raskaus

RV 37

4.6.2017 Teksti:

P6010265P6010260P6010271
Tänään alkaa rv37 eli viikon päästä vauva on täysiaikainen. Samaan aikaan raskausappi huutaa että laskettuun aikaan on 28 päivää, 90% raskaudesta on takana ja 9. kuukausi ja 10. raskauskuukausi lähtivät käyntiin, oh my!
Viime viikosta oli neuvolalääkäri, jonka mukaan kohdunkaula on jo aika pehmeä, mutta harmikseni hän ei kertonut tai kirjannut sen pituudesta mitään mihinkään. Sanoi vaan muistaakseni että jonkun verran on vielä jäljellä. Noh, eipä noilla nyt varsinaisesti tässä vaiheessa ole enää mitään merkitystä, mutta jotain on kuitenkin kropassa tapahtunut ja kroppa selkeästi valmistautuu lähestyvään synnytykseen.
Harjoitussupistuksia on enemmän, ne ovat aina vain tiukempia ja paineen tunne alaspäin kasvaa päivä päivältä. Toisaalta ei ihmekään kun katsoo miten alhaalla vauva hengaa. Tuossa on rintojen alla varmaan sellainen reilu 10cm tyhjää tilaa. SF mitta oli tämän myötä pysynyt about samana, mutta lääkäri sanoi sen johtuvan tuosta ”laskeutumisesta”, se oli kuitenkin edelleen about siellä keskikäyrällä. 🙂 Lapsivettä on normaali määrä, vauva on raivotarjonnassa ja paino pysynyt edelleen about samana jo reilun kuukauden. Yhteensä sitä on tullut noin 13 kiloa eli normaaleissa lukemissa mennään.
Tämä viimeinen kuukausi taitaakin olla odottelua ja mulle se merkkaa ennen kaikkea mahdollisimman hyvää valmistautumista synnytykseen myös fyysisesti. Pyrin edelleen liikkumaan kevyesti päivittäin ja ostin just pari päivää sit jumppapallon, joka on erittäin tehokas kivunlievittäjä synnytyksen käynnistyessä. Huomenna mulla on toinen raskausajan hieronta, joka tekee hyvää puolestaan jumiutuneille lihaksille, jota tuntuu olevan tosi vaikea venytellä auki. Haluan jotenkin olla mahdollisimman hyvässä terässä kun aika koittaa, onhan siitä sit hyötyä raskauden jälkeenkin. Heh, kylläpä täällä ollaan positiivisella mielellä kun nukuttua tuli paremmin kuin hetkeen kun vessakäyntejä oli ”vain” 5. 😀 Pienet on ilot!
Mitä aurinkoisinta sunnuntaita teille kaikille!:)

Kommentit (13)

Ai että kuinka ihanaa!<3 Suuresti onnea sinne teille!<3 Olen sitä mieltä että tuollainen perusterveellinen ruokavalio on moneen asiaan sellainen keino, joka ainakin pitää mielen tasaisena ja hyvinvoinnin mahdollisimman korkeana jos ei muuta!<3 Tuupa kertomaan kuulumisia jatkossakin, kylläpä tulin iloiseksi!<3

Niin jännää <3 🙂 Meiän pitää ehtiä näkemään ennen vaavin tuloa <3<3
Ja en kestä miten ihana massu ja sinä <3 Oot upea muru <3

Mulla on nyt kahden viikon viimerutistus ton gradun kanssa mut sen jälkeen!<3

Olisi kiva kuulla tyttäresi lempiruuista sekä ruuista mistä hän ei pidä. Muutenkin olisi kiva kuulla ruokailu tavoistanne 🙂 Tsemppiä loppu raskauteen, kyllä aika sujahti tässä keväällä. Itse välillä tuntuu, että pää menee maalis-huhtikuussa ? Tuntuu, että vastahan jaoit kanssamme tämän ilouutisen!

Mistä tuo yläosan ”toppi”? Näyttää supermukavalta js pehmoiselta iholle.

Ne on itseasiassa imetysrintsikat lindexiltä! Sellaiset kietaisumalliset! Niin mukavat!!

Varmaan ei ainakaan yliaikaa pikku ihme viihdy yksiössään veikkaan että syntyy 38 viikolla tsempit sinne ❤️

Heh, arvaa toivonko samaa ettei menee kauheasti yli lasketun ajan! 😀 Alkaa olla sen verran tukala olo jotenkin tässä kropassa. 😀

Hei Xenia. Kyselin maaliskuussa ”kaverukset” postauksessa hiukan neuvoa raskaus toiveen ruokavaliosta ja terolut kuurista. Vastasit todella pitkästi minulle, kiitos siitä. Pakko oli nyt siis tulla kertomaan, että plussa pärähti testiin/testeihin viikko sitten lauantaina. Tänään alkoikin rv6. Uskon vahvasti, että macajauhe, terolutit ja tasaisempi ruokavalio tasoitti kiertoa. Toivottavasti kaikki menee hyvin ja varhaisultrassa pari nviikon päästä kuullaan sydän äänet. Nyt olenkin lukenut paljon vanhoja postauksiasi vauvakuukausista ja saanut niistä paljon vinkkejä. Vielä kerran siis kiitos ja mukavaa loppu odotusta sinulle.

Ai että kuinka ihanaa!<3 Suuresti onnea sinne teille!<3 Olen sitä mieltä että tuollainen perusterveellinen ruokavalio on moneen asiaan sellainen keino, joka ainakin pitää mielen tasaisena ja hyvinvoinnin mahdollisimman korkeana jos ei muuta!<3 Tuupa kertomaan kuulumisia jatkossakin, kylläpä tulin iloiseksi!<3

Voi, että miten jänniä aikoja teillä eletään! Ihan pian on jo pikkuinen käärö sylissä <3 Itselläni on meneillään kova vauvakuume, niin hirveän innoissani täällä odotan teidänkin pikkuista maailmaan 😀

No niinpä. Mennyt kyllä yhdessä hujauksessa tämä kevät!<3

Moikka Xenia!
Mitkä liivit sulla on tässä? Soveltuvatko imetykseen? Ja mitkä liivit oot kokenut parhaimmiksi imetyksen kannalta? 🙂
T. Petra http://www.arkeenkatkettyaarre.blogspot.com

Nää on Lindexin imetysrintsikat ja siis niiiiin mukavat päällä! Ajattelin hommata koon isompanakin! 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *