rv35ja33 P5220252

Vasemmalla kuvaa tältä aamulta ja oikealla puolestaan kahden viikon takaa. On maha vähän laskeutunut tuossaa ja sen huomaa muun muassa siinä, että ruokailun jälkeen ei tunnu maha yhtä ähkyltä ja hengityskin kulkee paremmin. Sen sijaan vessassa saakin sit ravata senkin edestä. Juuri yksi yö olin kävelemässä takaisin sänkyyn ja tuntui taas siltä, että rakko on ihan täynnä. Ehdottomasti yksi raskauden ärsyttävimpiä vaivoja omalla kohdallani. Ja alla kuvaa vielä tältä aamulta edestä päin, ihan erilainen maha kuin tytön kanssa. Hänen kanssaan pysyi maha kohtuu pienenä, mutta levisi enemmän sivulle.
Vointi on täällä muuten ihan jees, mutta väsymys on tainnut tulla jäädäkseen enkä oikein usko, että mikään rautakuurikaan ehtii tässä kauheasti enää raskauden aikana helpottaa omaa oloa. Lisäksi tuntuu että vatsa ei tykkää raudasta ollenkaan, mutta tämähän taitaakin olla aika yleinen vaiva. Kurkkasin tuossa juuri tytön raskauden ajan neuvolakorttia ja tässä vaiheessa mun hemoglobiini oli silloin 140 siinä missä nyt se on 110. Ihan uskomaton ero!
Täällä alkaa nyt olee jo aika odottavatkin tunnelmat kun ymmärtää, että ns. täysiaikaisuuteen on enää vajaa kolme viikkoa ja laskettu aika siintää vajaan kuuden viikon päässä. Ihanaa on päästä näkemään vauva ja aloittamaan elämää nelihenkisenä perheenä, mutta nyt alkaa olemaan myös sellainen fiilis, että se malttamattomuus ei johdu vain vauvasta vaan myös siitä, että kaipaisi jo omaa kehoa itselleen siinä mielessä, että kaikki arjen perustoiminnot olisivat helpompia eikä olisi näitä raskauteen liittyviä kolotuksia. Toisaalta biologian kannalta tällä tukalalla ololla on varmaan juuri se tärkeä tehtävä, että lähestyvä synnytys ei tosiaan kauhistuta vaan sitä oikein odottaa, kipuineen kaikkineen.
Ihanaa alkavaa viikkoa teille kaikille!:)

X