Xenia's day

Rv 36 neuvolakuulumiset

Teksti: Xenia

Paino +10kg

Verenpaine 97/69

Sf mitta 31-32 (vauva aika alhaalla jo)

Hb 139

Vauvan asento: Pää alaspäin

Eilen koitti mun viimeisen kolmen viikon sosiaalisen elämäni kohokohta kun pääsin neuvolalääkärin pakeille ihan yksin. Nauratti kun laitoin meikkiä ja hiuksia, sillä oli ihana tehdä jotain niin normaalia. Se jäi kyllä nyt päälle ja laitoin tänäänkin vähän meikkiä. Meikäläiselle riitti tämä röhnäisempi olemus ja jos siihen auttaa muutaman minuutin arkimeikki – sen aion nyt taas tehdä.

Joka tapauksessa. Mun tämä sosiaalisen elämäni kohokohta neuvolassa oli aika yksinäinen kun ei näkynyt ketään ihmisiä siellä ja kaikki odotustilat yms on riisuttu hyvin askeettiseksi – ja syystäkin. En kyllä missään tapauksessa kokenut uhkaa tuolla käydessäni, päinvastoin oikeastaan. Myönnän kylläkin, että melkoista käsien pesua tuli harrastettua ja ihan tietoisesti välttelin koskemasta mihinkään ilman, että hiha/paperi on välissä. Käsiraukat ovat muuten tämän pandemian takia koetuksella. Niitä on tullut pestyä ja desinfioitua niin paljon enemmän kuin normaalisti (ja olen silloinkin tarkka käsihygienista), että kädet ovat aivan rutikuivat. Olen tätä yrittänyt kompensoida yöllisellä rasvauksella, mutta so far, no good. 😀 Muita kohtalontovereita?

Neuvola alkoi tuttuun tapaan verenpaineen/painon yms mittauksella ja sain taas todeta, että meikäläinen todella kerää alussa lopunkin edestä. Nyt oli paino nimittäin jopa laskenut aavistuksen viime kerrasta, vaikka olen mielestäni syönyt todella usein nyt lähiaikoina. Kaipa se on jotain extranestettä tai tai sit se on vaan mulle tyypillistä. Onneksi painoa on kuitenkin tullut jo ihan mukavasti niin ei tarvitse siitä sen kummemmin huolestua, sillä tottakai sitä tulisi muuten miettineeksi, että vauva on varmasti saanut kaiken tarvitsemansa.

Otettiin samalla myös hb, joka oli nyt 139 ja ensi viikosta mulla on kontrollilabrat ferrien osalta. Jos ne olisivat alle 30 tiputetaan vielä yksi satsi rautaa ja jos yli niin jatkan sit raudan syöntiä purkista – riippuen toki siitä mikä se arvo on. 30 ei vielä nimittäin ole millään tasolla hyvä, vaan nimenomaan se nykyinen alaraja. Mutta jos arvo olisi esim 100 niin sittenhän tilanne on jo ihan toinen. Täytyy kyllä sanoa, että nyt on energiatasot aivan eri sfääreissä kuin kk sitten. Huomaa erityisesti päivän jaksamisen osalta. Ja siis luojan kiitos, että tämä tiputus tehtiin ennen tätä karanteenia, en edes haluaisi tietää, miten olisin kaikkeen suhtautunut jos ferrit olisi huonot – mulla kun raudanpuute alkaa usein väsymyksen lisäksi näkymään myös alakuloisempana olotilana (ihan loogistakin).

Kaikki arvot näytti siis hyvältä ja siitä sit lääkärin pakeille, jota olinkin miettinyt jonkun verran kun tuntemus oli, että vauva ei ainakaan vielä viime viikosta vertikaalisesti tuolla hengaillut. Nyt pää tuntui kuitenkin nimenomaan alhaalla ja sen kyllä huomaa välillä melkoisena paineentunteenakin. Vielä oli kohdunsuu ihan kiinni, vaikkakin pehmeä jo ja oliko sitä joku 2 cm jäljellä, eli mitään ennenaikaisen synnytyksen merkkejä ei ole ilmassa – ja hyvä niin. Lääkäri heittikin, että todennäköisesti tulee silloin kun edellisetkin eli luultavasti siellä lasketun ajan tienoilla tai vähän sitä ennen (ja siis suurin osahan syntyy 39-41, eli tähän nyt ei tartte mitään tilastojakaan:D ). Tyttö syntyi 40+0 ja poika 39+3 ja mulle sopisi mainiosti vaikka siihen väliin.  😉

Mua on muuten ihmetyttänyt kun seuraan jenkkiappien raskauskeskusteluja kun monet yrittää saada synnytystä väkisin käynnistymään jo tyyliin 37+0. Tottakai jos synnytys on käynnistyäkseen itsekseen ei sillä ole mitään merkitystä sinänsä, mutta ainakin näin maalaisjärjen kautta ajateltuna uskon, että vauva tulee kun on valmis ja mikään väkinäinen synnytyksen käynnistäminen joskus 37+0 jopa vaarallisin keinoin (olikohan se risiiniöljy) on ihan hassua kun eihän siinä vauvan terveydelle tee mitään hyvää – eikä muuten omallekaan. Jos vauva tuntee olevansa valmis 37+0 hyvä niin, mutta en mä usko että esim omat lapset olisivat siinä vaiheessa olleet vielä ”kypsiä”.  Muutenkin on ollut mun mielestä todella mielenkiintoista seurata keskustelua kun ihan selvät kulttuurierot esim käynnistysten ja suunniteltujen sektioiden suhteen. Siellä sektiot tuntuvat olevan todella paljon yleisempiä ihan muuten vain ja käynnistyksiäkin tunnutaan sopivan etukäteen jo saman tien lasketulle ajalle. Silmiä avaavaa nähdä miten suuria eroja voi olla pelkästään synnytysten suhteen eri maissa.

Mutta siis. All in all, kaikki on hyvin ja seuraava neuvola on 39.viikolla kolmen viikon päästä. Katsotaan jääkö se sit vikaksi neuvolaksi vai miten. Pojan syntymäpäivänä (28.6.2017) mulla oli neuvola sovittuna klo 10.00 ja poika syntyi 10.10 eli jäi väliin. 😀  Vitsit miten jännä alkaa sit hieman lähempänä odottelemaan et milloin tulee lähtö. Ja muutenkin nähdä miten synnytys menee. Mulla taustalla kaksi niin hyvää kokemusta, ettei voi kuin toivoa, että tämä kolmas olisi jotain sinne suuntaan!<3

Aurinkoista viikon jatkoa teille kaikille! Mitäs teille kuuluu? Mikä on fiilis?

Lue myös

X