Xenia's day

Raskauksien vertailua

Teksti:

Ajattelin, että olisi hauska toteuttaa tällaista raskausaikojen vertailua ja liittää siihen myös kuvia. Aloitetaan kuvilla ja ensin nimenomaan viime raskauden kuvat! 🙂

Viime raskaus / 26 viikkoa raskaana

P1010052

Viime raskaus / 33 viikkoa raskaana

P1010106

Viime raskaus / Päivä ennen laskettua aikaa eli 40 viikkoa raskaana

IMG_5403

Tämä raskaus / 20 viikkoa raskaana

P2140078P2140072P2140073
Mulla on tässä raskaudessa nyt jo isompi maha kuin viimeksi oli reippaasti edempänä, varmaan jossain 28 viikolla. Muistan nimittäin sen kuinka edellisessä raskaudessa pidin vielä laskettuna aikana (jolloin tyttö siis syntyi) mahaani aika pienenä, tuleekohan tästä vielä valtava verrattuna ensimmäiseen vai ottaako se vain alkukirin tässä alussa kun paikat on jo kerran antaneet myöten, nähtäväksi jää (kirjoitin jähtäväksi nää ensin).
Viimeksi mulle tuli linea negra aika aikaisin ja meni tummana navan yli. Nyt se hädintuskin näkyy. Onhan tässä aikaa vielä sille tummentua, mutta mä vähän luulen että se jää tällä kertaa vaaleaksi. Liekö sit mitään perää sillä, että tytöistä on tummempi ja pojista vaaleampi? Jostain olen nimittäin tällaistakin kuullut.
Viime raskaudessa iho kukoisti ja tässä raskaudessa on ihan ok, mitä nyt yläselässä näppyä ja samaten vähän rintakehässä. Kasvot on säästynyt vielä pahimmalta ja toivotaan että näin myös pysyy.
Mahan muoto on mun mielestä tässä raskaudessa erilainen ja on selkeästi suipompi  kuin viimeksi. Vyötärö erottuu vielä nippanappa vaikka toki se nyt väkisinkin vähän leventyy näin suurten muutosten kynnyksellä. Painoa on tullut koko ajan samaa vauhtia kuin viimeksi ja nälkäkin ollut aikalailla sama. Himot on hieman erilaiset ja huomaan kääntyväni enemmän suolaisten juttujen puoleen siinä missä viime raskaudessa olisin voinut syödä suklaalevyn päivässä. Ei siinä, kyllä suklaa edelleen maistuu, mutta ei samoissa määrin.
Energiat on mun mielestä olleet molemmissa raskauksissa samat ja pahoinvointia ei juuri ole kummassakaan esiintynyt. Ekassa raskaudessa nukuin kyllä enemmän kuin nyt, mutta se johtuu varmaan ihan puhtaasti jo siitä, että nyt on yksi lapsi hoidettavana eikä aikaa itselle samalla tavoin kuin ensimmäisessä raskaudessa. Toisaalta pidän tätä kyllä hyvänä asiana, aika nimittäin menee aivan älyttömän nopeasti, paljon nopeammin kuin viimeksi! Nythän ollaan jo kohta 22 viikkoa täynnä, ihan uskomatonta!
Ja tottakai nyt kun puhuin väsymyksen poissaolosta, voisin nukahtaa vaikka pystyyn. Tyttö on ollut tän viikon lomalla ja saa taas muistaa sen kuinka mahdoton yhtälö on tehdä sekä töitä, että opintoja samaan aikaan kun on hänen kanssaan päivät. 😀 Tuntuu ettei aika riitä mihinkään, eikä mitään saa tehtyä kunnolla. Nyt on pakko keittää kupponen kahvia ja sit herätellä tyttöä päiväunilta. Enää hän ei voi nukkua mitään monen tunnin maratoneja jos halutaan hänet saada ihmisten aikoihin nukkumaan. Tunti ihan maksimissaan ja hyvin pärjää jo ilman, joskin yöunet kyllä ovat silloin sen 12h ainakin, ellei enemmänkin.
Mukavaa keskiviikkoa teille kaikille!

Lue myös

X