Siskon jalanjäljissä

Ennen fiilisteltiin kaiken maailman asusteita ja vaatteita itselle, nyt huomioni kiinnittyy vaate- ja kenkäliikkeissä nimenomaan lasten puolen tuotteisiin. Englannissa ollessani tein muutaman täsmäiskun Bicester Villagessa. Punnan kurssi on tällä hetkelllä ennätyksellisen huono, joten uudit Uggit isosiskolle irtosivat lähes puoleen hintaan Suomeen verrattuna. OIkean puolimmaiset on puolestaan tytön vauva-ajalta ja samat kuin vasemmalla meillä löytyy myös aavistuksen pienempinä, joten onpahan pojallekin uggeja nyt joka talveksi. Nämä siis toki vain tällaiset siistimmät kaupunkikengät, erikseen on sit lämpimät, vedenpitävät ja leikkeihin soveltuvat goretexit.
Itseasiassa tähän liittyen mulla olikin teille kysymys. Tytölle on nimittäin hankittu milloin mitäkin talvikenkiä ja yleensä olen kovasti kaikista tykännyt. Kertaakaan en vielä ole Kuomia hankkinut, mutta ajattelin niiden soveltuvan hyvin ulkoiluun kun ovat kuitenkin vedenpitävät, ilmeisen lämpimät ja vielä helpot laittaa jalkaankin. Luulisin että aika monella on näistä kokemusta, joten mitä mieltä te olette? Ovat Kuomat hyvät ja kestävät käytössä? Tai no, todennäköisesti riittää että kestävät yhden syksyn ja talven sillä faktahan se on, että lapsilla noi ulkovaatteet tuppaa kulumaan kaikkein eniten, mutta toisaalta ulkovaatteet ja -kengät ovatkin ”lasten uniformu”, joten ilmankos tuo!
Täällä ollaan pikkuhiljaa paranemaan päin ja nyt on jo saatu kohtuullisia yöuniakin sen viimeisen hulinakauden ja flunssan alun jälkeen. Olo on taas kuin uudestisyntynyt kun itsekin on saanut ihan kunnolla unenpäästä kiinni.
Tänään mulla on muuten jotenkin tosi oudosti maito tosi tiukassa. Onko teillä imettävillä äideillä joskus sellaisia päiviä kun tuntuu että rinnat on ihan tyhjät vaikka siis ei olisi mikään tiheän imun kausi päällä? Kai olen jotenkin niin tottunut siihen, että ne tuntuvat edes aamuisin kohtuu täysiltä, että ihmettelin kun tänä aamuna pyöri imetysrintsikat suurin piirtein päällä. 😀
Mukavaa maanantaita teille kaikille! 🙂
Kommentit
Se pistely on melkein kivuliasta mulla, tytön kohdalla ei sitä ollut mutta tän pojan kanssa sitäkin enemmän! 😀
Kommentit
Mulla ainakin vaihtelee tissien koko ja täyteläistä päivittäin ? vaikkei mitään kautta oiskaan menossa (tyttö 6kk tällä hetkellä). Toisena päivänä ihan turpeet ja toisena ihan tyhjät rukkaset.. mulla ainakin oma veden/nesteiden juonti myös tuntuu vaikuttavan asiaan. Jos oon esim. juonut vähän liian vähän, maitokin heruu selvästi hitaammin ja neiti saattaa saada kolarit kun herumisessa menee pidemmän aikaa.
hah, ihana sana tuo kolarit. 😀 En tiedä mikä on, pakko olla jotenkin siihen liittyvää, että tässä on ollut muutama stressitekijä ja vähän unettomuutta kaiken flunssan keskellä. Ruoka ja juomapuoli on ollut enemmän kuin kunnossa, eli siitä en usko olevan kiinni.
Aikamoista salapoliisityötä mistä mikäkin johtuu, toivotaan että asia helpottuu lähiaikoina! Imettäminen on kyllä maailman ihanin ja samalla rankin ja rasittavin homma.. 😀
No älä!!!!!! Nimimerkil just kaksi tuntia käytännössä katsoen kävellen imettänyt ja sain ilman extraa nukkumaan! Voittaja-olo?
