Xenia's day

Sofitel Dubai The Palm apartments

Teksti: Xenia

Tämä loman jälkeinen viikko on ollut niin tyypillinen kuin vaan voi olla. Tytöllä on nyt joku vatsapöpö ja pojan kanssa on puolestaan käyty hammaslääkärissä näyttämässä hampaita pienen kompastumisen jälkeen. Kaikki onneksi ihan hyvin, mutta sanotaanko näin, että usein tuntuu siltä, että juuri niinä kaikkein kiireisimpänä viikkoina sattuu ja tapahtuu. Sille ei kuitenkaan voi mitään, joten täytyy vaan ottaa tilanne sellaisena kuin se on.

Lomakuume jäi kuitenkin päälle ja mikäs sen parempi lääke siihen kuin selailla kesälomia. Mulla on vähän sellainen fiilis, että haluaisin pitkästä aikaa Kreikkaan. Sellaiset mamma mia-maisemat houkuttelisi kovasti ja uskon, että lapset rakastaisivat sitä myös. Lasten kanssa matkaaminen on toki erilaista kuin aikuisseurassa, mutta mielestäni siitä saa oikeanlaisella asenteella todella paljon irti.

Me ollaan aina lähdetty matkaan siinä mielessä lasten ehdoilla, ettei ole tehty kauheasti suunnitelmia päivätekemisestä. Ja itseasiassa täytyy sanoa, että mielestäni kaikkein kivointa aurinkolomalla on tehdä hiekkalinnoja ja uida lasten kanssa. En mäkään tarvitse sen enempää. Toki välillä on kiva käydä katsomassa myös muita nähtävyyksiä, mutta esimerkiksi meidän Dubain loman aikana lähdettiin vain kahdesti resortin ulkopuolelle. En vaan nähnyt järkeväksi kuluttaa aikaa ja rahaa siihen, että lopputuloksena on stressaantuneet vanhemmat ja kiukkuiset lapset. 😀 Mieluummin otimme ilon irti meidän hotellista, rannasta ja siitä, että oli ihanan lämmintä ja täytyy sanoa, että meni kyllä nappiin.

P3040012

Hotellimme sijaitsi Palmusaaren päässä ja pääsimme sinne vuokra-auton kyydillä. Tuo auton vuokraus maksaa Arabiemiraateissa kohtuullisen vähän ja suosittelen sitä henkilökohtaisesti ihan kaikille, joilla on yhtään aikomusta ajella ympäriinsä. En tiedä muista, mutta mä olen lasten kanssa saanut sen verran kauhun hetkiä melko riskaabelisti ajavien taksien kanssa, että koen tuon auton ja istuimen vuokraamisen kaikille mukavimpana vaihtoehtona. Jos matkaisin ilman lapsia niin sit menisin takseilla, jotka ei maksa juuri mitään! Jotenkin sitä ei pelkää läheskään yhtä paljon kun ei ole lapset kyydissä.

Joka tapauksessa. Hotellivalintamme perustui muutamaan seikkaan. Ensinnäkin siihen, että siellä oli ranta ja siihen, että faciliteetit olivat lapsia ajatellen hyvin kehuttuja. Siihen päälle tietenkin sopiva hinta ja mahdollisuus makuuhuoneelliseen huoneistoon sinetöivät meidän valinnan ja hyvä niin – hotelli nimittäin lunasti lupauksensa todella hyvin.

P3040026

Yksi asia on kuitenkin sanottava ja se on tuo ruokailun hinta resorteissa. Tai no, oletan, että se koskettaa lähes kaikkia resortteja Dubain alueella, mutta puhun nyt meidän hotellista kun ei muualta ole kokemusta. Ruoka ravintoloissa on nimittäin todella kallista verrattuna laatuun. En ole ennen samoin tavoin kiinnittänyt asiaan huomiota ja joku sanoikin ruuan kallistuneen huomattavasti, mutta onhan se nyt meille suomalaisillekin saakelin kallista maksaa ihan peruskotiruuan tasoisesta ruoka-annoksesta tyyliin 35 euroa. Pizza maksoi n. 20 € ja kaikki muu sit siitä ylöspäin. Itseasiassa ensimmäisenä iltana menimme syömään siihen meidän viereiseen raflaan ja laskun nähdessämme lähdimme hyvin nopeasti respaan kysymään all inclusiven mahdollisuudesta. No se olikin sit edullisempi per päivä kun tuo yksi illallisempi oli, joten päädyimme hankkimaan sen nyt tänä vuonna. Kunhan lapset vähän kasvaa viitsii ehkä lähteä vähän resorttia edemmäskin ruokailemaan, mutta sanotaanko niin, että toistaiseksi tämä oli kaikkein helpoin ja vähiten stressaava ratkaisu. kaikki joilla on 1,5 vuotias tietävät kyllä heidän kärsivällisyytensä istua syömässä kivassa ravintolassa kun nukkumaanmenoaika lähestyy. Nimimerkillä iltavilliintyvän lapsen äiti.

