Xenia's day

Rv 38 – kovempia harjoitussupistuksia ja paineentunteen lisääntymistä

Teksti: Xenia

Hello kaikille. Niin se vaan pääsiäinen oli ja meni ja meikäläinen otti ainakin ilon irti suklaamunien syönnistä. En ole pitkään aikaan syönyt maitosuklaata, mutta lapset sai sen verran kindermunia, että piti auttaa!:D Ja siis itseasiassa heidän taktiikkansa oli avata kaikki ja säästää suklaat sit pieneen pussiin, josta minä kävin napsimassa koko ajan.

Tässä onkin ollut aivan hirveä nälkä taas. En tiedä liittyykö siihen, että vatsassa on enemmän tilaa kun vauva on alempana vai puhtaasti jostain viimeisestä tankkauksesta ennen synnystystä, mutta täytyy myöntää, että tässä on kyllä koluttu jääkaappia ihan vähintään parin tunnin välein jonkun pienen snäcksin toivossa. Onneksi on kaapit täynnä kaikkea hyvää ja terveellistä ja nyt aikomuksena onkin palata tuttuihin terveellisiin herkkuihin vielä ennen kuin pieni saapuu maailmaan.

_DSC7611

Olo on tosiaan ihan jees, mitä nyt viime yönä kärsin jonkun verran harjoitussupistuksia, jotka ovat kyllä koko ajan kovenemaan päin ja välillä niihin liittyy myös pieni menkkamainen jomotus. Välillä saatan kuitenkin elää päivän ilman mitään (paitsi liikkuessa kyllä koko ajan kiristelee), mutta viime yössä oli jotakin ihmeellistä näemmä.

Lisäksi nivuset ovat nyt aika kipeät välillä. Oletan sen johtuvan siitä, että vauva painaa niin suuresti alaspäin, että lantio on koetuksella. Tämä juilinta johtaa välillä myös issias-kivun tapaisesti pakaraan, jonka venyttely ison mahan kanssa onkin helpommin sanottu kuin tehty. Viime raskaudessa kävin loppua kohden hieronnassa aina parin viikon välein, mutta nyt ei ole sattuneesta syystä johtuen tullut lähdettyä mihinkään. Siispä tämä oman kehonhuolto saa riittää – täytyykin kaivaa tuosta käyttämästäni liikunta-applikaatiosta myös raskausajan venyttelyt esiin. Ehkä se auttaa.

_DSC7640

Mitään suuria muutoksia ei ole muuten kuin että olen juonut kupin vadelmanlehtiteetä (mä uskon, että tämä on tosin enemmän psyykkinen juttu) päivässä ja istuskellut/pomppinut jumppapallon päällä iltaisin. Itseasiassa jumppapallo taitaakin tällä hetkellä olla ainoa istuin missä on mukava olla. Sohvalla löhöillessä on vaikea löytää mukavaa asentoa ja en edes lähde kertomaan sitä ruljanssia mikä tarvitaan, että saadaan unen päästä kiinni. Siihen liittyy yhteensä nimittäin viisi tyynyä, eli voitte arvata, että meikäläisen kyljen kääntäminen öisin ei ole sieltä yksinkertaisimmasta päästä.

Vatsa on tällä hetkellä niin piukea etten kerta kaikkiaan ymmärrä miten se voi tästä vielä venyä ja paukkua. Istukan sijainti takana varmaan aiheuttaa sen, että jotenkin vatsa tuntuu paljon kovemmalta kuin edellisissä raskauksissa (jossa istukka siis etuseinässä). Painoa meikäläiselle on tullut jtn 10.5kg ja tänä aamuna vaaka näytti 69.5kg eli kohta mennään varmaan uudelle kymmenykselle. Mulla on nimittäin nyt sellainen fiilis, että pitkään paikallaan junnaillut paino ottaa vielä pienen loppukirin (johon saattaa liittyä tuo nälkäkin) ja ei haittaa yhtään – kunhan minä ja vauva voidaan hyvin!<3

_DSC7709

Mulla on seuraava neuvola vasta ensi viikolla, vaikka myönnän että kiinnostaisi suunnattoman paljon kuulla edes se sf-mitta. Sen ottaminen itse taitaa olla aika mahdotonta..? tai vaikka siinä onnistuisi on mittatulos todennäköisesti kuitenkin erilainen kuin ulkopuolisen (ja aina saman) henkilön ottamana.

Mielenkiinnolla odotan, tuleeko tässä vielä rv39,rv40, rv41 ja rv42 kuulumiset. Se on kyllä aina yhtä kutkuttavaa kun ei voi koskaan tietää milloin tulee lähtö, vaikka vielä tässä vaiheessa se onkin aika epätodennäköistä. Joskus googlailin näitä todennäköisyyksiä syntymäpäivälle ja muistaakseni ne nousivat suuresti 39+0 ja pysyivät korkealla 41+0 asti. Mun puolesta vauva saisi pysyä mahassa vielä sen pari viikkoa ainakin, että oltaisiin rv40:lla, aivan kuten pojankin syntyessä!<3

Lue myös

X