elämä

Säästäminen ruokaostoksien yhteydessä

13.6.2018 Teksti: Xenia

kaupallinen yhteistyö/mainos: Fiksuruoka 

Kun alkaa tekemään kuukausibudjettia asumiskulujen jälkeen varmaan kaikki ovat samaa mieltä siitä, että ruokakulut ovat seuraavaksi suurin kuluerä. Mä itseasiassa olen ostellut aina aika huolettomasti kaikkea mitä mieli tekee ja käynyt ruokaostoksilla useamman kerran viikossa, kunnes suoraan sanottuna järkytyin kun kerran laskin yhteen meidän koko kuukauden ruokakauppakulut. Sen jälkeen päätin tehdä isot ostokset kerran viikossa niin, että suunnittelin ruokalistaa etukäteen ja ostin lihoja esimerkiksi tarjouksesta pakkaseen ja niin edelleen.

Haluan ehdottomasti syödä hyvää ja terveellistä ruokaa, mutta toki mieluummin säästää aika sievoisenkin summan vaikkapa matkailuun. Se nimittäin on mahdollista!

Ensinnäkin tuo isojen ostoksien suunnittelu ja se, ettei sinne kauppaan mene nälkäisenä. Sääntö numero yksi mun mielestäni. Mutta sen lisäksi ruokakuluja voi pienentää esimerkiksi Fiksuruoka-palvelun avulla, jota kokeiltiin yhteistyön merkeissä kerran, ja joka jäi ehdottomasti meidän perheen tavaksi. Siinä nimittäin säästää – paljon!

Tilasin kokeilun aikana ison satsin kaikkea sellaista, mitä meillä muutenkin menee. Erityisesti lastenruokiin menee kivijalkakaupassa melkoinen summa ja samaten kaikkiin kuivamuoniin ja niissä voi halutessaan säästää esimerkiksi niin, että tekee Fiksuruoka-kauppaan tilauksen kerran tai pari kuukaudessa aina sen mukaan mikä milloinkin on tarpeellista.

Fiksuruoka-palvelun hinnat ovat niin alhaiset (20-90%:n alennus aina), koska heidän tuotevalikoimansa koostuu lähinnä valmistajien, maahantuojien ja tukkujen poistoeristä, jotka olisivat muuten vaarassa tulla poisheitetyiksi. Toisin sanoen palvelusta tilaamalla et vain vähennä omia kuluja, vaan myös ruokahävikkiä Suomessa. Win win – tilanne.

Toimituskulut ovat ilmaiset kun ostosten arvo on yli 59€ ja muuten noin 3,90€/20 kiloa. Mut sit siihen mun ihan ensimmäiseen tilaukseen näiden tietojen jälkeen!

P5230497

Lastenruokaa, naposteltavia, pähkinöitä, d-vitamiinia, oliiviöljyä, välipaloja lapsille, mantelimaitoa ja kauramaitoa, erilaisia näkkileipiä, aina tarpeellista elmukelmua, tummaa suklaata ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Toisin sanoen kaikkea sellaista, mitä ostaisin joka tapauksessa kaupasta, mutta jotka nyt ostin sen sijaan Fiksuruoka -kaupasta ja säästin noin 40%.

P5230492

Toki tässä pitää olla sinänsä tarkkana ja käydä hieman katsomassa valikoimaa, mutta mä olen jäänyt siihen koukkuun. Tälläkin hetkellä siellä on muun muassa Ella’s Kitcheniä lastenruokapuolella, joka on ainakin meidän pojan yksi suosikkimerkeistä!

P5230490

Tummaa suklaata pitää olla aina kaapissa. 70% on kunnon herkku, 80% hieman happamampi, mutta etenkin minttuun yhdistettynä tarpeeksi makea sekin, että herkkunälkä lähtee! 🙂

P5230488

Kauramaito ja mantelimaidot ovat  tuotteita, mitä meillä kuluu aivan älyttömästi. Etenkin mantelimaito on mun mielestä täydellinen pohja niin smoothieen kuin tuorepuuroon ja mun maha tykkää siitä tuhat kertaa enemmän kuin normaalista lehmänmaidosta.

