
Sienipiirakka
Nyt kun eletään aivan järjettömän hyvää sienivuotta, näkyy se tietenkin myös meidän arkiruuissa. Mulla on käytännössä kolme suosikkia. Sienirisotto, sienikastike ja sitten tämä sienipiirakka, joka on mun ja mieheni suosikkilounas ja niin älyttömän herkullinen, että oksat pois. Sieniksi käy mikä vain kombo. Sekoitus, pelkät kanttarellit, pelkät suppilovahverot, herkkutatit, you name it! 🙂
Pohja:
100g voita
reilu 2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
Täyte:
n.litra sieniä
rkl voita
1 sipuli
suolaa ja pippuria
3 kananmunaa
2dl maitoa/kermaa tai niiden sekoitusta
100 g raastettua juustoa
persiljaa tai muita tuoreita yrttejä
Työvaiheet:
Nypi voi, vehnäjauho ja suola ja lisää tarvittaessa tl vettä kerrallaan, että taikinasta tulee sopivan joustavaa. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle.
Paista sieniä kuivalla pannulla (haihduta tuoreista sienistä nesteet pois) ja lisää sitten pilkottu sipuli ja voi pannulle ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista kunnes sienet ovat saaneet väriä pintaan.
Sekoita kulhossa kananmunat, kermamaito-sekoitus ja raastettu juusto (mikä vain käy) ja lisää sen jälkeen joukkoon sienisekoitus ja halutessasi myös hienonnetut yrtit. Lisää seos piirakkavuokaan ja paista 180 asteessa n.30 minuuttia kunnes piirakka on kauniin ruskea. Nauti tuoreen salaatin kera!
Onko teillä joku herkullinen sieniresepti, jonka haluaisitte jakaa?
Kommentit
Samasta padasta -kirjassa on pohjaton sienipiirakka, joka on käytännössä uunissa tehty sienimunakas ja se on myös ihan superhyvä sekä lämpimänä että kylmänä!
Sienikeitto koskenlaskijalla on minun talven herkku joka syntyy kuivatuista suppiksista. Myös tortilloiden väliin laitan usein paistettuja sieniä. Mutta onhan ne parhaimmillaan voissa paistettuna ja mausteena vain suola 🙂
Kommentit
Tatit ovat minusta herkullisimmillaan tryffelipastan kanssa. Paistan tatteja pannulla niin, että niihin tulee hyvä paistopinta. Lisään vähän pieneksi hakattua valkosipulia ja mustapippuria myllystä. Sitten kermaa, jonka sekaan valkoista tryffelitahnaa, ripaus suolaa. Keitän yleensä tämän kanssa Rummon bucatini-pastan. Lisään raastettua parmesania suoraan pastan joukkoon ja sitten kaadan pastan pannulle tattikastikkeen sekaan. On ihan älyttömän hyvä arjen juhlahetki. Tuota tryffelitahnaa saa herkkukaupoista ja esim. Herkusta. Raahaan sitä Italian-matkoilta aina monta purkkia. Jaan avatun purkin pieniin minigrip-pusseihin ja pakastan. Näin arvokasta tahnaa ei mene haaskuuseen.
Vaikuttaa herkulliselta!
Samasta padasta -kirjassa on pohjaton sienipiirakka, joka on käytännössä uunissa tehty sienimunakas ja se on myös ihan superhyvä sekä lämpimänä että kylmänä!
Sienikeitto koskenlaskijalla on minun talven herkku joka syntyy kuivatuista suppiksista. Myös tortilloiden väliin laitan usein paistettuja sieniä. Mutta onhan ne parhaimmillaan voissa paistettuna ja mausteena vain suola 🙂