(opettelen kirjottamaan.. täyteläiset* ja kilarit*)
Täältä ääni kyllä kuomille! Meillä Reilu 3v tytöllä ollut kuomat joka talvi, ja edellistalven kuomat ovat vieläkin kuin uudet harmi vain että jalka kasvanut sen verran etteivät kyllä tänä vuonna enään siksi mene! 🙂 Ja tosiaan meillä ei kertaakaan vedet tullut läpi niistä perus kuomista vaikka aika loskaista keliä välillä olikin ja varpaat myös pysyivät lämpöisenä sekä plussaa myös siitä että helpot tosiaan laittaa jalkaan pienemmänkin lapsen 🙂
Mulla väheni maidon tulo aina kun oli menkat, oiskohan sullakin kierto palaamassa kohdilleen? 🙂 Niinä päivinä otin korvikkeen avuksi kun vauva ei tuntunut saavan kylläkseen. Lopulta kun raskauduin uudelleen oli maito jo niin tiukassa että oli siirryttävä korvikkeeseen kokonaan.
voipi olla, ei ainakaan vielä ole menkkoja ollut, mutta joskushan niidenkin on alettava. 😀 Ja siis eilen oli pakko antaa pakastimesta maitoa kun kaiken imuttelun jälkeen oli edelleen kiukkuinen ja nälkäitkuinen ja vetikin yhteensä 4 dl kaiken imemisen jälkeen. Yleensä tunnen kun maito nousee noin 30 sekunttia imettämisen aloituksen jälkeen, mutta eilen tunsin juuri ja juuri ja vauvan nieleskelystä päätellen maitoa ei ollut paljon yhtään verrattuna siihen ”mitä normaalisti”. Jos olisi tiheän imun kausi niin ymmärtäisin, mutta ihan normaalisti ollaan viihdytty rinnalla sen 2-3 tunnin välein eli samaa tahtia mihin rinnat on tottuneet. Tässä on kyllä viime viikosta ollut enemmän stressiä ja unettomia öitä ja flunssaakin on pukannut päälle eli ehkä se on sit se. tai kuten sanoit palaava kierto.. Nähtäväksi jää, mutta tärkeintä tietty se, että vauva saa masun täyteen!<3
Herumisen tunne tosiaan lievenee tai loppuu kokonaan imetyksen edetessä. Se, että vauva juo pullosta ei tarkoita nälkää. Tuttipullon osuessa kitalakeen laukaisee se imurefleksin. Vauvan 3 h maidontarve on 90 ml. Yli ei kannata antaa jotta vatsalaukku ei veny. Kannattaa liittyä imetyksen tuen facebook ryhmään. ?
Pitänee tähän kommentoida, että ei ainakaan minulla herumisentunne vähentynyt. Itseasiassa päinvastoin: en ensimmäisten kuukausien aikana tiennyt, mistä puhutaan, kun puhutaan herumisentunteesta ja vasta muutaman kuukauden päästä imetyksen aloittamisesta aloin tuntemaan herumisen.
Se pistely on melkein kivuliasta mulla, tytön kohdalla ei sitä ollut mutta tän pojan kanssa sitäkin enemmän! 😀
Tänään sitä olen tuntenut, toissa päivänä ja eilen illalla en. Vauva kyllä usein sylkäisee pullon jos ei kiinnosta/ole nälkä ja toissapäivänä todella oli nälkä, sen varmaan äiti tietää parhaiten!:)
Viime talven kokemus kuomista oli niin huono, etten varmaan hanki niitä enää täksi talveksi. Eivät pitäneet vettä tai siis märkää lunta. Kun kerran kastuivat, haisivat ihan järkylle ja siis poika oli silloin täyttänyt vasta 1 vuoden. Noh toisaalta meillä tällä hetkellä jo kolmannet Vikingit jossa ei pysy tarrat kiinni! Ehkä tätä sekundaa on joukossa tai tuurini on huono
Kuomat meillä toiminu hyvin. En oo loskakeleillä kellään käyttänyt. Tytölle ostin -12 kuomat ja käyneet siskon sekä veljen ja edelleen tosi hyvässä kunnossa. Mietin et luovunko vai säästänkö. Meillä aina sit vkingit/kavat/geoxit/tms joka sään toppakengät kavereina.
