Xenia's day

RV19 - kodinlaittoa ja leipomista

Teksti:
Xenia

Alkaa olemaan jo lähes hupaisaa miten samaa kaavaa tämä raskaus menee edellisten kanssa. Yleensä mulle iskee ensimmäisen kolmanneksen väsymyksen jälkeen järkyttävä kodinlaitto – ja niin kävi nytkin. Keskimmäisen huone on pistetty uuteen uskoon (koska pikkuveljensä muuttaa hänen kanssaan sinne kun vauva muuttaa omaan huoneeseen) ja säilytystilaa hankittu lisää. Pienimmän huoneelle emme mitään muutoksia tee, vaan vauva saa sen sellaisenaan, eli nämä kyllä ihan loogisia ja tarvittavia muutoksia, jotka ajattelin hoitaa nyt enkä sit kun kenties hyvin huonovasti nukkuva vauva meitä valvottaa. 😀 Nyt ei valvota muu kuin mun rakko ja närästys.

Sisustusinnon lisäksi jonkun pitäisi kieltää multa pääsy mihinkään reseptisivustoille. Olen leiponut sämpylöitä, suklaamuffinseja, porkkanamuffinseja, pinaattimuffinseja, suklaahippukeksejä ja vaikka mitä vain viimeisen viikon aikana. Olen yrittänyt löytää pikkuhiljaa hyviä terveellisempiä reseptejä ja viikonloppuna onnistuin löytämään täydellisen reseptin suklaamuffinseihin, joissa ei ole yhtään valkoista sokeria ja puolet makeutuksesta tulee banaaneista. Lisäksi ne ovat gluteenittomia ja vegaanisia. Näistä tulossa reseptiä kunhan ehdin sen kirjoittaa ylös kunnolla – viimeistään viikonlopuksi niin pääsette leipomaan tekin viikonlopun herkkuja.

Harmi sinänsä, että tämä leivontainto ei varsinaisesti yllätä ruuanlaittoon – tai kyllä sikäli, että emme ole enää ostaneet samoissa määrin take away ruokaa kuin raskauden ensimmäisen 10 viikon aikana, mutta joku siinä leivonnassa vain viehättää minua enemmän. Heittelinkin välillä ilmaan, että olisi ihana omistaa joku pieni putiikki, jossa myytäisiin samalla terveellisiä herkkuja ja lämmintä juotavaa. Olisi ihana jakaa muillekin herkkuja, joista ei tule huono olo, vaan päinvastoin niissä on myös paljon hyvää. <3

Raskauteen liittyen, hassua, että kahden viikon päästä on jo rakenneultra. Vauvan liikkeetkin tuntuvat koko ajan kovemmin,  vaikka hiljaisempia aikojakin on – sen verran pieni on kuitenkin vielä, että asento kohdussa vaikuttaa paljon siihen, tuntuuko liikkeet vai ei.

Ruokahalu on pysynyt aika samana vaikkakin lähiaikoina olen kokenut monena kertana sellaisen fiiliksen, että en oikeastaan jaksa ruokaa,  vaan haluan jotain kevyempää – esim avokadoleivän. Oletan, että vatsalaukunkin tila tässä koko ajan pienenee, joka vaikuttaa asiaan myös. Liikuttua olen saanut ihan kivasti, vaikka lanteilla/lonkassa tuntuu välillä kipua. En tiedä onko se lihasperäistä, issiasta, liitoskipua vai mitä, mutta kummasti se lähtee yleensä pois pienellä ja kevyellä liikunnalla. Oliskohan joku siellä jumissa? Muuten ei ole kyllä mitään sen kummempia kremppoja, jalat nyt ehkä iltaisin vähän väsyneet, mutta toki olen tällä hetkellä vielä normaalia enemmän jaloillani (pojat kotona) ja siihen kun iskee lisääntyneen painon niin voila. Neuvolakin on huomenna ja lääkäriaika taisi olla siinä samalla. Katsotaan onnistuisiko siinä samalla ultraus, että näkisi onko tuo etinen istukka siitä siirtynyt. Se olisi mahtavaa niin ei tarvitsisi himmailla vaan voisi elää taas ”normaalisti”. 🙂

Mukavaa tiistain alkua kaikille!<3

X