Xenia's day

Suosikkini jo lähes 10 vuoden takaa ja ajatuksia tulevasta projektista

Teksti:
Xenia
_DSC4968 _DSC5014 _DSC4992

takki: Zara

farkut: Zara (viime vuodelta)

kengät: Nike

laukku: Chanel WOC

aurinkolasit: Chimi Eyewear 005

neule: Pura Finland (saatu blogin kautta)

Kävin reilu viikko sitten läpi takkejani ja huomasin, että todella monet takkini ovat jo todella vanhoja. Tämäkin nahkatakki on yhtä vanha kuin blogi. Ostin sen silloin blogin ensimmäisenä vuonna eli 2011 ja olen käyttänyt sitä siitä lähtien aina kun kelit ovat sille sopivat. Lisäksi multa löytyy kaapista useampi lähes 10 vuotta vanha Burberryn trenssi sekä parkamallinen takki. Takeissa kannattaa mielestäni panostaa jos malli on klassinen. Näihin voisikin mielestäni lukea niin nahkatakin, trenssit, erilaiset villakangastakit kuin lämpimän talviparkan.

Täällä ollaan aika innoissaan kaikesta. En tiedä liittyykö siihen, että poika on nyt nukkunut paljon paremmin (liittyisiköhän siihen, että nukkuu nyt aina mahallaan), mutta mulla on hurjan energinen ja innostunut olo kaikesta tulevasta. Tuo projektimme, josta olenkin jo puhunut on etenemässä tällä hetkellä ja tänään meillä on siihen liittyen tänään tapaaminen arkkitehdin kanssa. Tässä olisi nimittäin tarkoituksena ottaa projekti haltuun asap ja päästä kenties jo ennen talvea (tai talvella jos on samanlainen talvi kuin viime vuonna) työntekoon.  Budjettilaskelmat ovat valmiina ja myönnän, että sisustuskin on aikalailla selvillä. 😀 Tein yksi ilta suunnitelmaa pääpiirteistä ja mulla on kyllä aika selkeä visio siitä mitä talosta tulee.

Säästäminen ja rahan sijoittaminen ovat tämän hetken kuuma puheenaihe ja vaikka mä en mikään konkari vielä olekaan, olen tässä suunnitellut tai oikeastaan miettinyt eri vaihtoehtoja tulevan varalle. Aluksi tosiaan kasvatetaan pääomaa, mutta aikeenamme ei ole kasvattaa projektien kokoa koko ajan. Siitähän tulee lisää stressiä ja mielestäni mahdollisuus hajauttaa voittoja (esim yhteen projektiin, yhteen vuokra-asuntoon ja vaikkapa rahastoihin/osakkeisiin. ) on järkevääkin. Ei ole kaikki munat samassa korissa.

Ns. velattomuus ei ole meille se ensisijainen tavoite pitkään aikaan. Päinvastoin näen sen niin, että mitä enemmän on pääomaa sen enemmän on mahdollisuuksia myös hakea lainarahoitusta (jolla tehdä lisää pääomaa). Me ihmiset ollaankin erilaisia. Jotkut haluavat maksaa lainansa pois ja elää ns velatonta elämää, mutta meillä laina mahdollistaa sen, että voidaan tehdä oman kodin ulkopuolella sijoituksia, joista sit kasvattaa sitä eläkettä yms. Jos me myytäisiin tämä koti (ja se myytäisiin vaan jos siitä saataisiin tietty summa), emme käyttäisi kaikkea voittoa seuraavaan kotiin vaan pelkästään se pankin vaatima minimi. Loputhan voi sijoittaa miten mieli tekee ja jos/kun on mahdollisuus maksaa lainalyhennyksiä niin miksipäs ei. Sehän on ikään kuin säästämistä ihan kuukausitasolla.

Se on kuitenkin selvää, että emme voi suunnitella 10 vuoden päähän koska emme tiedä miten tilanteet maailmassa muuttuvat. Siispä me mennään steppi kerrallaan ja pidetään mieli avoinna. Onni on todella se, että me molemmat rakastetaan tätä ja ajatellaan hyvin samoin tavoin asioista.<3

Mutta siis. Lisäilen tänne ehdottomasti tätäkin projektia ja kunhan saadaan luonnoksia ja lopullisia piirustuksia niin niitä varmasti näkyy täälläkin sit. Voisin myös lisäillä tänne mun inspiskollaasia Pinterestistä. Voin muuten kertoa, että hinku rakentaa ihan itsellekin on aika korkealla nyt. 😀

Aurinkoista tiistaita kaikille!

 

 

X