matkustus

Sofitel Dubai The Palm apartments

13.3.2019 Teksti: Xenia

Tämä loman jälkeinen viikko on ollut niin tyypillinen kuin vaan voi olla. Tytöllä on nyt joku vatsapöpö ja pojan kanssa on puolestaan käyty hammaslääkärissä näyttämässä hampaita pienen kompastumisen jälkeen. Kaikki onneksi ihan hyvin, mutta sanotaanko näin, että usein tuntuu siltä, että juuri niinä kaikkein kiireisimpänä viikkoina sattuu ja tapahtuu. Sille ei kuitenkaan voi mitään, joten täytyy vaan ottaa tilanne sellaisena kuin se on.

Lomakuume jäi kuitenkin päälle ja mikäs sen parempi lääke siihen kuin selailla kesälomia. Mulla on vähän sellainen fiilis, että haluaisin pitkästä aikaa Kreikkaan. Sellaiset mamma mia-maisemat houkuttelisi kovasti ja uskon, että lapset rakastaisivat sitä myös. Lasten kanssa matkaaminen on toki erilaista kuin aikuisseurassa, mutta mielestäni siitä saa oikeanlaisella asenteella todella paljon irti.

Me ollaan aina lähdetty matkaan siinä mielessä lasten ehdoilla, ettei ole tehty kauheasti suunnitelmia päivätekemisestä. Ja itseasiassa täytyy sanoa, että mielestäni kaikkein kivointa aurinkolomalla on tehdä hiekkalinnoja ja uida lasten kanssa. En mäkään tarvitse sen enempää. Toki välillä on kiva käydä katsomassa myös muita nähtävyyksiä, mutta esimerkiksi meidän Dubain loman aikana lähdettiin vain kahdesti resortin ulkopuolelle. En vaan nähnyt järkeväksi kuluttaa aikaa ja rahaa siihen, että lopputuloksena on stressaantuneet vanhemmat ja kiukkuiset lapset. 😀 Mieluummin otimme ilon irti meidän hotellista, rannasta ja siitä, että oli ihanan lämmintä ja täytyy sanoa, että meni kyllä nappiin.

P3040012

Hotellimme sijaitsi Palmusaaren päässä ja pääsimme sinne vuokra-auton kyydillä. Tuo auton vuokraus maksaa Arabiemiraateissa kohtuullisen vähän ja suosittelen sitä henkilökohtaisesti ihan kaikille, joilla on yhtään aikomusta ajella ympäriinsä. En tiedä muista, mutta mä olen lasten kanssa saanut sen verran kauhun hetkiä melko riskaabelisti ajavien taksien kanssa, että koen tuon auton ja istuimen vuokraamisen kaikille mukavimpana vaihtoehtona. Jos matkaisin ilman lapsia niin sit menisin takseilla, jotka ei maksa juuri mitään! Jotenkin sitä ei pelkää läheskään yhtä paljon kun ei ole lapset kyydissä.

Joka tapauksessa. Hotellivalintamme perustui muutamaan seikkaan. Ensinnäkin siihen, että siellä oli ranta ja siihen, että faciliteetit olivat lapsia ajatellen hyvin kehuttuja. Siihen päälle tietenkin sopiva hinta ja mahdollisuus makuuhuoneelliseen huoneistoon sinetöivät meidän valinnan ja hyvä niin – hotelli nimittäin lunasti lupauksensa todella hyvin.

