Xenia's day

Skin care

Teksti: Anna.fi

Olen saanut kyselyjä ihonhoidosta, joten ajattelin tehdä teille postauksen oman ihoni hyvinvoinnille/kauneudelle merkittävimmistä tekijöistä. Ne voidaan tiivistää sanoihin; kasvojenhoitotuotteet, ravinto ja sen sisältämät aineet, vesi ja liikunta. Minun kasvojeni iho voi hyvin silloin kun voin sisäisesti hyvin..Heti esimerkiksi pitkän illan jälkeen, aamulla on ihan kuiva ja samea iho..Avaan teille hieman kauneudenhoitorutiinejani, sekä noita edellä mainitsemiani tekijöitä enemmän..

1. Kauneudenhoitorutiinit ja kauneudenhoitotuotteet
Minä lukeudun niihin ihmisiin, jotka pesevät meikit pois oli tilanne mikä hyvänsä. Ihoni ei tykkää ollenkaan siitä, että nukun meikit päällä.  Meikit pesen Biothermin kuivalle iholla tarkoitetulla vaahtoutuvalla pesuaineella, ja puhdituksen viimeistelen saman sarjan kasvovedellä. Tämän teen sekä illalla, että aamulla. Tämän jälkeen kosteutus on ehdottoman tärkeää, varsinkin minulle, kun ihoni on melko kuiva. Öisin käytän paksumpaa voidetta ja päivisin päivävoidetta joka on samaa sarjaa puhdistusaineen ja kasvoveden kanssa. Tässä kuva käyttämistäni tuotteista.

Tämän lisäksi kuorin ihoni kerran viikossa, jonka jälkeen levitän kasvoille kosteuttavan kasvonaamion. Sillä tavalla saa kuolleet ihosolut pois ja annettua kunnon kosteuskylvyn alta ilmestyvälle iholle. Näitä tuotteita käytän tähän tarkoitukseen.

Niinä päivinä kun olen kuorinut ihoni, ja laittanut kasvonaamion laitan myös itseruskettavaa. Tämä siksi, että lopputulos on tasaisempi ihon kuorinnan jälkeen, eli ei tule laikkuja kasvoille. Itseruskettavan levitän yleensä sekoitettuna normaaliin kasvorasvaan jotta tulos olisi vieläkin tasaisempi.  Tässä yleisimmin käyttämäni itseruskettava.

Kasvojen hoidossa kasvotuotteet ovat tietenkin ainoa mahdollinen ulkoinen keino vaikuttaa ihon hyvinvointiin, mutta ne sisäiset keinot ovat mielestäni aivan yhtä tärkeitä ellei jopa tärkeämpiä..

2. Ravinto
Oikeanlainen tai oikeastaan oikeita asioita sisältävä ravinto vaikuttaa tietenkin ihon hyvinvointiin. Itse syön mielettömän paljon kasviksia, marjoja ja hedelmiä, joiden uskon antavan sisäisen vitamiinipommin iholle. Toinen tärkeä ihon hyvinvointiin vaikuttava tekijä on rasvahapot. Itse popsin pähkinöitä, mutta napsin myös omega 3 rasvahappoja pillerien muodossa turvatakseni niiden saannin. Tietenkin niillä, jotka syövät paljon kalaa, ei ole tällaista tarvetta!Myös proteiini solujen rakennusaineena on oleellinen osa ihon hyvinvointia!

3. Vesi
Päätin joskus lukioaikoina, että nyt alan juomaan vettä, ja tapahan siitä on tullut, oikein kiusaksi asti. Laskeskelin tämän päivän juomista, ja pelkkää vettä olen juonut melkein kaksi litraa. Häpeäkseni täytyy sanoa, että menin hakemaan vesipullon tähän viereen kun tuli jano tätä kirjoittaessa..Joku sanoi minulle joskus, että ihoa pitää kosteuttaa ja rasvata niin ulko, kuin sisäpuolelta. Eli neste joka pitää kehon virkeänä ja toiminnassa, vaikuttaa suuresti myös ihon hyvinvointiin. Vesi myös poistaa kuona-aineita, eli periaatteessa vähemmän sellaisia pääsee ihon pintaan asti. Tietenkään ei saa juoda liikaa, kun sekin voi olla epäterveellistä. Isäni sanoi minulle omasta vesipulloaddiktista kertoessani, että kuukahtaisin ensimmäisenä jos joutuisin saharaan, ja se pitää varmastikin paikkansa. 😀

4. Liikunta
Lenkkeilyn jälkeen on ihanat punaiset posket, eikös se niin lapsuudessakin mennyt. Liikunta edistää pintaverenkiertoa ja luo terveen hehkun kasvoille.Kyllähän te tiedätte miltä näyttää niinä päivinä kun on ollut sisällä vain nyhjöttämässa. Olo on nuutunut ja iho on nuutunut. Liikunta tehostaa myös kuona-aineiden poistumista ja yleisesti aineenvaihduntaa eli myös iho saattaa välttyä joiltain epäpuhtauksilta.

5. Meikkipohja
Jos kaikki nämä ovat kunnossa hyvä niin, mutta iloinen uutinen on se, että ihon hehkun voi myös pienillä keinoilla huijata niinä päivinä kun mikään ei vain toimi. Itse olen tykästynyt käyttämään melko ohutta, heleyttävää meikkivoidetta, johon vielä sekoitan hieman heleyttävää voidetta. Näistä tuotteista puhun..

Meikkivoiteen lisäksi ihon hehkua voi lisätä aurinkopuuterilla ja esim.poskipunalla, eli näillä..

Tässäpä nyt teille kauneudenhoidosta ja ihonhoidosta ylipäänsä. Laittakaa kysymystä jos jotain tulee mieleen! Olen sen verran töttöröö, että varmaan on unohtunut mainita joku elintärkeä seikka! Olette parhaita! 🙂

Lue myös

X