Maito tosi tiukassa välillä mut vaikka rinnat nytkin ihan tyhjät ja vauvalla tiheenimunkausi niin 150ml tuli rinnasta pumppaamalla 5min ? Älä korviketta ota kaveriksi, juot hyvin ja suklaata, niskahieronta, hyvää ruokaa. Aikasemmissa raskauksissa puurolla sain nouseen maidon menkkojen aikana takas kun tuntui olevan tiukassa. ?
Mä yritin pumpata eikä tullut yhtään mitään!:O suklaata syön just, toivotaan et auttaa!
Olen imettänyt lapsiani vuoden ikään saakka ja molemmilla kerroilla n. 3kk synnytyksestä rinnat eivät enää olleetkaan ”täynnä” maitoa. Vauvat joutuivat jonkun aikaa imemäänkin ennen kun maito alkoi heruamaan. Jokatapauksessa maitoa tuli kyllä, mutta alun täysinäiset rinnat muuttuivat tyhjemmän tuntuisiksi.
Mulla ollut tämä jo jonkun aikaa, mutta nyt eilen ei vaan rinnalla olo auttanut kun heruminen ei alkanut kuten yleensä! Söin sit extraa eilen joten fingers crossed tälle päivälle!❤️
Meillä on sekä normikuomat että vedenpitävät – ääni jälkimmäisille, toimivat myös loskassa! Toinen hyvä etelä-suomen talvikeleihin on Vikingin talvikumpparit, frost fighterit. Vikingin vuorelliset kumisaappaat saa pestyä hyvinkin helposti – täyteen lämmintä vettä ja soodaa, annetaan seistä yön yli ja huuhdellaan. Sit vain ylösalaisin kuivumaan. Kuomat saa pestyä koneessa, niistäkin hajut saa pois soodakäsittelyllä ja se pohjallinen pitää muistaa ottaa irti pesun ja kuivumisen ajaksi, muuten pesukaan ei auta.
Jos olen levännyt huonommin tai muutoin ollut stressaantuneempi olo niin usein maidontuotanto on mulla siitä syystä vähentynyt. Vettä ja kunnon ruokaa vain nopeaan extrana menemään 😉 ja ehkä päikkärit JOS mahdollista 😀
No näin on tainnut viime viikolla olla, ruokaa kyllä kulunut sitäkin enemmän ja nimenomaan kotiruokaa (muussia ja lihapullia yms). Tänään on pärjätty toistaiseksi ilman pakastettua maitoani, eilen oli ihan kummallista kun maitoa ei vaan noussut, vaikka poika oli kuinka rinnalla. Eilen menikin yhteensä 4 dl pakastettua maitoa ja olin jo ihan varma, että tässä tää nyt on, mutta fingers crossed että on vaan joku ”tilapäinen” häiriö ja menee ohi. Omalla äidilläni vaan meni hyvin samalla tavoin juuri näillä hetkillä ja samaten hänen siskollaan. Mulla puolestaan ongelmat alkoi tytön kanssa siinä vaiheessa kun raskauskilot oli karisseet ja nyt samaten. Ehkä ihan sattumaa, mutta tuli vain mieleen. Heh, no tässä nyt syöty suklaata oikein urakalla ja juotu vettä kuin viimeistä päivää, onpahan ainakin tehty kaikki mitä mahdollista on, joten pidetään peukut pystyssä!<3
Hei! Nyt oli pakko tulla kommentoimaan, ettei vaan käy teidän imetystaipaleelle huonosti :-). Maito ei siis lopu yhtäkkiä tai vähitellenkään jos imetät vauvantahtisesti ja säännöllisesti. Jossakin vaiheessa maidontulo voi tasaantua eivätkä rinnat tunnu samanlailla täysiltä kuin aikaisemmin. Itseasiassa ihan pingottuneen täydet rinnat kertoo ennemmin ylituotannosta 🙂 rintojen ”tyhjyydestä” ei siis voi päätellä mitään.
Ja mitä tulee lisämaidon antamiseen, niin se on aina pois rinnoista, eli kun vauva syö pullosta maitoa (olkoonkin omaa pakasteesta sulatettua) hän ei luultavasti syö yhtä paljon rinnasta, jolloin rinnat saavat viestin, että vähennetään maitomäärää. Ja tästä voi syntyä kierre. Tokikaan yksittäiset pullokerrat ei imetystä ja maidon määrää horjauta, mutta toistuessaan kyllä voivat.
