Xenia's day

Suunnitelmiin muutos – rakennusurakkaa pukkaa

Teksti: Xenia

Mainitsin tuossa jonkun aikaa sitten kuinka olemme myyneet ensimmäisen rakentamamme sijoitusasunnon ja miettivämme seuraavaa steppiä. Mikä olisi järkevää meille, kun taloudesta löytyy niin sisustussuunnittelija kuin rakennusfirman omistaja. Aluksi kaavailemamme muutaman eri sijoitusasunnon osto ja vuokraus ei nimittäin laskelmien jälkeen enää kuulostanutkaan yhtä järkevältä kuin lähteä uuteen rakennusprojektiin. Sehän on nimittäin selvää, että jokaiselle löytyy se järkevin tapa säästää ja sijoittaa ja meille se on nimenomaan aktiivisen tekemisen eikä passiivisen vuokranmaksun kautta – ainakin nyt alkuun kun yritämme kasvattaa omaa pääomaa mahdollisimman nopeasti.

Siispä olemme tässä katsoneet jälleen tontteja. Tarkoituksena olisi lähteä rakentamaan joko kompaktia omakotitaloa tai vastaavasti pientä paritaloa. Se, minkälainen talo rakenteille lähtisi tulemaan riippuu tosi pitkälti tontista ja siitä, minkälaisia vaatimuksia asemakaava asettaa. Esimerkiksi jos talon pitää olla kaksikerroksinen, en näe mitään järkeä rakentaa paritaloa, jossa pienemmän asunnon neliöt olisivat 50. Kahdessa tasossa kun sitä tilaa menee kuitenkin aina vähän ”hukkaan”. Toisaalta tätä nykyä Porvoo ja eritoten tietyt alueet ovat hyvin suosittuja ja varsinkin kompaktit omakotitalot (4 makkaria, n 105-110 neliötä) menevät hyvin kaupaksi. Ainakin mitä on oikotietä ja luottovälittäjäämme uskominen.

Siispä täällä katsotaan ja mietitään. Pulataan tonttivalikoimaa ja paria tonttia on haettukin. Nähtäväksi jääkin miten nopeasti projektiin pääsemme, mutta toiveena olisi saada tontti hankittua asap, niin että hommiin päästäisiin ensi keväänä ja valmiina oltaisiin ensi vuoden lopulla. Ja korostetaan vielä sitä, että vapaa-ajalla emme aio tätä tehdä vaan palkata mieheni firman tekemään työt. Luotto heihin on luonnollisestikin suuri. 😀 Leikittiin tuossa jo silläkin ajatuksella, että jos nyt sattumalta kävisi niin hyvä tuuri, että löytäisimme jonkun meitä kiinnostavan tontin (siis omaksi kodiksemme) tässä vuoden aikana (mitä tuskin tapahtuu, sillä alue, josta voisimme itsellemme tontin ostaa on tarjonnaltaan hyvin suppea ja hyvin haluttu), voisimmme tarvittaessa asua itse tuossa rakentuvassa talossa (jos siis okt rakennetaan) sen aikaa kun rakennamme omaa kotia. Mutta nämä nyt vain tällaisia jossitteluita. Selvää on nimittäin se, että rakastamme tätä kotia niin paljon, että tontin pitää olla just eikä melkein, että lähtisimme kotia vaihtamaan. Emme halua, että tyttö joutuisi muuttamaan koulua/lapset päiväkoteja, vaan tarjota myös pysyvyyttä siltä osin. Tämä luonnollisestikin rajoittaa aika paljon.

Kuten olen aina sanonut, tässä eletään aina tilanteen mukaan ja nehän vaihtuvat koko ajan. Yksi projekti siis kerrallaan eteenpäin ja katsotaan sit mikä on seuraava järkevä steppi. Pian siis toivottavasti arkkitehdin hakuun ja eteenpäin, mutta nyt odotellaan vielä vastausta tontteihin liittyen.

Ai että miten hauskaa! Jännä nähdä, mitä tuleman pitää!

Lue myös

X