xenia's day

Seeing blue / vanha lipasto uuteen uskoon

Teksti: Xenia

P3250138P3250119P3250125

Laittelinkin teille varmaan kolmisen viikkoa sitten postausta meidän ”uudesta” lipastosta, joka kaipasi aika paljon huolenpitoa. Kansi oli siinä haljennut, laatikko ei oikein avautunut ja laatikkojen sisus oli kirkas pinkki. Äitini on tämän siis joskus jostain puutarhamyyjäisistä hankkinut ja tämä oli menossa kierrätykseen heidän muuttonsa yhteydessä, josta se pelastettiin meille.

Me pohdittiin pitkään sitä, mitä väriä me halutaan. Meillä on paljon harmaata, puun sävyjä ja valkoista, mutta jotenkin ei haluttu tätä kalustetta tehdä samanlaiseksi kuin kaikki muut kalusteemme ovat. Olen aina ihaillut esimerkiksi norjalaisissa sisustuslehdissä näkyvää sinistä puuta (esim keittiöissä ja muissa huonekaluissa) ja sinisen sävyn suurena ystävänä tämä päätös vahvistuikin nopeasti.

Eikun siis maalikaupoille selailemaan tuhatta ja yhtä eri sinisen sävyä, kunnes päädyttiin petroliin taittavaan siniseen (keskimmäisessa kuvassa väri näyttää siltä, miltä luonnossa. tosi vaikea saada vangittua tämä väri). Siinä menikin sit muutama viikko ennen kuin päästiin tämän lipaston kimppuun ja ihan ensimmäisenä mies teki uuden kannen siihen. Sen jälkeen sit hiomista, primeria ja vasta sen jälkeen maalipurkki aukesi. Me kumpikin itseasiassa tässä vaiheessa oltiin silleen että mikäs se väri olikaan, mutta ensimmäisen kerroksen jälkeen olimme myytyjä.

Vetimiksi valikoituivat simppelit messinkiset vetimet, jotka löytyivät Porvoon vanhasta rautakaupasta. Voin muuten suositella jos etsitte jotain vanhan ajan henkistä rautatavaraa! Lopputulema on se, että tästä muodostui mun ehdoton suosikkihuonekaluni ja olenkin sitä pysähtynyt ihastelemaan kerta toisensa jälkeen. Se on oikea katseenvangitsija!<3  Tämän jälkeen en tosiaankaan kaihda värejä mitä tulee huonekaluihin. Se kun on kuitenkin ”helppo” tapa tehdä vaikkapa Ikea-huonekalusta oman näköinen tai vaihtoehtoisesti fiksata jotain vanhaa, korjausta kaipaavaa tai omaan makuun sopimatonta!

Ja nyt tähän loppuun vielä lipasto ennen mieheni käsittelyä. Kuten näkyy, kansi oli pahasti haljennut ja laatikot ottaneet osumaa melkoisesti. Projekti oli kyllä todella hauska ja kuten sanottu, tekisi mieli lähteä kierrätyskeskuksiin ja kirppareille hakemaan lisää projekteja, mutta taitaa jäädä myöhemmäksi, nyt kun on ennen vauvan syntymää tarkoituksena vielä tehdä aidat ja pihaa sekä pihatie. Autotalli jätetään suosiolla ensi kesään, muuten tulee tälle vuodelle liikaa juttuja! 🙂

P2140029P2140030

Mukavaa alkavaa viikkoa teille kaikille! Täällä ollaan kurkku karheana tytön kanssa kotona, en suoraan sanottuna jaksanut lähteä häntä viemään päiväkotiin kun olo on jotenkin tosi puolikuntoinen ja hänelläkin nenä tukossa. Mun kohdalla tämä raskaus on kyllä ehdottomasti laskenut vastustuskykyä, sillä syön enemmän kasviksia ja hedelmiä yms kuin koskaan, mutta silti olen ollut flunssassa jo kolmatta kertaa. Tosin kyllä niitä pöpöjä varmaan aika tehokkaasti sieltä päiväkodista koko ajan saakin!  Noh, kolme kuukautta jäljellä ja tilanne taas muuttuu, tänään kuitenkin extra c-vitamiineja ja lepoa. Nyt kuitenkin keinumaan pihalle ja heittämään Maxille frisbeetä samalla. Tein sitä eilen varmaan tunnin että työnsin toisella kädessä tyttöä keinussa ja heittelin frisbeetä toisella ja on muuten kädet jumissa. Siinä sai monta kärpästä yhdellä iskulla, Max oli tunnin jälkeen aivan loppu ja tytölle maistui ruoka ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin.

ps. Mä koin tänä aamuna kauhun hetkiä kun sänkyä pedatessa bongasin kuolleen hämähäkin meidän lakanoiden keskeltä. Mies sattui olemaan vielä kotona ja hänen reaktionsa oli huikea. Hän vain ihmetteli sitä että mitenköhän hämis oli alunperin päässyt sisään kun talo on niin ilmatiivis ja toisekseen kertoi sit, että oli nähnyt hämähäkin jo eilen illalla jossain meidän nurkassa, mutta ajatellut sen olevan harmiton (hän siis kantaa aina hämikset ulos eikä liiskaa niitä). Sanoin vaan että ensi kerralla se hämähäkki lentää sit ulos samantien eikä sen jälkeen kun on käynyt meidän sängyssä varmaan mun ison mahani liiskattavana. 😀 Ai kauheeta, en nuku illalla. 😀

X