P3040026

Yksi asia on kuitenkin sanottava ja se on tuo ruokailun hinta resorteissa. Tai no, oletan, että se koskettaa lähes kaikkia resortteja Dubain alueella, mutta puhun nyt meidän hotellista kun ei muualta ole kokemusta. Ruoka ravintoloissa on nimittäin todella kallista verrattuna laatuun. En ole ennen samoin tavoin kiinnittänyt asiaan huomiota ja joku sanoikin ruuan kallistuneen huomattavasti, mutta onhan se nyt meille suomalaisillekin saakelin kallista maksaa ihan peruskotiruuan tasoisesta ruoka-annoksesta tyyliin 35 euroa. Pizza maksoi n. 20 € ja kaikki muu sit siitä ylöspäin. Itseasiassa ensimmäisenä iltana menimme syömään siihen meidän viereiseen raflaan ja laskun nähdessämme lähdimme hyvin nopeasti respaan kysymään all inclusiven mahdollisuudesta. No se olikin sit edullisempi per päivä kun tuo yksi illallisempi oli, joten päädyimme hankkimaan sen nyt tänä vuonna. Kunhan lapset vähän kasvaa viitsii ehkä lähteä vähän resorttia edemmäskin ruokailemaan, mutta sanotaanko niin, että toistaiseksi tämä oli kaikkein helpoin ja vähiten stressaava ratkaisu. kaikki joilla on 1,5 vuotias tietävät kyllä heidän kärsivällisyytensä istua syömässä kivassa ravintolassa kun nukkumaanmenoaika lähestyy. Nimimerkillä iltavilliintyvän lapsen äiti.

Mutta siis. Mun vinkkini on ehdottomasti ottaa tuo all inclusive jos ko hotelliin matkaatte nuorten lasten kanssa. Tulee huomattavasti edullisemmaksi kuin maksaa joka kerta erikseen! 🙂

P3090055

Itse hotelli oli muutenkin tosi kiva ja siisti ja meidän huoneisto oli erinomainen ja omaan makuuni se on lasten kanssa matkustaessa todella iso bonus kun on enemmän tilaa. Hotellissa oli oma lasten leikkialue ja lastenaltaitakin oli useampia. Nämä olivat munkin makuun tarpeeksi lämpimiä, joten ei tule vilu polskiessa. Tämä vuodenaika on myös lämpotilojen suhteen bueno kun asteita on jotain 25 päälle. Sopivan lämmin, muttei liian kuuma.

Ainiin, ja siis se on muuten sanottava huonona puolena, että al inclusive ei sisällä mitään juomia. Enkä nyt puhu alkoholista (joka ei sekään kuulu), vaan ihan kahvista/maidosta/limsasta/vedestä. Eli jos tilasit pienen cokiksen ruuan yhteydessä pulitit siitä huimat 7,5€, mutta jos hörpit omaa vettä (jota sai huoneeseen ilmaiseksi ja lähes kaikki perheet teki tätä, eikä kukaan sanonut mitään) oli juomat tietenkin ilmaisia. Lisäksi hotellin oma minimarket myi limuja/maitoa eurolla eli ostettiin sellainen sit usein juomaksi rannalle. Mä en todellakaan ole pihi, mutta mun mielestä on sulaa hulluutta maksaa 30 euroa perusjuomista per ateria jos kyseessä on maito/vesi/pieni limsatölkki. 😀 Lisäksi mun mielestäni tällaisten softdrinkkien pitäisi kuulua all inclusiveen, mutta ehkä se olen vain minä. Kahvikin maksoi jonkun 8€ kupilta hotellin alueella, joten juotiin sit meidän hotellihuoneessa iltapäiväkahvit tai haettiin sieltä mukaan. Eihän tuo summa häiritse kerran, mutta jos juo kaksi kuppia kahvia ja tilaa joka kerta cokiksen/maidon/veden raflassa niin siinä olisi mennyt helposti joku 100€ enemmän per päivä sen sijaan, että kulutti minimarketissä 5€ tai joi omaa vettä. 😀 Se on kuulkaa viikossa melkein lentoliput kesälomalle ilman, että joutuu juuri tinkimään.

P3090063

Ja sit siihen alkoholiin. Se on nimittäin todella kallista, mikä on tietysti ihan loogista kun kyseessä on muslimimaa. Yksi annos (eli todella pieni lasi viiniä tai olut) maksoi minimissään 12,5 euroa tai jos halusi vaikka shampanjaa niin lasillisesti olisi saanut pulittaa jopa 50€. Ei niinkään haittaa lasten kanssa matkatessa, mutta näin yleisesti ottaen tuo on siis todella kallista, eikä siis kuulu all inclusiveen.

