Xenia's day

Rv. 28

Teksti:

Mulla on käytössä se Pregnancy+ app ja tämän viikon kohdalla tuli ilmoitus, että jos vauva syntyisi tämän viikon lopussa, olisi sillä jo 95%:n mahdollisuus selvitä, aika uskomatonta! Toisaalta jos valita saisin, vauva syntyisi just eikä melkein la:n ympärillä, ehtii sit kerätä kaiken tarvitsemansa ja hieman rasvaakin luitten ympärille. Mulle on nimittäin jäänyt viime kerrasta mieleen se kuinka tytöstä povattiin 2 viikkoa ennen synnytystä jo yli 3.5kiloista, mutta tyttö syntyi tasan 3 kiloisena laskettuna aikana ja oli jotenkin silloinkin niin pieni rääpäle!P4030149
Muistan kuinka jännittäviä aikoja nuo olivat. Ei oikein ollut varma siitä,tekeekö mitään oikein ja kuten sanottu, nukkuminen ei oikein omalla kohdalla onnistunut yhtään. Meni varmaan sellaiset pari kuukautta että päästiin arkeen sisään ja sisäisti sen, millaista on olla perhe. Ehdottomasti suuria ja upeita asioita, jotka ovat omalla tavallaan myös pieniä kriisejä, kuten kaikki suuret muutokset elämässä. Yhtäkkiä koko parisuhteen dynamiikka muuttuu täysin kun ei ollakaan vain pariskunta vaan myös vanhemmat. Tämä ja tietysti se lapsivuoteen kuuluva unettomuus ja stressi vaikuttavat varmasti siihen miksi erotilastot kukoistavat lasten ollessa ihan pieniä. Mä muistan kuinka joskus piti ihan muistuttaa itseään siitä, että me ollaan myös pariskunta eikä vain tiimi hoitamassa lasta. Mutta toisaalta kasvuahan se kaikki on ja mielestäni vain arvokasta parisuhteelle kun käydään läpi myös sellaisia tilanteita, jotka kaikessa kauneudessaan voivat olla myös hyvin vaikeita ja raskaitakin!P4030145
Ei tästä nyt pitänyt tulla mitään vauvan syntymään liittyvää muistelua, mutta tämä kaikki tuli mieleen siitä, että tällä kertaa mua ei jännitä. Ei jännitä se, miten vauva vauvaa käsitellä tai se, miten vauvan ruokinta onnistuu. Muistan kun joskus asetin itselleni tavoitteeksi ottaa mahdollisen toisen lapsen kanssa iisimmin ja ainakin tällä hetkellä on sellainen fiilis, että tässä päätöksessä tulen pysymään. Viimeksi koluttiin pelkkien vatsavaivojen takia kaikki läpi: oltiin vyöhyketerapiassa, lääkärillä jne vaikka ainut asiat joka auttoi oli aika. Parissa kuukaudessa vauvan suolisto ottaa aimo harppauksen eteenpäin ja meidän kohdalla itkut ja sellainen ähkiminen ja puhkiminen loppui siihen. Katsotaan miten tämän toisen kanssa tulee menemään. Mitään muuta eroa en nyt keksi kuin sen, että tässä raskaudessa olen syönyt probiootteja koko raskauden ajan, sen kun sanotaan olevan yksi mahdollinen apukeino myös vauvan suolistolle. Ei siitä ainakaan mitään haittaa ole ja päinvastoin omalla kohdalla ihan must, kun yhden antibioottikuurin jälkeen vatsa oli aivan todella herkässä tilassa.
P4030156
RV 28 alkoi muuten oikein kivoissa merkeissä kun pikkuhiljaa alkoi elämä voittaa flunssan jäljiltä. Vauva liikuskelee oikein mukavasti, mutta mitään varsinaisia aikatauluja en voi sanoa bonganneeni hänen potkiskelustaan. Välillä ollaan hieman rauhallisemmin ja seuraavana yönä pidetään kauheaa ”meteliä”. Toisaalta tämä ero saattaa kyllä johtua istukastakin, se kun on enemmän oikealla kuin vasemmalla ja tunnen ne kovimmat myräkät nimenomaan vasemmalla. Tähän liittyen oli tämän päivän Pregnancy + artikkelina liikelaskenta. Täytyy myöntää, että etenkin pitkien ja hektisten päivien jälkeen saatan huomata että hups, enpä ole kiinnittänyt huomiota mihinkään liikkeisiin. Se tosiaan selittyy jo sillä, että kävellessä, haravoidessa yms ei oikein huomaakaan mitään pieniä liikkeitä ja vauva varmaan muutenkin nukahtaa silloin helpommin. Yleensä sitä kuitenkin heräillään pikkuhiljaa kun asetun aloilleen ja juon jotain eli toistaiseksi ollaan vältytty huolelta. Kyllä sitäkin tosin varmasti vielä tulee jos on itseään tunteminen.
Muuten olen aika todella väsynyt jo. En tiedä johtuuko vielä aavistuksen päällä olevasta flunssasta vai raskaudesta, mutta eipä taida olla päiviä etten nuokkuisi jossain vaiheessa. Unen laatu ei ainakaan mun kohdalla ole koskaan raskaana kovinkaan hyvää, joten toki sekin vaikuttaa. Pitänee kuitenkin tsekata hemoglobiini kun menen huomenna neuvolaan tytön kanssa samaan aikaan. Hänellä on 3 v-neuvola ja minulla äitiyspuolen neuvola samaan aikaan..
Mukavaa keskiviikkoa teille kaikille! 🙂 Mitenkä te suhtaudutte/suhtauduitte tuohon vauvan syntymän jälkeiseen aikaan. Menikö helposti kuin siivillä vai koitteko asian välillä myös vaikeaksi vaikkakin ihanaksi?

Lue myös

X