xenia's day

Supersmoothie

Teksti: Xenia

PA140128

Olen ihan täysin hurahtanut smoothieiden maailmaan ja nyt on jo parina iltana tullut tehtyä smoothieta niin iso kannu, että siitä riittää myös aamupalalle. Etenkin arkiaamuisin kun meille tuppaa aina tulemaan kiire ja ehdin just viemään tytön päiväkotiin aamiaisajaksi. En kyllä tajua miten tämä on mahdollista, mä heräsin nimittäin tänään jo ennen kuutta, mutta sit päädyin tekemään töitä koneella ja kappas, kello olikin jo vartin vaille kahdeksan ja tyttö ei tietenkään halunnut nousta sängystä pois. Miksiköhän se nouseminen ei ole koskaan ongelma viikonloppuisin?

No, tulipahan nyt kaikille oikein juurta jaksain selitettyä sanan kiire merkitys meidän aamuissa, ja näihin hetkiin smoothie on loistava aamupala. Se täyttää vatsan ja eri ainesosilla kikkailemalla siitä saa myös aika energiapitoisen. Mä lisäilen lähes poikkeuksetta smoothieen avokadoa (yleensä puolikas tai vähän vajaa) ja teen hyvin usein smoothien esimerkiksi kookosmaitoon, jossa on aika paljon energiaa. Yleensä käytän sitä puolisen tölkkiä ja loput sit mantelimaitoa tai mitä tahansa nyt haluaakin. Kookosmaito tuo kivan maun smoothieen ja pitää kylläisenä pidempään! Toinen mun suosikkini smoothiessa on inkivääri, jota tulee raastettua mukaan lähes aina. Inkivääri ja kaneli sopivat mun mielestä todella hyvin yhteen ja lisänä heitän joukkoon myös Psylliumia ja Maca-jauhetta.

Bansku taitaa olla smoothiessa klassikko ja samaten erilaiset pakastemarjat, mulla tässä suomalaisia mansikoita, mustikoita ja puolukoita. Tällä sekoituksella aamu lähtee hyvin käyntiin ja mikä parasta, jos sen tekee jo illalla valmiiksi, aamulla ei tarvitse muuta kuin nauttia!

X