P3090067

Olikohan mulla jotain muuta. Ainiin joo. Meillä oli tällä kertaa päivälennot ja sellaisiin tulen kyllä päätymään mahdollisuuksien mukaan tästä lähtien. Mä olen niin huono nukkumaan lentokoneessa, että yölentojen vuoksi menee vähintään yksi päivä ihan mönkään, joten mieluummin viihdytän hereillä olevaa lasta lentokoneessa kuin menetän yöuneni. Meidän lennot meni itseasiassa ihan loistavasti, vaikka vähän olin niiden suhteen etukäteen pessimistinen. Olin todella yllättänyt kun poika itseasiassa pysyi paikoillaan koko tuon 5,5 h ja ärsyyntyi vasta loppua kohden. Takaisin tullessa nukuttiin puolestaan yli puolet matkasta ja minä ehdin jopa katsoa leffan. Mitä luksusta. 😀

Aivan mieletön loma kerta kaikkiaan ja oli jopa sellainen fiilis, että olisi voinut jäädä vielä toiseksikin viikoksi. Yleensä mä olen nimittäin sellainen, että tulen ihan mielelläni kotiinkin, joten tuo on ehdottomasti onnistuneen loman merkki!

Xenia

Instagram

  • Mikään ei voita puhdasta ja raikasta kotia! Lisää blogissa!🌸 #kaupallinenyhteistyö @glade #homedecor #home #glade

xeniasday

Kommentit (19)

Puhuin keskimääräisesti. Viime vuonna matkustin yhteensä neljästi, vuonna 2017 kahdesti, vuonna 2016 kahdesti, vuonna 2015 kahdesti ja vuonna 2014 yhden kerran. Tänä vuonna näillä näkymin kolme kertaa, ehkä vain kaksi. Valitettavasti minulle kyllä tuli sellainen fiilis, että nimenomaan lasket, vaikket varmasti pahalla tarkoittanutkaan. En ole koskaan täydelliseksi itseäni väittänytkään, mutta otan mielestäni ilmanstonmuutosasioita huomioon arjessani siinä määrin, että voin nukkua yöni hyvin. ☺️

Loistavaa, että tuot esiin kalliit hinnat! Mielestäni sitä ei edes tarvitsisi selitellä täällä, miksi olette toimineet noinkin fiksusti juomien kanssa. Useissa blogeissa kaikki tälläinen jätetään kertomatta ja minusta tuntuu ettei blogimaailmassa saisi puhua rahasta juuri tässä tarkoituksessa eli miten kallista jokin on tms.

No siis meistä suurin osa kuitenkin miettii hintoja ja en mä ainakaan itselleni voi selittää sitä, että pulittaisin jostain ihan älyttömiä määriä. Onneksi oli tosiaan mahdollisuus all inclusiveen, mutta paljon edullisempaa olisi syödä aina hotellialueen ulkopuolella!!

Huh mitä hintoja teidän hotellissa! Olen ollut 2 kertaa Dubaissa ja siellä on oman kokemukseni mukaan tosi hyvä ravintolatarjonta ostoskeskuksissa (ei pelkkiä pikaruokaloita) ja Dubai Marinan alueella. Myös hinnat ovat olleet mielestäni ihan kohtuullisia. Emme koskaan syö hotellissa kuin aamupalan, mutta ymmärrän ettei pienten lasten kanssa jaksa lähteä iltaisin monen tunnin retkelle em. paikkoihin. Hienoa, että menette lasten ehdoilla 🙂

Ostoskeskukset tosiaan paljon halvemmat! Syötiin noin puoleen hintaan dubai mallissa fountain näköalalla!!:) eli siis se on kyllä järkevintä ja toki myös kivaa lähteä hotellista veks jos on mahdollisuus!!:)

Jos ensi kesän matkaa mietitte niin esim.Korfu tai Santorini. Santorinilla voin suositella joko pienempää rantakohdetta Kamari tai Perissa.. Aivan uskomaton paikka..

Korfulla olenkin ollut, upea paikka! Mites santorini nuorten lasten kanssa?

