Xenia's day

Snorklaamassa

Teksti: Anna.fi
Käytiin eilen veneilemässä koralliriutoilla, jossa pääsin ystäväni kanssa ensimmäistä kertaa kokeilemaan snorklausta, joka osoittautuikin pienen pelon saattelemana ehkä upeimmaksi kokemuksekseni ikinä. Vedenalainen maailma on mitä upein; kaikki värit ovat niin kauniita, ettei niiden kuvailuun sanat riitä, ja jos mulla tätä ennen oli pieni pelko lähinnä ahtaanpaikankammoni takia, katosi se saman tien päästyäni mereen polskimaan.

Veneretki kesti koko päivän ja sen aikana pysähdyttiin kolme kertaa, jonka aikana kokeneemmat vesipedot lähtivät sukeltelemaan, meidän noviisien snorklatessa. Meihin iski nyt oikea sukelluskärpänen, sillä harkittiin jo kokeilevamme sukellusta tämän viikon aikana. Edes viime viikolla katsomani Tappajahai ei onnistunut mua pelottamaan, vaikka puhetta olikin myös haiden esiintyvyydestä alueella.

Nauratti vaan kun lueskelin ohjeita siitä, miten toimia, jos hain sattuu näkemään. Ei saa kuulemma ensinnäkään lähteä panikoimaan, toisekseen, hain voi kuulemma silmien väliin lyömällä karkottaa todella nopeasti, ja kolmannekseen: jos hai jostain syystä hyökkää, kannattaa uida rantaan (vaikka yleensä sitä ollaan veneellä liikenteessä!!!:D), jotta saisi verenvuodon tyrehtymään. Tämä viimeinen sai mut väsyneenä huvittumaan kun kaikissa katsomissani haileffoissa hait haukkaavat aina ensimmäisenä jonkun raajan ihmisestä alkupalaksi. Sairasta huumoria, tiedän, mutta olette varmaan itsekin joskus todella hysteerisessä mielentilassa saaneet nauruja jostain ihan järkeenkäyvistä jutuista.

Tämä päivä kului Sharm El Sheikin lähellä sijaitsevan luonnonpuiston pienellä rannalla, jonka aikana saatiin muun muassa perinteinen Egyptiläinen lounas beduiiniteltassa istuskellessa, mutta siitä lisää huomenna. Väriäkin on ihan mukavasti tarttunut ja sää oli tänäänkin mitä upein. Nyt toivottelen teille kuitenkin mukavaa illanjatkoa ja kivaa viikonlopun odotusta! 🙂

Lue myös

X