Ja sitten vielä se, että rintojen maidontuottamiskyky ei ole perinnöllistä. Eli jos äidilläsi tai siskollasi on ”maito loppunut”, ei tarkoita että sinulla kävisi niin. Ei ole mitään sellaista geeniä olemassa tai rintojen mallia, joka tämän aiheuttaisi. Luultavasti heidänkin kohdallaan on tulkittu väärin eikä maito ole vähentynyt oikeasti, jos vauvaa on imetetty lapsen tahtiin.
Tulipas pitkä selostus. Toivon vaan, että yhdenkään äidin imetystaival ei pääty virheellisiin uskomuksiin tai tietoon. Maitosi riittää kyllä jatkossakin vauvallesi 🙂
Mä ihan tosissani arvostan sitä kun ihmiset jakavat tietoa, mutta toisaalta esimerkiksi eilen sitä maitoa ei tosiaan ollut tarpeeksi kun vauva imi ja imi eikä saanut maitoa herumaan, tästä merkkinä jo se, että vetäisi huiviin yhteensä 4dl lisämaitoani ja rintoja lutkutti ilman yhtää nieleskelyä. Ja tämä siis oli heti aamusta, jolloin yleensä ei ole mitään probleemaa ollut. Kuten sanottu monessa muussa kommentissa, maidon herumiseen voi vaikuttaa myös monet muut asiat (hormonit, väsymys, stressi) eli aina se vauvan rinnalla olo ei vaan yksinkertaisesti riitä, enkä nyt oman imetystoiveeni vuoksi väkisin halua huudattaa nälkäistä vauvaa. Minä siis henkilökohtaisesti valitsen sen, että vauva saa pullosta maitoani, enkä minä puolestani joudu stressikierteeseen sen suhteen että vauva huutaa ja minä stressaannun aina vaan enemmän kun vauva ei saa sillä hetkellä tarvitsemaansa. Jos tämän vuoksi joudumme antamaan korviketta lisänä jossain vaiheessa, so be it. Maito ei varmasti lopu yhtäkkiä, mutta syystä tai toisesta sen saanti voi heikentyä ja vauvan nälkä ei valitettavasti odottele sitä, että tilanne tasaantuisi. Toki rinnalla pidämme sen aikaa kun siinä viihtyy, mutta eipä se nälkäinen vauva jaksa loputtomasti lutkuttaa.
Nii ja vielä se, että maidon heruminen voi hetkellisesti olla tiukassa esim. hormonaalisista syistä. Jos kuukautiskiertosi on vaikka käynnistymässä 🙂
Näin juuri ja jos on hetkellisesti tiukassa niin silloin on pakko tietysti ruokkia vauvaa toisella tavoin lisänä! 🙂
Meillä on ollut Kuomat jo useamman vuoden pakkaskeleille, ja hyvin ovat toimineet. Lapsen myös itse helppo pukea ne päälle. Loskakeleille Reiman loskarit ovat olleet loistavat. Nämä loskarit taisivat viime talvena saada enemmän käyttökertoja kuin Kuomat. Valiettavasti. Toivotaan ensi talvesta runsaslumisempaa ja kylmempää 🙂
Mulla mies on Fysioterapeutti. Sanoi että menee varakenkinä, mutta ei jatkuvaan käyttöön. Sillä alle kouluikäiselle lapsella pitäisi olla tukevat talvikengät nilkan kohdalta. Kengät ei saisi hölskyy jalassa ollenkaan. Jos lapsi kaatuu liukkaalla, voi nilkat nyrjähtää. Mutta jokainen ostaa sellaiset kun haluaa. ? Itselläni ollut se periaate aina. Lapsella on samat jalat koko eliniän. Miksi niitä mennä pilaamaan.
Juuri tästä syystä kyselin mielipiteitänne, kiitos siis tästä! olen samaa mieltä, että kengät on se, missä ei kannata säästellä, jalat kun on todella helppo ”pilata”. Yleensä meillä on ollut ”tarraversioita”, jotka goretexia ja niistä on tykätty kovasti,kiinnosti vain nämä kun tuntuvat olevan todella yleiset! 🙂
Moikka!