Santorinilla Kamarissa ja Perissassa ei ole portaita eli hyvin sujuu rattaiden ja pienten lasten kanssa,ravintoloita riittää aikakin Kamarissa, eli on varaa valita ihan joka budjetille.Ei ole niin kallis paikka mitä ihmiset sanoo..Ranta on kivinen eli hyvä varata sellaiset uimatossut lapsille..Huomattiin et ne kivet oli hyvä lapsen vahti 😅.Varjon alta ei muksu lähteny,ku oli niin kuumat ne kivet ja tossut takavarikoitu .. Huoneistohotelli uima-altaalla on aika huippu lasten kanssa.. Sieltä löytyy isompikin ruoka kauppoja joista saa ihan ok hintaan vaippoja,eli niitä ei ole pakko raahata mukaan,mut ainakin jos raahaa niin jää tilaa tuliaisille..Lasten purkkiruuat ei oo kovin halpoja..Ollaan oltu 8kk ikäisen vauvan kanssa ja toisen kerran kun lapsi oli 1,5v. Nyt mennään kolmannen kerran uudestaan 4v ja n.2v kanssa loppu kesästä.. Oia ja Fira siellä on portaita paljon,mut ne on aika loivia eli hyvillä tukevilla matkarattailla pääsee,vaikka päivän kuumimpaan aikaan voi tulla kuuma,mut hyvä treeni! Rattailla kannattaa mennä ehkä joko ihan aamusta tai ip:llä kolmen tai neljän jälkeen niin ei tuu niin kuuma..(.Kantoreppuun voi ihan pienenen laittaa..) Meillä mennään rattailla ja 4v.voi kävellä tai sit välille voi pysähtyä ihailemaan maisemia ja juomaan jotain..Ja eihän vaihto paita kauheesti vie tilaa jos tulee itelle kuuma.. Mut en itse koe portaita hankaliksi,ne on kaiken vaivan arvoiset ne maisemat..Mun mielestä se meni aika nopeasti ne portaat,kun oli pikku putiikkeja yms..Ja jos ei innosta portaat ,kauniita maisemia voi ihailla vaikka ei lähtis ihan niin ”pitkälle” Oiaan tai Firaan tutustumaan…Mikäön ”shoppailu paratiisi” se ei ole vaikka kaiken laisia kojuja löytyy,muutamia ”oikeita”vaatekauppoja löytyy ja meikkikauppaa,mut ei haittaa ainakaan mua 👌🏼.Auto ollaan vuokrattu,niille päiville,kun halutaan ihailla maisemia ja kiertää saarta..Turha yrittää busseihin lasten ja rattaiden kanssa ja takseihin ei oikein saarella törmää..Joillakin hotelleilla on sit kuljetus palvelu.. Kamarin ja Perissan välillä menee pieni ”vesitaksi”..Kamarissa on se kiva puoli et lentokoneita voi bongailla tosi läheltäkin halutessaan ja lapsille riittää ihmeteltävää rannalla,kun koneet laskeutuu saarelle. Viikko on ihan ok,mut suosittelen kahta viikkoa 👌🏼.. Sori tulipa pitkä sepustus 😅

Ihanan kuuloinen loma. Aivan nousi omakin lomakuume pintaan, kun näitä kuvia katsoo. Kumpa pääsisi lämpöön!

Ja ohoh! Meillä kyllä kuului 2v sitten Dubaissa ollessa myös juomat (alkoholittomat eli limsa, vesi, kahvi, tee) all inclusiveen. Mutta tietenkin sekin on varmasti hotellikohtaista. 🙂

Nii ja vielä..Jos ootte menossa joskus niin Kamarissa on hyvä ruokakauppa Big Discount,missä paikallisetkin käy,eli saa vähän edullisemmin,kuin pikkukaupoista..Hotellit tekee kyllä siellä paljon yhteistyötä pikkukauppojen kanssa,eli jakavat alennuskortteja jos haluaa tukea pieniä kauppoja.. Ja yks plussa on,et lentokenttä on lähellä Kamaria ,eli ei pitkiä matkoja..Lentokenttä on pieni,mutta toimiva..Ja aina päässyt rattailla portille asti,vaikka ei olisi sellasisia matkustamoon meneviä rattaita.. 🙂

