Xenia's day

Rautainfuusiota ja pientä flunssaa

Teksti: Xenia

Tervehdys täältä teille kaikille. Mulla on jotenkin vähän sellainen puoliuninen olotila, jota tuo aurinkoinen ilma vain vahvistaa. Tosi vaikea selittää edes. 😀  Olen siis nukkunut tällä viikolla todella huonosti, sillä lapsiakin vaivannut nuha iski minuun ja makuuasento ei ole tuon tukkoisuuden kannalta se optimaalisin vaihtoehto etenkään raskaana kun tuntuu, että ei saa happea muutenkaan.. Viime öinä olen siis noussut tekemään nenähuuhtelua, että saisin hengitettyä paremmin kun ei sitä oikein muita keinoja raskaana olevalle suositella. Ensi yönnä päädyn varmaan kokeilemaan tuota nenäimuria itselleni.

Muuten olen kyllä selvinnyt hyvin vähällä, mutta mietin tässä just, että onkohan tämä super lievä influenssa (jota pk:ssa on liikkeellä, mulla ei siis ole muita oireita kuin nuhaa ja aivastelua) vai perus flunssa.. Lapsilla oli nuhainen nenä ehkä päivän ja ihan normi ruokahalu eli tuntuisi jotenkin tosi lievältä verrattuna normaaliin flunssaan. Tai no, hyvin useinhan lapsilla vuotaa nokka. Edelliseen postaukseen viitatakseni. Mutta ei pitäne valittaa, jos näin helpolla päästiin.

Joka tapauksessa. Yöunet ovat siis lähiöinä olleet hieman hakusessa, mutta luulisi parin päivän sisään helpottavan. Asiaa ei tällä hetkellä auta sekään, että pieni tyyppi pitää minua potkuillaan hereillä unen ollessa muutenkin kevyttä. Tässä on siis nopeasti menty sieltä 7,5h-8h:n yöunista tuonne 6 tunnin katkonaisiin uniin, joka tietenkin rokottaa. Voin siis kertoa, että tosi monet ihan perusjutut tuntuu jotenkin ylitsepääsemättömän vaikeilta tällä hetkellä. Yleensä haluan hoitaa asiat pois alta nopeasti, mutta nyt huomaan lykkääväni asioita aina huomiselle. Tänään päätin kuitenkin ottaa itseäni niskasta kiinni ja tein veroilmoituksen ja hoidin yhtiökokouksen ja hallituksen kokouksen pöytäkirjat kuntoon, mutta pari asiaa taitanee vielä jäädä ensi viikolle, sillä ei vain jaksa. 😀

On tähän viikkoon kuitenkin kuulunut muutakin kuin nuhaa, sillä eilen mulla oli lääkäri liittyen alhaisiin rauta-arvoihini. Hän näki elintärkeäksi sen, että saadaan arvot paremmaksi nyt vielä loppuraskauden aikana, joten sain sit samaan syssyyn rautaa suoraan suoneen.

Mitään oireita mulla ei tuosta tullut, enkä koe oloani tänäänkään mitenkään erilaiseksi. Olen ymmärtänyt, että rauta alkaa pikkuhiljaa vaikuttamaan elimistössä niin, että muutosta voi havaita parin viikon sisään ja alkuun voi tulla hyvinkin epämiellyttäviä oireita. Taisin siis olla tuon suhteen onnekas! 🙂

Tästä kuukauden päästä menenkin sit verikokeisiin ja jos arvot on vielä siinäkin vaiheessa huonot, tiputetaan uusi satsi rautaa. Positiivinen fiilis kerta kaikkiaan ja vaikka yksityistä nyt käytinkin, oli ihanaa kun joku otti tosissaan oman fiiliksen. Siinä tuli keskusteltua siitäkin, että vauvahan käytännössä elää ekan 6kk (tai milloin nyt alkaakin syömään kiinteitä) niillä rautavarastoilla mitä minulta saa ja jos ei ole mitään mistä ottaa, niin sehän ei ole hyvä. Lääkäri kuitenkin sanoi, että todennäköisesti syömäni rauta on löytänyt tiensä edes sinne vauvalle kun vastetta raudalle on aluksi tullut (viime kesäkuussa oli 29,9), mutta raskauden myötä tämä trendi on nyt väistynyt. Nyt tavoitteena onkin saada sit rauta-arvot kerralla kuntoon ja seurata niitä tarkasti ja syödä tarvittaessa sit rautaa ”ylläpitävästi”. Ilmeisesti raskaaksi tulon kannalta optimaalista olisi, että ne arvot saisi nostettua sinne 50-60 vähintään, missä voi hyvinkin olla, että ne ovat käyneet tuossa syyskuuhun mennessä. Vaikea sanoa kun ei ole testejä tehty siinä välissä, mutta rautaa vedin heinäkuu-syyskuu välillä jopa enemmän kuin alkuvuonna jolloin arvot olivat kohonneet about kohonneet 4kk:ssa reilusta kympistä lähes kolmeenkymmeneen. Ehkä tämä vauva on vain melkoinen imuri raudan suhteen.

Sitä nyt kuitenkin unohdin kysyä, että kannattaako mun nyt lopettaa suun kautta otettava rauta kokonaan kuukaudeksi kunnes tulos kontrolloidaan. Jotenkin se tuntuu valtavalta muutokselta kun olen niin tottunut jo sitä syömään. Onko kenelläkään tietoa asiasta vai laitanko suosiolla viestiä perään?

All in all. Hyvä fiilis tuosta ja nyt kun saadaan vielä itsemme täysin terveeksi uskon fiiliksen olevan vieläkin parempi. Kaupasta ostin viikonlopuksi entistä enemmän vihanneksia ja hedelmiä ja paljon myös muuta immuniteettia vahvistavaa ruokaa. Katsoimme tuossa just pari päivää sit What the Health -dokkarin Netflixistä ja se viimeistään sai taas naulan arkkuun sen suhteen, ettei kyllä kauheasti kiinnosta syödä lihaa tai maitotuotteita. Toki kaiken suhteen kannattaa olla lähdekriittinen, mutta sanotaanko näin, että onhan tuo kaikki dokkarin esiintuomat asiat järkeenkäypiä. Ja tekeepähän samalla ekoteon ilmastollekin. Win-win tilanne mielestäni. Nyt kaivelinkin sit taas kasvisruokareseptejä esiin ja ostin viikonlopuksi vaikka mitä tarvikkeita. Kiinnostaisiko teitä reseptit?

Mitäs teille kuuluu? Onko kivoja viikonloppusuunnitelmia?

 

 

Lue myös

X