Yleinen

Sushin valmistus

11.8.2012 Teksti: Anna.fi
Lupailin kuvailla hieman sushin valmistusprosessia ja sainkin tehtyä sen heti tänään, sillä päätin valmistaa uudemman satsin tätä herkkua. Tänään onnistui eilistä paremmin, riisi oli täydellistä ja olin erittäin tyytyväinen tähän suoritukseeni muutenkin. Toki, ulkonäkö ei ole vielä täydellinen, mutta pikkuhiljaa hyvä tulee..

Koko prosessi alkaa siis riisin keitosta. Mä tein 2 dl riisiä, joka on sopiva määrä kahteen rullaan. Ensin kaadoin raa’an riisin siivilään ja huuhtelin kylmällä vedellä tovin (niin, että vesi on kirkasta), sen jälkeen laitoin riisin kattilaan ja lisäsin 2,25 dl vettä. Anna riisin seistä vedessä noin 15 minuuttia, jonka jälkeen levy täysille. Kun riisi alkaa kiehumaan, käännä levy pienimmälle ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Katkaise lämpö ja anna riisin hautua vielä noin 10 minuuttia. Sen jälkeen riisi siirretään isoon kulhoon.

Sushialoituspaketin mukana tuli kaikki tarvittavat välineet ja ainekset (tuorejuttuja lukuunottamatta), sekä ohjeet (joita noudatin orjallisesti). Riisin ollessa kulhossa heitin noin 0,5 dl valmista sushietikkaa siksak liikkein riisin päälle ja sekoitin. Jäähdytin riisin avoimen ikkunan edessä ikkunalaudalla ja leyhyttelin sitä aina välillä, jotta se viilentyisi nopeammin.

Kun riisi on viilentynyt, homma näyttää tältä..

Sitten hommiin..

ystävällinen lukijani vinkkasi veden käytöstä riisiä käsitellessä. Erinomainen vinkki!! 🙂

Sitten pieni kolo täytteitä varten..

Mä laitoin lohta, avokadoa ja kurkkua. Avokadohan on loistava hedelmä, runsaasti hyviä rasvoja ja kuituja samassa paketissa!! Sitten vain rullailemaan. Minä laitoin tuohon loppuosaan reippaasti vettä, että nori rulla liimaantuisi kiinni. Mä tajusin just kuvallisia ohjeita katsoessa, että ilmeisesti ton arkin olisi pitänyt olla toisinpäin, mutta hyvin se näinkin toimi. 😀

Kun rulla on valmis. Kastele mahdollisimman terävä veitsi kylmän veden alla ja leikkaa sopivia suupaloja.

Suosittelen kokeilemaan. Mun on tätä pitänyt tehdä jo vaikka kuinka kauan, jotenkin olen vain lykännyt sitä, koska valmistus kuulosti niin vaikealta. Mutta, eipä tuo oikeasti vaikeata ole, päinvastoin! 🙂

Tänään oli muutenkin oikea herkkupäivä, tehtiin muitakin juttuja leipomisinnostuksen vallatessa meidät, mutta niistä lisää huomenna! 🙂

Mukavaa lauantai-iltaa!