En tiedä katosiko aikaisempi kommenttini jonnekin taivaan tuuliin 🙄.. Mutta tässä suurinpiirtein uudelleen .. Ollaan oltu kaks kertaa 8kk vauvan ja 1v8kk ikäisen kanssa siellä. Nyt mennään loppu kesällä uudestaan jolloin lapset on 4v. Ja n.2v.. Kamari ja Perissa on tasaista seutua eli ei portaita.. Ravintoloita löytyy joka budjettiin ja kojuja..Kamarissa lapsille riittää ihmeteltävää rannalla,kun lentokoneet laskeutuu.. Ja kävellenkin pääsee katsomaan aika ”lähelle” koneiden laskeutumista.. Kivinen ranta,mutta uimatossut mukaan. ”Kivissä” hyväpuoli että ovat kuumia joten ilman kenkiä lapset ei lähde juokseen ja viihtyy hiekkalelujen kanssa varjon alla..Kamarin ja Perissan välissä menee Vesitaksi.. Bussiin ei kannata yrittää rattaiden kanssa ja takseja ei paljoa näy..Kannattaa vuokrata auto ,niin on vaivatonta tutustua saareen 👌🏼.. Joillakin hotelleilla on kuljetuspalvelu.. Oia ja Fira ovat öö..portaikkoisia,mutta aika loivia mun mielestä eli ei korkeita askelmia.. Hyvää kuntoilua mun mielestä ja kun varaa aikaa..En itse näe ollenkaan hankalana,kun on tukevat hyvät matkarattaat mukana.. Ja kauniita maisemia voi ihailla vaikka ei lähtisi ihan Firan tai Oian ”sydämeen”.. Ja vaihtopaidan voi ottaa mukaan jos menee ihan kuumimpaan aikaan.. Lasten kanssa helpointa ehkä aamulla tai iltapäivällä.. Ei mikään shoppailu paratiisi vaikka kojuja riittää.. Muutama ”muoti”vaateliike löytyy ja meikkikauppa,mut enimmäkseen kojuja ,joten edes portaisen kulkeminen ei oo tylsää,kun on jotain mitä ihastella.. Kannattaa jos jaksaa,mennä käymään sellaisella saarella kuin Ios ja joku auringonlasku risteily kannattaa kokea 👌🏼. Suosittelen kahta viikkoa, niin ihana saari 👌🏼.. Vaipat ei oo hirmuisen kalliita,mut ollaan tuotu Suomesta niin jää tilaa varmasti tuliaisille.. Lasten purkkiruuat aika kalliita ,mut oon kaupasta hedelmiä yms antanu välipalaksi ja tarvittaessa ruokaa saa tehtyä huoneistohotellissa jos ei joka välissä jaksa lähteä ravintolaan..

Heips, meillä samanikäiset lapset kuin teillä ja viime kesänä käytiin Kosilla. Se ainakin oli lapsiystävällinen ja hyvä paikka, ehkä paras perheloma tähän mennessä. Hotelli oli hyvä ja täysihoidon ruoka palkittua. Juomista piti maksaa erikseen, mutta eivät järin kalliita olleet ja uskoisin että juuri tämän avulla ruuan laatutaso oli hyvä ja menu vaihteleva. Tänä kesänä mennään Zakynthoksen saarelle, joka on Kreikan saarista ehkä kehuttu kauneimmaksi. Sielä pitäisi ainakin kilpikonnia olla lasten ilona rannoilla.

Olen käynyt Santorinilla, mutta mieltäisin sen paremmin isompien lasten kanssa toimivaksi. Sielä Oia on kaunis,mutta auringonlaskuretket ja runsaat portaat ei ehkä pikkulastenkaa ole se miellyttävin juttu.

Tietysti lähes mikä vaan matkakohde toimii jos löytää tarpeitaan vastaavan hotellin ja viihtyy siellä vaikka koko loman ajan sen kummemmin muuta kaipaamatta.

Muista Kreikan saarista suosittelisin Kreetaa. Sielä me on vuokrattu autokin ja ajeltu pitkin saarta upeilla rannoilla (mm elafonissi) sekä käyty katsomassa maisemia samarian rotkolla.

Lomakuumeilu on tuskallisen ihanaa!

Kosia mä harkitsin muuten nimenomaan Zakynthoksen rinnalla. Me ollaan melkoisia rantailijoita, joten sileähiekkaiset rannat olisi kyllä iso bonus eli siinä mielessä se Santorini ei ehkä ainakaan tällä hetkellä olisi se meidän ykkösvalinta. Nähdäänköhän sit Zakynthoksella! 😀

Kosilla Kosin kaupunki on meren rannalla, mutta sielä ei oikein kunnolla rantaa ole sellaiseen rantaleikkiin ja uintiin. Me viihdyttiin altaalla kun se on niin helppo lastenkaa. Muista kohteista Kosilla en osaa tarkemmin sanoa, mutta Kosin kaupunki tosiaan viikon matkalle just sopiva. Hotellisuositus Peridis Family Resortille.

