rakennusvaiheessa ja asennutettiin se ensimmäisenä kesänä kotona hikoillessa. Emmekä ole sitä katuneet. Käytännöllisyys onkin mielestäni aivan älyttömän tärkeä asia rakentaessa. Kaunista saa olla, mutta ei siitä nauti, jos koti ei toimi. Tämä on mun mielipiteeni.

Ikkunat on nyt asennettu aika monen miehen voimin kun eivät kuulemma ole ihan sieltä kevyemmästä päästä miehen sanojen mukaan. Oliko heitä ollut peräti kuusi miestä kantamassa noita isoimpia ikkunoita, aika hullua. Olohuoneen päätyseinä siis on lähes kokonaan lasia ja siitä on myös käynti terassille. Olin itseasiassa aika yllättänytkin siitä, kuinka tilavalta tuo tila tuntui vaikka kuitenkin neliöiltään tämä koti aika kompakti onkin. Edelleen koen ihmetystä, miten hyvin arkkitehti sai tuohon 120 neliöön mahtumamaan neljä makkaria ja pari kylppäriä, saunan, kodinhoitohuoneen, pari vaatehuonetta ja avokeittiö-olohuone-yhdistelmän. Tuossa kyllä jo leikin silläkin ajatuksella, että pojat nukkuisivat keskenään ja pidettäisiin pieni työhuone/vierashuone. Meillä on niin paljon mappeja, pöytäkone ja muuta sälää, että se olisi kyllä todella kätevää. Täytyy vain tehdä päätös lähempänä sen perusteella, miten nuorimmainen nukkuu yönsä. Toivottavasti siinä vaiheessa todella hyvin..

Muuten raksahomma etenee juuri siinä aikataulussa kuin toive olikin. Pieniä muutoksia tässä on jo ehtinyt tulla ja alakertaan tulee nyt betonilattia lämpimän puukeittiön ja pehmeiden mattojen kaveriksi. Yläkerran lattiasta ei olla ihan varmoja vielä. Portaisiin tulee todennäköisesti keittiön linjojen mukaan tammea, joten yläkertaan sopisi hyvin esim tamminen lankkuparketti. Tuo betoni on kiinnostanut meitä nimenomaan pehmeisiin ja lämpimiin elementteihin yhdistettynä. Kiva siis kokeilla sitä nyt ensi kertaa.

Olen hurjan tyytyväinen myös meidän valintaan ottaa puukarmiset ikkunat, tuo kuultokäsitelty mänty on mielettömän kaunista. Eilen tehtiin myös tilauksia kylpyhuoneen laattoihin liittyen. Olen näistä aivan hurjan innoissani. Tässä vähän osviittaa mitä meille tulee:

yläkerta saunakylppäri

Meillä oli laattojen suhteen pari toivetta. Yhteen kylppäriin terrazo-laattoja ja toiseen kiiltävää laattaa värikkäämpänä. Ihastuin Jannin luona heidän keittiönsä laattaan ja bongasin tämän vihreän laatan (joka on nyt siis meille tulossa) siitä inspiroituneena. Myöhemmin selvisi, että se onkin täsmälleen sama laatta kuin heillä, meni siis aika nappiin. Vihreän laatan pariksi tulee lattiaan 60×60 terrazzoa ja kulmalattiakaivo. Alakerrassa puolestaan seiniin 60×60 ja lattiaan 5×5 mosaaikkina (peruslattiakaivo), joka jatkuu sit myös saunaan asti. Saunaan halutaan sormipaneelia ja lasiseinä. Väriksi aavistuksen vähemmän punertava kuin tuossa esimerkkikuvassa, mutta ei liian vaalea kuitenkaan. Kylppäreihin tulee messinkihanat ja suihkut ja yläkertaan myös seinävalaisin. Olen sellaisen aina halunnut kylppäriin toteuttaa, joten miksipäs ei nyt. 🙂

Mulla on tässä vieressä lista, mitä meiltä vielä puuttuu tai oikeastaan, että mitä ei olla vielä päätetty. Maalit on yksi, listat ja väliovet toinen ja kodinhoitohuone, vaatehuone ja vaatekaapit kolmas. Näistä riittää siis vähän suunniteltavaa vielä seuraaville kuukausille iltoihin lasten mentyä nukkumaan. Onneksi molemmat tykätään tehdä näitä valintoja ja ollaan hyviä tekemään päätöksiä. Muuten tässä saattaisi olla melko tuskaista kun valinnanvaraahan on vaikka muille jakaa. Esimerkiksi kylpyhuooneen laattavaihtoehtoja on loputtomasti.

Tällainen meininki siis tällä kertaa. Tällä viikolla nouseekin jo väliseinät eli voisin napsia kuvia kun käyn paikan päällä seuraavan kerran. Mielenkiintoista nähdä sit, miltä tila tuntuu seinien kanssa, onko se pieni vai luultua suurempi. Yleensähän kalusteettomana tila tuntuu pienemmältä kun ei sitä oikein hahmota mitä kaikkea tilaan mahtuu. Mutta en aio pelästyä sitä, kyllä me sinne nimittäin hyvin tullaan mahtumaan! 🙂

Mukavaa alkavaa viikkoa teille kaikille!:)

X