Xenia's day

Sekaisin DIY kosmetiikasta

Teksti:
Xenia

Liekö vauvavuoden aiheuttamaa huonomuistisuutta, mutta en nyt kertakaikkiaan muista mistä innostuin alunperin tekemään kosmetiikkaa itse. Olen jotenkin aina mieltänyt sen sellaisena, joka vaatii jonkun tehdasympäristön, mutta huomannut aikaa myöten kuinka monet seuraamani vaikuttajat tekevät ihan kaikkea alusta asti itse. Se viehättää minua monestakin syystä. Ensinnäkin siksi, että pystyn vaikuttamaan kaikkeen mitä niihin tulee, mutta myös ihan se tekemisen ilo. Enpä olisi koskaan itsestäni uskonut, mutta olen kyllä täysin hurahtanut.

Tähän mennessä olen kokeillut tehdä huulirasvaa, värillistä huulirasvaa/poskipunaa, vartalorasvaa, saippuaa ja kasvoöljyä kynttilöiden lisäksi. Olen tilannut tarvikkeita vähän sieltä sun täältä. Mm Paperipilvestä ja Limepopista! 🙂 Saippua on kaikkein helpoin tehdä – jos oikaisee ja ostaa valmista saippuamassaa. Sen voi vain sulattaa vesihauteessa ja kaataa muotteihin ja lisätä halutessaan esimerkiksi eteeristä öljyä. Eiliseen saippuaan laitoin rosmariinia ja appelsiinia ja tuoksu on todella hyvä. Sopivan mieto, mutta kuitenkin sen huomaa. En muuten nykyisin voi edes polttaa perus tuoksukynttilöitä koska koen tuoksun liian voimakkaana. Sama juttu myös vaatteiden pesuaineiden kanssa. Käytän aina hajusteetonta (Sonett) ja lisänä vain tekemääni pyykkietikkaa jossa pelkästään etikkaa ja vähän eteeristä öljyä. Vaatteet tuoksuvat puhtailta ja thats it. Luulenkin tämän muutoksen olleen suurin tekijä siinä, että toisiksi nuorimmaisen taiveihottuma on kadonnut kokonaan! 🙂 Tässä nyt kuitenkin pari ”reseptiä” ja linkit sivuille, josta ne löysin.

Huulirasva

Tarvitset:

*Shea voita

*Kookosöljyä

*Mehiläisvahaa

*Halutessasi eteeristä öljyä

Sulata sheavoi, kookosöljy ja mehiläisvaha vesihauteessa. Kaikkia sama määrä, esim 5g. Lisää sulaneeseen seokseen vähän eteeristä öljyä. Minä käytin muutaman tipan appelsiinin eteeristä öljyä ja tuoksu on ihanan kevyt.

Vartalovoide (tältä sivustolta löydetty)

Tarvitset:

*0,75 dl sheavoita

*0,5 dl kookosöljyä

*0,5dl jojobaöljyä

*0,25 dl kaakaovoita

Mittaa ainekset astiaan ja sulata vesihauteessa. Anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin. Vatkaa jähmettynyt seos kunnes se on vaahtomaista. Nauti mielettömän tuoksuisesta vartalovoiteesta, joka imeytyy hyvin ja pehmentää ihoa.

Ensi kerralla meinasin kokeilla vartalovoiteena tätä reseptiä:

*40g Shea voita

*40g kaakaovoita tai mangovoita tai enemmän sheavoita

*40g jojobaöljyä

halutessasi eteeristä öljyä

Tekotapa on muuten vastaava kuin yllä eli ensin sulatus, sitten jähmetys jääkapissa, sitten vasta eteerinen öljy ja seoksen vatkaus ennen purkitusta. Säilyvyys on auringonvalolta suojattuna huoneenlämmössä noin 6kk, mutta se tuskin säilyy niin pitkään. Ja mikä parasta. Tämä toimii myös lasten iholle!<3

Värillinen huulivoide/poskipuna

*10ml risiiniöljyä

*2g mehiläisvahaa

*1ml mica väriä (mulla punainen)

Sulata risiiniöljy ja mehiläisvaha vesihauteessa esim pienessä metallisessa dl mitassa. Kun ainekset ovat sulaneet, lisää väri (ja halutessasi muutama tippa eteeristä öljyä) joukkoon ja sekoita. Kaada pieneen purkkiin ja anna jähmettyä. Nauti luonnollisesta, vähän väriä tuovasta huulirasvasta. Toimii myös poskipäillä! 🙂

X