Samanlaisia haasteita oon kokenut viikon nuoremman pojan kanssa maitoasioissa 🙂 Oon kiinnittänyt huomiota, että syöt tosi terveellisesti ja liikut paljon – oma elämäntapani on hyvin samantyyppinen. Nyt imetysaikana oon huomannut, että noin kahden viikon välein tapahtuu tuo ilmiö, että maito on tiukassa ja poika vaatii rintaa useammin. Silloin oon pitänyt päivän, jolloin syön reilummin ja nimenomaan hiilihydraattia. Tämä on auttanut joka kerta, vaikka neuvolassa saankin huutia tästä, ”normaalin” ruokailun pitäisi riittää. 🙂 Oma keho kuitenkin toimii näin ja siihen on luottaminen! Myös tuo stressi varmasti vaikuttaa, välillä kun tekee edes hetken jotain yksin ja rentoutuu niin siitä on ollut apua myös. Mielestäni tuo on tosi viisas ratkaisu antaa noissa kohtaa pakkasesta maitoa, näin oon itsekin tehnyt niin saa vauvan masun täyteen ja oman mielen rauhalliseksi, pumppailee sitten vaikka taas kompensaationa vähän enemmän. Voimia ja tsemppiä imetystaipaleelle! Kokemuksesta tiedän miten turhauttavaa voi olla kuulla kaikenmaailman kokemuksia ja neuvoja asiassa, missä itse kokee haasteita. Jokaisen keho kuitenkin toimii eri tavalla, ja näissä asioissa omaa vaistoa kannattaa kuunnella! 🙂
Aika jännä ilmiö tämä! Hiilarit on vedetty niin sanotusti kaakkoon nyt muutamana päivänä, vaikka imettäessä muutenkin on tullut syötyä paljon enemmän perunaa, pastaa yms joita en yleensä niin paljon syö. Minkäs teet kun on nälkä. Koko ajan! 😀 Ja siis arvostan todella suuresti kaikkia neuvoja, mutta en henkilökohtaisesti käsitä sitä, että vauvan huutaessa nälkäänsä pitäisi pitää häntä väkisin rinnalla jos ei siinä viihdy ja jos maitoa siinä vaiheessa tulee niin hitaasti ettei mahaansa saa kylläiseksi. Siinä vaiheessa minun mielestäni on suotavaa ”ratkaista” tilanne hetkellisesti jollain muulla tavoin ja pyrkiä sit jatkamaan tilanteen rauhoituttua paremmalla menestyksellä. Eilen esim jouduin antamaan vain 1.5 dl extraa ja sitä edellisenä päivänä 4dl, eli parempaan suuntaan ollaan menossa. Viime yönnä vauva myös tilaili oikein urakalla eli ehkä se nyt tästä paranee päivän mittaan!<3
Hei, kivoja neuvoja tullut imetysasiaan liittyen. Minua aina vähän pistää vaan silmään kun kommentoidaan että maito ei voi loppua jos vaan imettää lapsentahtisesti.. Minulla itselläni on 5kk poika ja hän on ollut aina todella kova syömään, ja minä kyllä itse oman kroppani ja vauvani tuntien parhaiten huomasin milloin hän ei saanut maitoa tarpeeksi ja rinnalle vienti oli yhtä itkua. Toki voi olla, että lisämaitoa ei olisi tarvinnut antaa jos olisin huudattanut vauvaa ja ”pakottamaan” olemaan rinnalla kun ei selkeästi siinä viihtynyt, mutta itse en ole kokenut omaa imetystäni niin tärkeäksi että olisin ollut valmis niin tekemään. Jos lapselle jäi nälkä, annoin lisää ruokaa, joko pakkasesta tai korviketta. Ja kaikki oli tyytyväisiä <3 imetys on hieno juttu, mutta kaikkein tärkeintä on et lapsen maha on täynnä (oli se sit äidinmaitoa rinnasta / pullosta tai korviketta ) ja et äiti on stressitön 🙂
Aamen tälle! Ajattelen ihan samoin tavoin ja tosiaan, meillä poika ei vaan tuona päivänä saanut tarpeeksi ja huusi kun lutkutti rintaa josta tulee pisara kerrallaan. Jos on kauhea nälkä niin ei se paljon auta! 🙁 Mutta eilen meni paremmin, katsotaan jos tämä tästä oikenee!<3 Toivottavasti, mutta kuten sanoit, tärkeintä että kaikilla on hyvä olla!<3
Hei, mitä mieltä olet ollut niistä teidän Phil&Teds rattaista? 🙂
Olen tykännyt kovasti, mutta nyt on ollut sisaruspuolella huonommin käytössä kun koppa alkaa olemaan liian pieni, mutta se varsinainen sisaristuin vielä liian iso eli pari kuukautta niin pääsee käyttämään taas enemmän ”sisarusmallina” 🙂
Mä en oikein ymmärrä mistä tulee se käsitys, että maidon tulo ei voi vähentyä, jos vaan vauvaa ahkerasti pitää rinnalla.. n. 2-4 % naisista ei pysty imettämään rakenteellisesta tms syystä, mutta tämä ei todellakaan tarkoita, että loput 96-98% pystyisi TÄYSimettämään sen 12 kk tai edes 6 kk. Moni äiti stressaa ihan turhaan asiaa mille ei itse mitään voi, kun joka sunnalta toitotetaan tätä samaa ”pitää vaan tarpeeksi usein imettää, ei maito voi loppua”. Kyllä se voi. Ja monella se tosiaan loppuu tai vähenee aiemmin kuin äiti itse toivoisi.
