Xenia's day

RV 32

Teksti:

P4280007P4280014
Tasan kaksi kuukautta laskettua aikaa ennen kävin taas neuvolassa, jotenkin niin outoa, että ensineuvolasta onkin jo 5 kuukautta, aika on mennyt hujauksessa! 🙂
Juteltiin aika paljon synnytyssairaalan valinnasta, siitä milloin kannattaa lähteä sinne ja sain neuvoksi vielä käydä etukäteen kirjautumassa sinne Kotkan sairaalan sivuille, jotkut tiedot kun eivät heille tule suoraan muista rekistereistä. Tämän itse asiassa teinkin jo ja jopa pientä ”synnytyssuunnitelmaa” joka kylläkin on luokkaa; tilanteen mukaan. Jos kivunlievitys tuntuu tarpeelliselta, sitten asia on niin ja jos tuntuu ihan ok:lta ilman niin sitten niinpäin. Mun mielestä suunnitelmien sijaan ehkä parempi olisikin ottaa selvää eri vaihtoehdoista ja tiedostaa ne, mutta jättää ne päätökset sit siihen hetkeen kun se kuitenkin kokonaisvaltaisuudessaan saattaakin olla ihan jotain muuta kuin on kuvitellut. Mulle ei varsinaisesti tullut ekassa synnytyksessä mitään yllätyksiä, mutta koskaan ei voi tietää, voihan olla että tämä toinen synnytys menee ihan eri tavalla. Jollain oudolla tavalla haluaisin kokea sen että lapsivedet menisi kotona, viimeksi kun kalvot puhkaistiin paikan päällä. Se olis jotenkin niin leffamainen hetki ja tietyllä tavalla tietäisi, että tavalla tai toisella tämä synnytys tulee etenemään pian eikä kyseessä ole ”väärä hälytys”. 🙂
Neuvolassa tsekattiin myös sf -mittaa joka onkin kasvanut viime kerrasta mukavasti ja on about siinä keskikäyrillä, ehkä tyyliin millin yli. Verrattuna tyttöön ollaan kuitenkin isompana tällä hetkellä kun hänen sf mittansa oli sama vasta noin kahden viikon päästä. Vaikka tokihan se vauvan asento ja vauvan laskeutuminen vaikuttaa paljon ja mitat voi jopa pienentyä loppua kohden.  Me saatiin silloin Brunolta arvio että reilu 3.5 kilonen vauva olisi tulossa jos kasvu jatkuu samaa mallia. Mä taisin itse olla just about 3 kilonen (kuten tyttäremme) ja veljeni sit reilu 3.5 kiloa, taitaa kulkea suvussa tämä vauvojen koko.
Ruokapuolen jutuista sen verran, että mä en muista koska olisin syönyt näin paljon vihreitä kasviksia kuin tällä hetkellä. Päivittäin menee varmaan kokonainen parsakaali, parsaa, pinaattia, avokadoa jne ja kieltämättä vointi onkin ollut todella hyvä. Paino nousee tasaisesti ja kokonaisuudessan sitä on tullut nyt 12 kiloa. Verenpaineet on lähes prikuulleen samat koko ajan ja vireystila päivästä riippuen kohtuullisen hyvä. Iltapäivästä usein alkaa väsyttämään, mutta ihan hyvin jaksellaan edelleen. Nyt olenkin tainnut kävellä koiran kanssa välillä jopa 6-7 kilometrin lenkkejä, jotka eivät tuossa 20+ viikoilla tuntuneet hyviltä supistelujen vuoksi. Fiilis on kyllä aivan eri kun on tehnyt jotain ja toki siitä on varmasti sit apua synnytyksessä ja synnytyksen jälkeenkin.
Täällä ollaan muuten aika rauhallisin ja odottavin tunnelmin. Vauvan huone valmistuu kovaa vauhtia ja siellä ne pikkuisen vaatteet odottaa pestyinä laatikossa. Rintapumppu taitaa olla sairaalakassin juttujen lisäksi yksi ainoista jutuista mitkä vielä on hankkimatta, mutta siihenkin pitäisi perehtyä nyt toukokuun tai kesäkuun alun aikana ihan kunnolla. Kiitos muuten kun annoitte siihen liittyen hyviä vinkkejä, ne ovat arvokkaita!
Mitä ihaninta torstain jatkoa kaikille! 🙂

Lue myös

X