Nyt kun eletään aivan järjettömän hyvää sienivuotta, näkyy se tietenkin myös meidän arkiruuissa. Mulla on käytännössä kolme suosikkia. Sienirisotto, sienikastike ja sitten tämä sienipiirakka, joka on mun ja mieheni suosikkilounas ja niin älyttömän herkullinen, että oksat pois. Sieniksi käy mikä vain kombo. Sekoitus, pelkät kanttarellit, pelkät suppilovahverot, herkkutatit, you name it! 🙂

Pohja:

100g voita

reilu 2 dl vehnäjauhoja

1/2 tl suolaa

Täyte:

n.litra sieniä

rkl voita

1 sipuli

suolaa ja pippuria

3 kananmunaa

2dl maitoa/kermaa tai niiden sekoitusta

100 g raastettua juustoa

persiljaa tai muita tuoreita yrttejä

Työvaiheet:

Nypi voi, vehnäjauho ja suola ja lisää tarvittaessa tl vettä kerrallaan, että taikinasta tulee sopivan joustavaa. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle.

Paista sieniä kuivalla pannulla (haihduta tuoreista sienistä nesteet pois) ja lisää sitten pilkottu sipuli ja voi pannulle ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista kunnes sienet ovat saaneet väriä pintaan.

Sekoita kulhossa kananmunat, kermamaito-sekoitus ja raastettu juusto (mikä vain käy) ja lisää sen jälkeen joukkoon sienisekoitus ja halutessasi myös hienonnetut yrtit. Lisää seos piirakkavuokaan ja paista 180 asteessa n.30 minuuttia kunnes piirakka on kauniin ruskea. Nauti tuoreen salaatin kera!

Onko teillä joku herkullinen sieniresepti, jonka haluaisitte jakaa?

X