Xenia's day

RV34 ja neuvolakuulumiset

Teksti:

IMG_0533
Tänään aamulla oli vuorossa 34. raskausviikon neuvola ja seuraavalla kerralla eli kahden viikon päästä onkin sit lääkärintarkastuksen aika.
Muutama kysymys mulla oli mielessä ja halusin ehdottomasti että hemoglobiinit mitataan kun väsymystä on tässä iltapäivisin ollut aika paljonkin ja aika alhaallehan ne olivat menneet. Alkuraskauden lähemmäs 140:stä 112:sta ja sainkin nyt kehotuksen syödä rautaa tässä loppuraskauden ajan. Verenpaine oli jälleen kerran täsmälleen sama, melkein naurattaa se kuinka yläpaine on aina 113 ja alapaine 70/71, oli sit minkälainen väsymys päällä tahansa.
Painoa oli tullut reilu 300g per viikko nyt eli selkeästi hidastunut tuosta toisen kolmanneksen vauhdista vaikka ruokailut ihan samalla tavalla meneekin. Sydämensykkeet oli erinomaiset ja vauva majaili siellä todella alhaalla. Vähän hoitaja varoitteli siihen suuntaan, että näin alhaalla ollessa saattaa jo kovemmat supistelut helposti avata kohdunsuuta, että pitäisi kuulemma nyt sinne 36 täyteen viikkoon asti himmailla, ettei lähde sitä ennen oman tekemisen takia käynnistymään. Ei mulle kyllä mitään säännöllisiä kovin säännöllisiä suppareita ole nyt tullut, vaikka myönnän, että välillä harkkasupparit on kyllä aika kovia ja kipeitäkin. Neuvolatäti heitti vielä loppuun, että ei usko että menisi yliajalle ja minä vain naureskelin että soitan sit päivää lasketun ajan jälkeen kiukkuisena kun vauvaa ei näy eikä kuulu. Vitsi vitsinä, kyllä hänkin korjasi ettei siitä voi koskaan tietää ja näinhän se onkin!
Huh, nyt on just se aika kun on pahin iltapäiväväsymys ja silmät oikein lurpsahtelee. Vetäsin tuossa just rautavalmisteet napaan omenan kera, katsotaan nyt alkaako se tässä viikkojen kuluessa auttamaan vai ei. Hassua että viime raskaudessa ei tosiaan laskenut juuri lainkaan ja nyt aika paljonkin, kertoo vain siitä, että ei ole kahta samanlaista raskautta!
Muuten siis kaikinpuolin hyvin ja kuten neuvolan hoitajallekin sanoin, ei ole mitään valitettavaa. Liikkua voin aika jees ja ainut ”huonompi” puoli on väsymys, jota tosin liikunta auttaa kyllä aivan valtavasti. Nyt täytyy vaan tosiaan vähän kuulostella omaa kehoa, ettei pääse rasituksen takia mitään kovempia supistelusarjoja käynnistymään. Sf-mitta vetelee siellä samoilla käyrillä kuin viimeksikin eli vauva on kasvanut juuri passelisti eli all good here.
Hitsit kun kahvihammasta kolottaisi nyt, mutta en voi sen raudan vuoksi nyt sitä juoda. On muuten jotenkin hassua ajatella, että jos en olisi yrittäjä, mulla alkaisi äitiysloma ihan kohta. Yritän nyt jaksaa tuonne 16.6 asti kun tytön kesäloma alkaa. Siihen asti olisi aikaa vielä viimeistellä gradua ja toivottavasti saada se sellaiseen kuntoon, että sen kehtaa lähettää eteenpäin.. 🙂
Sellaisia kuulumisia tällä kertaa, aurinkoista viikon alkua teille kaikille! Kuvituksena nyt kaikkea muuta kuin mahaa, nimittäin meidän eilisen metsäretken saldoa kamerasta <3

Lue myös

X