Mulla alkoi maito vähenemään jo pian synnytyksen jälkeen ja ensin näitä ohjeita kuunnellessani pidin hampaat irvessä nälästä huutavaa vauvaa rinnalla yli puolet vuorokauden tunneista. Siitä voi laskea kuinka paljon vauva-paralle jäi aikaa nukkumiseen, seurustelusta puhumattakaan. Paino nousi vauvalla koko ajan ihan ok, siksi meille pitkän aikaa hoettiinkin neuvolasta, että ei korviketta, mahdollisimman usein vaan imetystä, ei maito voi loppua. Lopulta etsin käsiini imetysneuvojan sekä kokeneen lastenlääkärin. Lääkäri piti lähes edesvastuuttomana neuvolan ohjeita ja käski heti alkaa antaa korviketta lisäksi, jotta vauvan ei tarvitsisi nähdä nälkää. Jos vauvan täytyy koko päivän ajan syödä tunnin välein, kun maitoa tulee kerralla niin vähän, niin kyllähän se varmasti saa tarvittavan kalorimäärän päivän aikana, mutta ei se saa koskaan vatsaa kunnolla täyteen eikä pääse rauhoittumaan kunnolla unille. Tämä voi lääkärin mukaan olla oikeasti vahingollista koko vauvan kehitykselle.
Ja kas kummaa, heti kun alettiin antamaan korviketta lisäksi niin meidän ”vaikeasta ja pahantuulisesta” vauvasta tulikin samassa yksi iloinen ja tyytyväinen päivänsäde, joka alkoi 2 kk ikäisenä nukkua kokonaisia öitä. Alkuperäisestä toiveestani poiketen en sitten täysimettänyt kuin muutamia viikkoja ja nyt vauvan ollessa 3 kk imetän vain aamuisin ja satunnaisesti päivällä, koska maito vaan vähenee. Mutta sekä vauva että minä voidaan nyt todella hyvin.
Imetysneuvoja sanoi mulle vielä, että ei tosiaan ole harvinaista, että näin käy, siitä ei kannata alkaa stressaamaan. Vauvan kehityksen kannalta korvike on ravintoarvoiltaan ihan yhtä hyvä kuin äidinmaito ja läheisyyttä on helpompi antaa, kun vauva ei huuda nälkäänsä koko ajan eikä äiti ole stressaantunut.
Toi on muuten ihan totta, että jos maitoa tulee kerrallaan tosi vähän, vauva joutuu syömään koko ajan, ei nuku ja kaiken lisäksi vatsa on koko ajan ”käymistilassa”, joka ei sekään ole hyvä asia. Maalaisjärki asiassa kuin asiassa on mun mielestä tosi tärkeetä, jotkut äitiyteen liittyvät asiat vaan viety keskusteluissa tosi pitkälle, jopa niin pitkälle että se ei tunnu kannustavalta vaan päinvastoin painostamiselta! 🙂
Moi Xenia! Meidän samanikäisellä tyttärellä on nyt parina viime talvena käytetty Naturino Varna talvisaappaita ja leudommilla keleillä Superfitin Groovyja. Ihan huippukenkiä olleet meidän menijälle, ja samalla setillä aiotaan mennä tulevakin talvi. Kannattaa siis ehdottomasti katsastaa myös nuo vaihtoehdot! 🙂