Mutta siis. Mun vinkkini on ehdottomasti ottaa tuo all inclusive jos ko hotelliin matkaatte nuorten lasten kanssa. Tulee huomattavasti edullisemmaksi kuin maksaa joka kerta erikseen! 🙂

P3090055

Itse hotelli oli muutenkin tosi kiva ja siisti ja meidän huoneisto oli erinomainen ja omaan makuuni se on lasten kanssa matkustaessa todella iso bonus kun on enemmän tilaa. Hotellissa oli oma lasten leikkialue ja lastenaltaitakin oli useampia. Nämä olivat munkin makuun tarpeeksi lämpimiä, joten ei tule vilu polskiessa. Tämä vuodenaika on myös lämpotilojen suhteen bueno kun asteita on jotain 25 päälle. Sopivan lämmin, muttei liian kuuma.

Ainiin, ja siis se on muuten sanottava huonona puolena, että al inclusive ei sisällä mitään juomia. Enkä nyt puhu alkoholista (joka ei sekään kuulu), vaan ihan kahvista/maidosta/limsasta/vedestä. Eli jos tilasit pienen cokiksen ruuan yhteydessä pulitit siitä huimat 7,5€, mutta jos hörpit omaa vettä (jota sai huoneeseen ilmaiseksi ja lähes kaikki perheet teki tätä, eikä kukaan sanonut mitään) oli juomat tietenkin ilmaisia. Lisäksi hotellin oma minimarket myi limuja/maitoa eurolla eli ostettiin sellainen sit usein juomaksi rannalle. Mä en todellakaan ole pihi, mutta mun mielestä on sulaa hulluutta maksaa 30 euroa perusjuomista per ateria jos kyseessä on maito/vesi/pieni limsatölkki. 😀 Lisäksi mun mielestäni tällaisten softdrinkkien pitäisi kuulua all inclusiveen, mutta ehkä se olen vain minä. Kahvikin maksoi jonkun 8€ kupilta hotellin alueella, joten juotiin sit meidän hotellihuoneessa iltapäiväkahvit tai haettiin sieltä mukaan. Eihän tuo summa häiritse kerran, mutta jos juo kaksi kuppia kahvia ja tilaa joka kerta cokiksen/maidon/veden raflassa niin siinä olisi mennyt helposti joku 100€ enemmän per päivä sen sijaan, että kulutti minimarketissä 5€ tai joi omaa vettä. 😀 Se on kuulkaa viikossa melkein lentoliput kesälomalle ilman, että joutuu juuri tinkimään.

P3090063

Ja sit siihen alkoholiin. Se on nimittäin todella kallista, mikä on tietysti ihan loogista kun kyseessä on muslimimaa. Yksi annos (eli todella pieni lasi viiniä tai olut) maksoi minimissään 12,5 euroa tai jos halusi vaikka shampanjaa niin lasillisesti olisi saanut pulittaa jopa 50€. Ei niinkään haittaa lasten kanssa matkatessa, mutta näin yleisesti ottaen tuo on siis todella kallista, eikä siis kuulu all inclusiveen.

P3090067

Olikohan mulla jotain muuta. Ainiin joo. Meillä oli tällä kertaa päivälennot ja sellaisiin tulen kyllä päätymään mahdollisuuksien mukaan tästä lähtien. Mä olen niin huono nukkumaan lentokoneessa, että yölentojen vuoksi menee vähintään yksi päivä ihan mönkään, joten mieluummin viihdytän hereillä olevaa lasta lentokoneessa kuin menetän yöuneni. Meidän lennot meni itseasiassa ihan loistavasti, vaikka vähän olin niiden suhteen etukäteen pessimistinen. Olin todella yllättänyt kun poika itseasiassa pysyi paikoillaan koko tuon 5,5 h ja ärsyyntyi vasta loppua kohden. Takaisin tullessa nukuttiin puolestaan yli puolet matkasta ja minä ehdin jopa katsoa leffan. Mitä luksusta. 😀

Aivan mieletön loma kerta kaikkiaan ja oli jopa sellainen fiilis, että olisi voinut jäädä vielä toiseksikin viikoksi. Yleensä mä olen nimittäin sellainen, että tulen ihan mielelläni kotiinkin, joten tuo on ehdottomasti onnistuneen loman merkki!

Lue myös

X