Xenia's day

Sushimestari?

Teksti: Anna.fi
Tein eilen ensimmäistä kertaa elämässäni sushia. Kävin lukijan rohkaisemana Tokyokan kaupassa Annankadulla hakemassa aineksia tätä ensimmäistä sushin kokkailua varten..

Ostin tällaisen aloituspaketin..

kuva tokyokan.fi sivulta lainattu

Tässä tuli tarvikkeita kuudelle hengelle, ja hinta oli yhteensä 29 euroa. Käytin tästä vaan sen kuudeosan, eli hintaa ei loppupeleissä jää paljoa yhtään, kun otetaan huomioon määrä mitä tästä tuli, ja tietenkin valmiina ostetun sushin hinta. Lisukkeeksi kävin ostamassa kalaa, jota meni ehkä parin euron edestä ja sen lisäksi vielä avokadoa ja kurkkua.

Unohdin ottaa asukuvan, mutta kaipa tästä edes jotain selvää saa.. Käytiin vielä ystäväni kanssa lenkilläkin, eli sushin valmistus meni aika myöhäiseksi. Katsoin kelloa ja kaiken kaikkiaan aikaa meni noin puolitoista tuntia, joista suurin osa riisin valmistamiseen. Laitoin riisit jäähtymään ikkunalaudalle, että ei mene koko yö viilentymisen odottelussa, ja ihan hyvin toimi tuokin keino..

Eihän niistä täydellisiä tullut, jos ulkonäöstä puhutaan, mutta oli ne kyllä hemmetin hyvän makuisia. J, joka ei yleensä ole mikään sushin suurin ystävä, innostui myös, joten nyt yritän etsiä muun muassa kana-teryaki sushien valmistusohjetta. Joskus olen niitä maistanut ja maku on täydellinen! 🙂

Tein vain yhden säälittävän nigirin, kun riisi loppui toisen rullan jälkeen. 😀 Tätä aion tehdä kyllä vielä toisenkin kerran tänä viikonloppuna, musta tulee vielä oikea sushimestari (omassa mittakaavassani tietysti), sen olen päättänyt!

Aurinkoista lauantaita teille kaikille! 🙂

Lue myös

X