P8090404 P8090403

Pidän vauvaa yleensä mahallaan tai selällään, mutta jos liikun ympäri taloa pistän usein hetkeksi sitteriin, ja siinähän muuten viihdytään. Tämä Baby Björnin Bouncer bliss -sitteri on kätevä myös siinä, että sen saa kolmessa eri portaassa myös makaavaan asentoon ja vauvan potkiskelu saa tuolin keinumaan.
Meidän vauvalle tämä on ihan must, koska ruokailun jälkeen pyrin pitämään häntä ainakin vartin pystyasennossa, ettei maitoa virtaisi takaisin. Tätä tulee käytettyä etenkin aamupalan ja illallisen yhteydessä tai jos teen ruokaa. Siihen tarkoitukseen tulee kylläkin käytettyä myös Stokken newborn seatia tripp trapp tuolissa, mutta tämä on niin kevyt, että sitä on helppo kanniskella. Tytön kanssa en koskaan sitteriä käyttänyt, mutta nyt tästä on kyllä tullut ihan korvaamaton, ei pärjäisi ilman!
Täällä menee muutenkin hyvin. Nyt on aikalailla menty siihen, että vauva nukkuu kolmen tunnin pätkissä ainakin kaksi pätkää putkeen ja sen jälkeen sit yleensä 1.5 tuntia kunnes herää ja hyssyttelyllä tai mun vieressä nukkuu vielä hetken aikaa. Toki tässä oli taas taannoin sellaiset pari yötä että herra söi tyyliin tunnin välein, mutta taisi olla tiheän imun kautta. Iltaisin huomaan myös sen, että väsynyt herran haluaa olla rinnalla, mutta suutahtaa kun sieltä tuleekin maitoa ja siinä tilanteessa kaikkein paras keino on pitää siinä rinnan lähellä mutta iskeä tutti suuhun. Siinä onkin sit hyvä olla.
Painoa on tullut ihan selkeästi käsituntumalla ja ostamani Lindexin onepiece koossa 62 on jo tosi nafti vaikken ole sitä ehtinyt edes pestä (ja kutistaa, olen siinä tosi hyvä:D). Pojan malli on sellainen että hänellä on pitkä selkä (ei tosiaankaan multa peritty) joten esim bodyt ovat jääneet tosi nopeasti pieneksi ja nyt ostaisin ihan suosiolla kokoa 68. Englannin vahvistukset toivat yökkäreitä koossa 3-6 kuukautta ja ne ovat just sopivia, vähän on varaa kasvaa, mutta ei tämä kyllä mihinkään 6 kuukauden ikään asti niitä ehdi käyttää.
Se clichee, että pojat syö enemmän on todellakin täällä todettu. Tyttöhän oli tosi hankala syötettävä. Vain minä tai mieheni kelpasivat ruokkijaksi ja huoneen piti olla pimeä ja hiljainen. Silloin saattoi ehkä upota vähän maitoa, mutta ei koskaan suuria määriä. Muistan kuinka huolissani olin hänen syömisestään, mutta ihan normaalisti on kasvanut, joten olen oppinut läksyni: lapset syövät juuri sen verran kun tarvitsevat. Toki pullosta voi ylensyödä helpommin, mutta rinnasta ei, joten olen tyytyväisin mielin kun pojalle maistuu ruoka ja posket senkun pyöristyy<3 Reilun 1.5 viikon päästä onkin 2 kk neuvola ja siellä saadaan sit Rota rokote ja samalla tsekataan kasvua. Meni muuten hyvin noi rokotukset just meidän reissun ympärille niin että rota-rokotteesta on 2,5 viikkoa reissuun eli mahdolliset vatsaongelmat pitäisi olla tuossa ajassa selätetty. Ja sit taas reissun jälkeen on suoraan 3 kk neuvola, jossa saadaan muitakin rokotteita.
Mutta siis, vauva voi hyvin, vatsavaivoja on enää tosi vähän ja kaikin puolin on sanottava, että tämä tyyppi on kyllä niin letkeä tällä hetkellä. Kunhan saa ruokaa, syliä ja katsoa ympärilleen niin kaikki on hyvin. Ja noi hymyt, niitä onkin kuvattu ja lähetetty perheenjäsenille tiuhaan tahtiin. Mikä siinä onkin että vauvan hymy sulattaa sydämen? Kaipa se on sitä, että tuon ikäinen ei esitä vaan hymyilee ihan tosissaan vain kun on hyvä olla tavalla tai toisella!<3
Tuossa vieressä hän näkee nyt jotain unia sitterissä makoillen ja pian olisikin lisää maitoa napaan ja sit lenkille. Tänään nähdään myös vauvan ”kummitätiä” eli hyvää ystävääni ja huomenna onkin luvassa vauvan eka reissu mökille ja saareen. Kaivelin just tytön pelastusliivejä esiin ja pitäisi myös suunnitella mitä pakata mukaan ettei näytetä siltä, että ollaan muuttamassa sinne.
Mukavaa torstaita teille kaikille!
ps. *Elloksella on muuten 25%:n alennus vauvojen ja lasten vaatteista, kengistä ja asusteista, merkkituotteet mukaan lukien! 🙂

*kaupallinen linkki

X