P5230487

Tyttö syö usein välipalaksi etenkin matkan päällä näitä soseita. Itseasiassa niitä kuluu meillä aika paljonkin kun molemmat niistä tykkää. Näiden hinta on Fiksuruoka-kaupassa ihan älyttömästi vähemmän kuin normaalissa ruokakaupassa. Olen tehnyt vertailuja!!

P5230481

Tein juuri uuden tilauksen, sillä kävi silmään nuo Ella’s Kitchenin soseet. Meitä kohti lähti siis Ella’s Kitchenin brekkie-soseita,  mantelimaitoa (vaan 0,89€ kappale ja 0,79€ kun tilasi 8), Bio Luvilin pesuneste, luomu tummaa suklaata, näkkäriäruislastuja (miehen suuri herkku) ja luomupastaa pojalle.

Tilasin kaikkea juuri sen verran, että toimitus oli ilmainen ja nyt vaan sit odottelemaan tätä. Esimerkiksi mantelimaitoa en tarvitse nyt kokonaiseen kuukauteen eli säästiin pelkästään siinä ainakin 16€. Aika hurjaa kun miettii että siinä on vain yksi tuote, joka on käytössä päivittäin.

Onko tämä konsepti teille jo tuttu? Oletteko tehneet tilauksia? Jos ette, niin suosittelen lämpimästi tutustumaan Fiksuruoka-konseptiin. Tullut ainakin meille jäädäkseen! 🙂

 

Xenia

Instagram

  • Can’t wait for summer! It feels like this winter has lasted for two years🤔😁 #readyforsummer

xeniasday

Kommentit (5)

Kiva kuulla tästä palvelusta käyttökokemuksia! Olen kerran löytänyt sivuille, mutta en sitten jostain syystä tilannutkaan. Pitääpä selata valikoima läpi, jos siellä olisi jotain meidän lemppareita, missä säästää. 🙂

Ei hitto, täällä alkoi tarjoushaukan silmät kiilumaan 😀

Juodaan ja käytetään myös lähes pelkkää kauramaitoa / kaurapohjaisia ”maito”tuotteita, ja pienen paikkakunnan valikoimissa ne on aika vähäiset ja myös melko hintavat. Lähikaupasta kun yleensä hakee vain just pelkkää maitoa tms täydentävää, niin aikamoinen lasku tulee jo niistäkin! Nopealla vilkaisulla tuolla fiksuruuassa on paljon kaikkea sellaista hieman erikoisempaa (näin pienemmän paikkakunnan valikoimaan verrattuna :D) tosi kilpailukykyiseen hintaan, pitää ehdottomasti selata loppuun ja tankata varastot täyteen!! 😀

Ihanaa, kiitos vinkistä! Meidän suurperhe hyötyy tästä rahallisesti ihan hirmuisen paljon ja äidin sydäntä lämmittää ruokahävikin vähentäminen <3
Meillä tilaukseen lähti manteli- ja kookosmaitoja, pesuaineita, vauvan ruokaa ja smoothieita. Smoothieita meillä menee tosi paljon, kun on viisi lasta ja kesällä on kätevää pitää varalla helposti mukaan napattavia välipaloja!

Hei kiitos tästä! Tuli kuin tilauksesta. Juuri mietin, että voisin alkaa tilaamaan ruokaa suoraan kotiin meillä kun on autoton perhe ja nyt vielä kesälomalla kaikki 😀 Tämä menee kokeiluun 😉

Hei kiitos vinkistä!!! Ainoa mikä meillä on ongelma on säilytystila 😩

Kiva kuulla tästä palvelusta käyttökokemuksia! Olen kerran löytänyt sivuille, mutta en sitten jostain syystä tilannutkaan. Pitääpä selata valikoima läpi, jos siellä olisi jotain meidän lemppareita, missä säästää. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *