Xenia's day

Suklaahippukeksit ja riisisuklaa

Teksti: Xenia

Kirjoittelin instagramin puolelle siitä, kuinka mulla on imettäessä aivan järkyttävä nälkä. Siinä itseasiassa kalpenee alkuraskauden pohjaton kaivo -fiilis mennen tullen. Täällä siis syödään käytännössä parin tunnin välein ja myönnän, että olen leiponut lähes päivittäin jotain pientä hyvää. En halua kuitenkaan, että mulla on huono olo, joten pyrin löytämään reseptejä herkuille, joissa on mahdollisimman paljon hyviä asioita ja vähemmän huonoja, eikä esimerkiksi yhtään valkoista sokeria. Viimeksi kirjoittelinkin teille kikherneblondiesseista (resepti täällä) ja nyt on vuorossa suklaahippukeksit (alkuperäinen resepti täältä) ja riisisuklaa (alkuperäinen resepti täältä)! Käänsin noi kaikki nyt sekä grammoiksi että dl jos jollain ei ole keittiövaakaa. 🙂

Suklaahippukeksit

1 iso, kypsä banaani

40g / n.3 rkl kookosöljyä

60g / 0.6dl maapähkinävoita (makeuttamaton)

n. 50g / 1/3 dl hunajaa (tai vähemmän maun mukaan)

150g / 4 1/4 dl kaurahiutaleita

1tl kanelia

50g tummaa suklaata hippuina/paloiteltuna, mä käytän vähintään 70%

 

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Mittaa kookosöljy ja maapähkinävoi kulhoon ja lämmitä mikrossa noin minuutin ajan. Muussa sillä aikaa banaani sileäksi. Sekoita pehmentynyt maapähkinävoi-kookosöljyseos banaanin kanssa ja lisää hunaja, kaurahiutaleet ja kaneli ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi vielä suklaahiput ja nostele sit pellille keoiksi. Mä teen yleensä n.14 keksiä tästä. Painele keksejä hieman lusikalla ja paista noin 12 minuuttia kunnes keksit  ovat kauniin ruskeat. Nauti.

 

Riisisuklaa

n.4dl riisimuroja

n.130g tummaa suklaata (mulla käytössä 70% vähintään)

reilu dl / n.120g maapähkinävoita (makeuttamaton)

reilu 0.5dl / n. 80g hunajaa

30g / 2 rkl kookosöljyä

 

Sulata matalalla lämmöllä paloiteltu suklaa, maapähkinävoi, hunaja ja kookosöljy. Sekoita seoksen joukkoon riisimurot. Vuoraa pieni uunivuoka leivinpaperilla ja painele tasaiseksi massaksi. Ei haittaa vaikka vuoka olisi isompi ja massa jäisi keskelle vuokaa, kunhan on sopivasti paksuutta siinä, että on helppo leikata. Mä arvioisin että omani painelin kokoon 10cmx18cm. Laita vuoka jääkaappiin jäähtymään ja leikkaa aikaisintaan tunnin kuluttua sopiviksi paloiksi (mulle tuli tästä 10) ja nauti. Parhaita ovat jääkaappikylminä – itseasiassa niin hyviä, että taidanpa tehdä tänäänkin. 😀

 

 

 

Lue myös

X