P6010265 P6010260 P6010271

Tänään alkaa rv37 eli viikon päästä vauva on täysiaikainen. Samaan aikaan raskausappi huutaa että laskettuun aikaan on 28 päivää, 90% raskaudesta on takana ja 9. kuukausi ja 10. raskauskuukausi lähtivät käyntiin, oh my!
Viime viikosta oli neuvolalääkäri, jonka mukaan kohdunkaula on jo aika pehmeä, mutta harmikseni hän ei kertonut tai kirjannut sen pituudesta mitään mihinkään. Sanoi vaan muistaakseni että jonkun verran on vielä jäljellä. Noh, eipä noilla nyt varsinaisesti tässä vaiheessa ole enää mitään merkitystä, mutta jotain on kuitenkin kropassa tapahtunut ja kroppa selkeästi valmistautuu lähestyvään synnytykseen.
Harjoitussupistuksia on enemmän, ne ovat aina vain tiukempia ja paineen tunne alaspäin kasvaa päivä päivältä. Toisaalta ei ihmekään kun katsoo miten alhaalla vauva hengaa. Tuossa on rintojen alla varmaan sellainen reilu 10cm tyhjää tilaa. SF mitta oli tämän myötä pysynyt about samana, mutta lääkäri sanoi sen johtuvan tuosta ”laskeutumisesta”, se oli kuitenkin edelleen about siellä keskikäyrällä. 🙂 Lapsivettä on normaali määrä, vauva on raivotarjonnassa ja paino pysynyt edelleen about samana jo reilun kuukauden. Yhteensä sitä on tullut noin 13 kiloa eli normaaleissa lukemissa mennään.
Tämä viimeinen kuukausi taitaakin olla odottelua ja mulle se merkkaa ennen kaikkea mahdollisimman hyvää valmistautumista synnytykseen myös fyysisesti. Pyrin edelleen liikkumaan kevyesti päivittäin ja ostin just pari päivää sit jumppapallon, joka on erittäin tehokas kivunlievittäjä synnytyksen käynnistyessä. Huomenna mulla on toinen raskausajan hieronta, joka tekee hyvää puolestaan jumiutuneille lihaksille, jota tuntuu olevan tosi vaikea venytellä auki. Haluan jotenkin olla mahdollisimman hyvässä terässä kun aika koittaa, onhan siitä sit hyötyä raskauden jälkeenkin. Heh, kylläpä täällä ollaan positiivisella mielellä kun nukuttua tuli paremmin kuin hetkeen kun vessakäyntejä oli ”vain” 5. 😀 Pienet on ilot!
Mitä aurinkoisinta sunnuntaita teille kaikille!:)

X