Xenia's day

Lähes sokerittomia herkkuja – Kyllä!!

Teksti: Xenia

Kaupallinen yhteistyö Nick’s

Olen aina pyrkinyt elämään terveellisesti ja panostamaan ruokien laatuun ja ravintosisältöön. En ole kuitenkaan koskaan valmis luopumaan siitä, että hemmottelisin itseäni ja läheisiäni ja uskonkin hyvin pitkälti 80/20 sääntöön ruokavaliossa.

Mä syön yleensä 5 kertaa päivässä, sillä muuten mulle tulee helposti nälkäkiukku verensokerin laskiessa. Tämä näkyy eniten etenkin ennen illallista jos en ole syönyt mitään lounaan jälkeen. Tuo iltapäiväsnäck on kuitenkin hyvin hankala ja se unohtuu hyvin usein. Itseasiassa hävettää myöntää, että usein korvaan sen kahvilla, joka aiheuttaa vielä suuremman kiukun. Jostain syystä nimittäin iltapäivästä vetämäni kahvi tuo usein aika huonon olon. En tiedä johtuuko se kofeiinista vai kofeiinin ja nälän yhdistelmästä, mutta olen pyrkinyt muuttamaan tätä tapaani ja nytpä minulla on siihen myös herkullinen, mutta myös terveellinen keino – nimittäin Nick’sin patukat.

Nick’sin koko brändi pohjautuu sokeria vastaan taistelemiseen ja brändin slogan ”fight on sugar” näkyykin monessa kohdin. Heidän tuotteissaan ei ole lainkaan lisättyä sokeria, palmuöljyä, eikä gluteenia, mutta silti ne maistuvat uskomattoman herkullisilta ja ovatkin täydellinen välipala tai jälkiruoka! 😉

P8080017

Nick’s tuotteiden makeutuksessa käytetään Steviaa, Erythritolia, makeita kuituja ja xylitolia. Stevia on varmaankin monelle tuttu, mutta toisista sanottakoon sen verran, että Erythritol on päärynöistä ja luumuista saatava makeutus, jolla on minimaalinen vaikutus verensokeriin. Tämä onkin tärkeä tekijä siinä, miksi patukat ovat hyvä valipala eivätkä vain aiheuta nopeaa verensokeripiikkiä, kuten paljon sokeria sisältävät välipalavaihtoehdot. Makeita kuituja saadaan GMO vapaasta maissista ja näiden vuoksi patukat ovatkin hyvin kuitupitoisia. Oma suosikkini eli Peanuts n’ Fudge patukassa kuitua on yli 8 grammaa, sokeria vain reilu 2 grammaa ja proteiinia yli 4 grammaa. Todella huikea ravintosisältö jo siinäkin mielessä, että tämä patukka maistuu taivaaliselta.

P8080012
P8080339

Joskus nuorempana en vältellyt sokeria, vaan pyrin mahdollisimman vähärasvaiseen ruokavalioon. Nyt homma on kuitenkin täysin päinvastoin, sillä se on nimenomaan kaikki lisätty sokeri, mikä aiheuttaa milloin mitäkin vaivoja. Nykyajan teollinen ruoka ja välipalat ovat niin täynnä sokeria, että ilmankos ihmiset voivatkin huonommin kuin ennen. Koko ajan ailahteleva verensokeri on todella huono ja toki se kulkee käsi kädessä muun muassa ylipainon ja siitä edelleen johtuvien terveysongelmien kanssa. Niinpä on mahtavaa kun markkinoille tuodaan Nick’sin kaltaisia tuotteita, jotka haluavat tuoda ihmisille hyvän makuisia ja maistuvia vaihtoehtoja, joiden terveydestä ei ole tingitty. Tällaisia antaa mielellään lapsillekin ja meillä olikin näitä mukana meidän Kreikan reissulla. Kävi myös ilmi, että meidän perheessä jokaisella on oma suosikkipatukkansa. Mies on ottanut joka päivä mukaan Nick’s Kexbar-keksipatukan, joka on myös meidän pojan suosikki. Tässäkin patukassa sokeria on vain 3 grammaa ja kuitua ja proteiinia rapiat 4 grammaa molempia. Erittäin herkullinen ja rapea vohvelipatukka, jossa ei ole muiden Nick’s tuotteiden tapaan myöskään gluteenia.

P8080120

Tyttö tykästyi todella paljon kookospatukkaan, joka maistuu myös minulle! 😛 Tässä patukassa on 2,5 grammaa sokeria ja reilu 8 grammaa kuitua, pitää siis nälkää sopivasti kunnes on kunnon ruuan aika!

Nick’sin valikoima on itseasiassa aika suurikin, mutta toistaiseksi Suomesta saa näitä mainitsemiani patukoita ja sen lisäksi myös jäätelöä, joka sulattaa suun. Patukoita löytyy K-kaupoista ja jäätelöitä niin K kuin S-kaupoista. Jäätelömakuja meidän lähikaupasta löytyi kaksi. Karamelli & suklaa sekä Sitruuna & vadelma. Ensimmäinen on pehmeän herkullinen ja toinen pehmeän raikas. Jos olisi pakko valita, niin ehkä oma suosikkini olisi tuo eka, mutta eipä ollut vaikeuksia syödä tuota toistakaan. ;P Jäätelödesissä on noin 3 grammaa sokeria ja jopa 3 grammaa kuituja. Tämä taitaa olla aika harvinaista normaaleissa jäätelöissä.  Jestas muuten, että näitä tuotteita selatessa tuleekin nälkä! 😀

P8080097P8080032

Suosittelen lämpimästi tutustumaan Nick’sin tuotteisiin. Koskaan ennen en ole samalla tavoin vakuuttunut terveellisistä herkuista. Näiden kanssa voi herkutella hyvällä omalla tunnolla tai antaa itselleen lisäenergiaa odottaa seuraavaan ruokaan ilman sitä klassista nälkäkiukkua, joka taitaa olla aika monelle tuttu tunne.

Onko tämä brändi teille entuudestaan tuttu?

Instgramin puolella näihin tuotteisiin liittyen arvontaa, käykää kurkkaamassa! 🙂

Lue myös

X