xenia's day

Rs virus perheessä

Teksti: Xenia

Pari viikkoa sitten toiseksi nuorimmaistamme päiväkodista hakiessa ihmettelin ääneen kun ryhmässä oli vain muutama lapsi paikalla. Suurin osa oli sairaana ja kaikilla kova yskä ja sanoinkin silloin, että odotan siis sitä meillekin saapuvaksi. Ja niinhän se saapuikin tuossa toissaperjantaina jolloin meidän poika alkoi yskiä ja nenä valui valtoimenaan.

On ihana ajatus, että vauvaa pystyisi suojelemaan pöpöiltä, mutta se on isompien sisarusten kanssa lähes mahdotonta. Yskiessäkin niitä pöpöjä lentää ties kuinka kauas vaikka kuinka muistuttaisit 2 vuotiasta pitämään kättä suun edessä. Sanoinkin tuolloin perjantaina miehelle, että viimeistään 4-5 päivän päästä on vähintään vauva kipeänä ja niinhän siinä kävi, että vauveli aloitti yskimisen tiistaina ja minä puolestani sain kurkkukivun keskiviikkona.

Ja siis kun puhun yskimisestä, niin sitä myös tapahtui. 2-vuotiaan yskänkohtaukset olivat niin kauhean kuuloisia paksusta limasta johtuen ja välillä tuli ihan kakomisen takia ylöskin ruuat yskimmisestä johtuen. Hän olikin sit lopulta kotona koko viikon ja on nyt ihan ok – muita oireita ei hänellä juuri ollut, nenä toki valui jonkun verran. Vauva on kuitenkin flunssille herkempi ja viimeistään torstain ja perjantain välinen yö sen paljasti – hän ei nukkunut lainkaan vaan yski koko ajan ja oli todella vihainen. Varasinkin ajan lääkärille, joka sanoi saman tien, että todennäköisesti kyseessä on juurikin Rs virus. Hengityksessä kuului sellainen tietynlain rahina, ikäänkuin riisimurojen poksahtelu. Mutta hengitysvaikeitta ei onneksi ole ollut ja syöminen sujunut koko ajan hyvin kun olen useamman kerran päivässä ja yössä suihkuttanut Physiomeria nenään ja imaissut sit nuhat pois. Mutta olin mä kyllä aika alert koko loppuviikon kunnes vauva alkoi selkeästi parantumaan.Ja voin kertoa, että nyt tulee kyllä joululoma tarpeeseen kun olen viimeisen viikon aikana nukkunut siellä täällä ja ollut itsekin kipeänä. 😀

Mutta siis. Nyt paranemaan päin ja ensi viikolla on joulu ja verrattuna muihin vuosiin olen todella alkutekijöissä minkään suunnittelun suhteen. 😀 Mutta onhan tässä vielä 12 päivää, en suostu ottamaan joulusta stressiä, koska se on ihaninta aikaa vuodessa!

X