Zakynthokselle valitsimme hotellin meren rannalta, Tsilivi Beach (Apollo Mondo Family -hotelli) mutta tästä ei siis vielä kokemusta ole. Rannat kuitenkin sileähiekkaisia toisin kuin Santorinilla. Nautinnollisia hetkiä lomavalinnan parissa 🙂

Moikka!
Ei sinällään liity tähän postaukseen minun kysymys, vaikka matkustukseen kylläkin. 😅 Oisko sulla ollut mitään hotellisuosituksia Riikaan, koska ettekös olleet siellä joku aika sitten kaveriporukalla? Itse menossa ensimmäistä kertaa ja mitä olen vaihtoehtoja selannut niin tarjontaa kyllä riittää ja vieläpä suht edullisesti. Meinaa vaan iskeä valinnan vaikeus niin mielelläni kuulisin suosituksia jos sellasia on. 🙂 Tsemppiä reissun jälkeisestä viikosta selviämiseen, se on kyllä usein se pahin!

Redstone Boutique hotel oli tosi kiva! voin suositella lämpimästi!<3

Hei!
Nyt en tahdo olla ilkeä, mutta olisiko lähempänä kotia mitään mielenkiintoisia ja blogissa mainitsemisen arvoisia lomakohteita? Uutiset ovat täynnä ilmaston lämpenemistä ja koululaisten protesteja sitä vastaan etteivät aikuiset tee mitään. Sitä taustaa vasten tuntuu kurkistukselta menneisyyteen lukea vuosittaisista talvi- ja kesälomareissuista etelään. Lentokoneettomien matkavinkkien esittelystä ilahtuisi varmasti moni ilmastoahdistuksesta kärsivä, itseni mukaan lukien.

Meillä on se tilanne, että joka tapauksessa joudumme lentokoneella matkustamaan, jotta näkisimme miehen perhettä. Hyvin usein olemmekin yhdistäneet loman siihen, että näemme perhettä samaan aikaan. Matkustan noin yleensä keskimäärin kahdesti vuodessa ja pyrin kompensoimaan sitä tekemällä muuten ekologisia valintoja. Vältän lihaa, kierrätän, lajittelen roskat jne:)

Oletko nyt aivan varma että noin kaksi lomaa vuodessa? Mielestäni olet kertonut Pariisin, Riikan, Englannin ja Dubain matkasta vuoden sisään. Sitä ennen taisi olla myös Dubain matka, joku loma englannissa, sit teidän häämatka.. Nämä nyt äkkiseltään ainakin muistan ja jos naimisiin menitte syksyllä 2016 niin nythän on 2019 vasta alkanut että sanotaanko parin vuoden sisään reissut ovat olleet.. Ja ei tuo meno niin ekologiselta muutenkaan vaikuta. Mikä on ok. Mutta mielestäni sen valinnan takana voi seisoa eikä kaunistella totuutta. Enkä täällä nyt suinkaan näitä lentojanne laske mutta blogin lukijana on tullut tämmöisiä asioita huomattua. Vaikka pahalla en tätä tarkoitakaan 🙂 ei tässä täydellisiä olla kukaan 🙂

Puhuin keskimääräisesti. Viime vuonna matkustin yhteensä neljästi, vuonna 2017 kahdesti, vuonna 2016 kahdesti, vuonna 2015 kahdesti ja vuonna 2014 yhden kerran. Tänä vuonna näillä näkymin kolme kertaa, ehkä vain kaksi. Valitettavasti minulle kyllä tuli sellainen fiilis, että nimenomaan lasket, vaikket varmasti pahalla tarkoittanutkaan. En ole koskaan täydelliseksi itseäni väittänytkään, mutta otan mielestäni ilmanstonmuutosasioita huomioon arjessani siinä määrin, että voin nukkua yöni hyvin. ☺️

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *