Xenia's day

Sisarrakkautta ja vauvarokkoa

Teksti:

Minä niin odotan niitä hetkiä kun lapset nahistelevat takapenkillä. Tai sit en. Meillä nimittäin näkyy jo tuota pienen pientä riitelyä näiden kahden välillä milloin mistäkin. Yleensä toisella on just se lelu, minkä toinen on aina halunut. Poikaa miellyttää suuresti tytön letti ja sieltä on kiva käydä tukistamassa ja tyttö puolestaan rutistaa poikaa välillä niin, että siinä ei enää tiedä onko se sisarusrakkautta vai turhautumisen purkamista..Tyttö leikkii usein keittiön pöydällä kun pikkuveli rikkoo kaikki kivat leikit..
Sit taas toiselta puolen katsottuna tyttö selkeästi välittää veljestään ja veli siskostaan. Jos olemme vaikka kaupassa ja poika kävelee (yleensä sinne minne me emme ole menossa) tyttö lähes hätääntyy, että mamma ja daddy, apua! Hän siis pelkää, että veli katoaisi. Samaten kuulen päiväkodin hoitajilta, että sisko katsoo veljensä perään koko ajan. Veri on vettä sakeampaa!<3
Siitä kuumeesta muuten. Käytiin tosiaan perjantaina lääkärillä tarkistamassa kaikki. Kaikki oli ok ja kuume laskikin seuraavana aamuna ja pientä ihottumaa oli havaittavissa, joten eiköhän se vauvarokko sit ollut.
Viikonloppu meni kuitenkin parannellessa, mutta jo sunnuntaina oltiin kyllä ihan omissa voimissa. Katsotaan kauanko kestää ennen kuin tulee seuraava sairaus, siellä nimittäin liikkuu nyt vatsatautia. Apua. Sen pahempoaa ei olekaan. Tai no. Kihomadot ja täit vie kyllä ehkä voiton näistäkin. Vielä ollaan niiltäkin selvitty, katsotaan selvitäänkö koko päiväkoti ja koulu-aika, tuskinpa vain.
P8280088 kopioP8290108 kopio
Muistan kyllä tytön ensimmäisestä päiväkotisyksystä sen verran, että hän oli nuhakuumeessa varmaan kuudesti. Mutta viime vuonna hän taisi olla koko vuonna kipeänä ehkä kerran. Niin se vain vastustuskyky kasvaa. Sairastamalla nimittäin.
Kaikki ovat erilaisia, mutta mä olen tän suhteen aika realisti. Liian hygieeninen en halua lapsien suhteen olla ja siellähän mennä remuavat ulkona kieli pitkällä (poika). On kuitenkin elintärkeää, että niitä pöpöjä myös saa, sillä muuten sitä ollaan sairaana koko ajan myös vanhemmiten.
Toinen mikä mua kiinnostaa on lasten allergiat..En ole sen kummemmin asiaan perehtynyt toistaiseksi kun molemmat ovat allergioitta selvinneet, mutta toisaalta molemmilla tuli vähän punaista poskiin ensikerroilla kun maisteltiin mansikkaa ja tomaattia. Pienet iho-oireet eivät kuitenkaan minun kohdallani ole syy olla antamatta ko ruoka-ainetta. Asia tietysti erikseen tyyliin niin vakavien allergioiden kanssa, joissa reaktio on todella voimakas.
Tähän liittyen mulla on muuten yksi pelko. Nimittäin ampiaiset. Mun suvussa äitini puolella on pahaa allergiaa ampiaisen pistoille. Mulla sitä ei ole, mutta en yhtään tiedä, onko lapsillamme sillä kumpaakaan ei ole koskaan ampiainen pistänyt. Kesällä kun niitä pörräili ympäriinsä oli mulla kyypakkaus valmiina ja mietin jo valmiiksi sen miten sen saisin pojan suuhun. Keksin, että musrskaisin tabletin ja laittaisin minimaalisen määrän vettä ja lääkeannostusputkilolla suuhun. Kaikkea sitä äitinä miettiikin. Käärmeet ja ampiaiset ovat mun kammo. Jotenkin arvaamattomia. Muita kohtalontovereita?

Lue myös

X