ruoka

Sitruuna-marenkitorttu

29.6.2016 Teksti: Xenia

Haluttiin juhannuksena leipoa jotain kesäistä ja aavistuksen mun normaalileipomuksia kevyempää herkkua, joten kokeiluun meni sitruuna-marenkitorttu, jonka ohjeen äitini bongasi jostain sisustuslehdestä vastikään. Maultaan tämä oli todella herkullinen, mutta ainakin omalla kohdalla täyte jäi vähän löysäksi. Olisi pitänyt laittaa jääkaappiin ennen herkuttelua, se nimittäin auttoi kun illalla syötiin toiset palaset.
IMG_5148

Sitruunakiisseliin tarvitset:

  • 4 dl vettä
  • 1 1/ 2 sokeria
  • 4 rkl maissitärkkelysjauhoa
  • 3 keltuaista
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 dl sitruunamehua
  • 1 rkl leivontamargariinia tai voita

Mittaa ainekset leivontamargariinia lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli saostuu. Lisää joukkoon rasva ja sekoita. Anna jäähtyä.

Pohjaan tarvitset:

  • 2 1/2 dl vehnäjauhoa
  • 1 rkl sokeria
  • 100 g leivontamargariinia  tai voita
  • 1 keltuainen

Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin. Lisää keltuainen ja sekoita. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (ohjeessa suositellaan läpimitaltaan 26 cm pyöreää vuokaa). Kypsennä pohjaa 200 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Marenkiin tarvitset:

  • 4 valkuaista
  • 1 dl sokeria

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on kiiltävää ja sileää.

Levitä jäähtynyt kiisseli  torttupohjan päälle. Nostele marenki kiisselin päälle ja painele lusikalla reunoille asti. Paista torttua 175 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes marengin pinta on kauniin vaaleanruskea. Jäähdytä ja nauti! 🙂