P7100111 P7100117 P7100122 P7100124

Mieheni yllätti minut poikamme syntymän jälkeen ojentamalla tutun näköisen oranssin paketin. Nyt minulla on yksi jokaisesta perheenjäsenestämme; valkoinen muistuttaa miehestäni, vaaleanpunainen tyttärestämme ja uusi sininen pienestä pojastamme. Tarkoituksena on käydä kaiverruttamassa näihin tärkeitä päiviä. Vaaleanpunaiseen ja siniseen syntymäpäivät ja valkoiseen meidän tapaamisen ensipäivä ja hääpäivä, joka on muuten ihan pian. Ihan vasta tuota hääpostausta tehdessä ymmärsin, että meidän häistähän on noin kolmen viikon päästä jo vuosi. Ja melkoinen vuosi onkin!<3

Eilen mulle muuten tuli sellainen päivä kun olin kokonaan kaksin vauvan kanssa; tytölle järkättiin hauskaa tekemistä enon ja tädin toimesta ja Max lähti kohti kesämökkiä. Mulla oli siinä alla aika jees nukuttu yö niin että olin vetänyt varmaan ainakin sen 6 tuntia sikeitä (kummasti 6 h onkin ihan hurjasti kun alla on näitä 1-2h yöunia.) ja olo oli sitä myöten energinen.

Tein siinä töitä vauvan nukkuessa ja ruokin ja oleskelin vauvan kanssa tämän ollessa hereillä. Siinä tuli samalla mieleen se, että silloin kun olin esikoisen kanssa koin tämän kombon tosi haastavaksi ja puolestaan ennen lapsia koin että mulla oli silloinkin kiire. Toisin sanoen, ihminen on tosi sopeutuvainen aina kulloiseenkin elämäntilanteeseen ja vasta nyt kun olin vauvan kanssa kaksin huomasin kuinka paljon iisimpää olikin yhden vauvan kanssa kuin kahden lapsen kanssa; se tunne kun tytön kanssa oli silloin alussa ihan yhtä väsynyt kuin nyt kahden lapsen ja koiran kanssa.  Sitä toisin sanoen mukautuu tilanteeseen kuin tilanteeseen eli mistä vaan selviää. Helposti sitä nimittäin ajattelee ennen lasta/lapsia että miten sitä selviää pienillä yöunilla yms kun on jo muutenkin paljon hommaa elämässä, mutta kyllä se vaan onnistuu. Toki kahdesta on tuplasti hommaa, mutta meillä ehkä se etu, että tyttö on kuitenkin ”jo” kolme eli siinä mielessä ei niitä samoja juttuja kuin vauva (vaipanvaihto, syöttäminen, silmät selässä yms).Ymmärrättekö mitä ajan takaa?

Mulle henkilökohtaisesti ei siis ole mikään koetinkivi jos joku lapseton ystäväni valittaa väsymystään viihdeviikonlopun jäljiltä. Se on jokaisen oma valinta onko lapsia vai ei ja ei sitä voi aina marttyyrimäisesti sanoa, että ootas vaan tai vastaavaa. En oikeastaan tiedä mitään ärsyttävämpää kuin tuon ootas vaan kommentoinnin, se kun yleensä on tavalla tai toisella negatiivishenkinen ja pyrkii toisen hyvän fiiliksen poistamiseen.

Nyt istun tässä kahvikupin äärellä sillä vauvalla on tiheän imun kausi ja viime yö meni melkoisessa hulinassa. Nyt kuitenkin aamupalaa napaan ja sit lenkille ja puistoon ja puolen päivän maissa saankin pari ihanaa ystävääni tänne kylään.<3

Ihanaa viikonlopun alkua teille kaikille!<3

Alla kaikki alet ja alekoodit!

^kaupallisia linkkejä.

 

 

X