Xenia's day

Ruokavinkkejä

Teksti: Anna.fi
Tein viikonloppuna hyvin pitkästä aikaa yhtä lemppareimmista talviruuista, nimittäin tomaatti-vuohenjuustokeittoa. Tämä hakkaa fazerilla saatavan vastaavan mennen tullen, joten suosittelen todella kokeilemaan. Monet lukijoista ovat päätyneet tänne vasta paljon myöhemmin, kun tämän ruuan reseptin olen esittänyt, joten tässäpä ensin kuvaa ja sitten reseptiä herkulliseen keittoruokaan..

1. Kuullota yksi sipuli, muutama valkosipulinkynsi ja kaksi porkkanaa (kaikki pilkottuina) öljyssä kattilassa.
2. Lisää kattilaan 500 g murskattuja tomaatteja, 2 dl vettä, 2 dl ruokakermaa, kasvisliemikuutio, ja 200 g vuohenjuustoa paloiteltuna (kuorikaa se kuori ensin pois). Itsehän laitoin 2,5 pakettia, joista tulee kuorittuna se 200g, mutta yksikin paketti (sainte maure president) riittää kyllä.
3. Annetaan kiehua kevyesti noin 15 min. Lisää oman maun mukaan suolaa, pippuria ja oreganoa sekä noin 1 tl sokeria. Sen jälkeen soseutetaan keitto sauvasekottimella, ja maittava ruoka on valmis.

Aamuisin olen nyt viikon ajan tehnyt mustikkasmoothieta, en pelkästään mustikan terveysvaikutusten, vaan myös sen maittavuuden vuoksi. Yhteen annokseen laitan purkin maitorahkaa, lirauksen luonnonjugurttia, puolikkaan banaanin ja paljon mustikoita (100-150 g). Sitten vain blenderi käyntiin ja viidessätoista sekunnissa on herkullinen, terveellinen ja melkoisen pitkään kylläisenä pitävä aamiainen valmis.

tällä sivulla kerrotaan paljon mustikan terveysvaikutuksista. Sen sanotaan lukeutuvan superfoodeihin sen sisältämän vitamiinien, flavonoidien ja hivenaineiden suuren määrän vuoksi. Flavonoidit toimivat antioksidantteina ja paljon antioksidanttia saavat ihmiset sairastavat harvemmin sekä syöpä-, sydän-, verisuoni- että tulehdustauteja.
Mustikka vaikuttaa myös silmiin, ja likinäköisenä siitä ei olisi minulle ollenkaan haittaa! Myös aivot pitävät mustikasta. Se parantaa muistia ja auttaa keskittymään, ja varsinkin nyt keväällä on hyvin monelle keskittyminen entistä tärkeämpää.
Käykää oikeasti lukaisemassa tuo artikkeli. Tämä jäi kyllä nyt tavaksi kun ymmärsin vielä enemmän mustikan hyvien ominaisuuksien päälle. Ensi kesänä kerään kyllä mustikoita talveksi pakkaseen, kerta metsät niitä täynnä on. 🙂
Oletteko te jo innostuneet tästä marjasta, vai oletteko te enemmänkin vadelmien ja mansikoiden ystäviä mitä esimerkiksi smoothieen tulee? 

Lue myös

X