Xenia's day

Suuri Moskeija ja asiaa Arabiemiraatteihin matkaamisesta

Teksti: Xenia

Päätettiin jo ennen matkalle lähtöä, että halutaan ehdottomasti nähdä suuri moskeija ihan paikan päällä. Joka päivälle oli jotain ohjelmaa altaalla makoilun ja lasten kanssa temmeltämisen lisäksi ja päätettiinkin jo heti ekana päivänä, että käydään Suuressa Moskeijassa samalla reissulla kun ajetaan kohti Dubaita. Se nimittäin on sopivasti siinä ”matkan varrella”.

Heti alkuun on sanottava kaikille vinkkinä se, että menkää tuonne mieluummin kohtuu aikaisin aamulla tai vaihtoehtoisesti vasta myöhemmin iltapäivällä. Me nimittäin osuttiin tuonne kahden maissa, eli juuri silloin kun lämpötila on kuumimmillaan, ja voitte kuvitella, että meinasin paistua kun mulla oli pitkähihainen maximekko ja vielä tuo paikan päältä saatu, hiukset peittävä vaate siinä päällä. Olin pakkaustuoksinassa nimittäin unohtanut täysin ottaa huivin mukaan, siinä tapauksessa en olisi tarvinnut mitään lainavaatetta.

Peittävämpiä vaatteita saa paikan päältä, mutta pärjäätte itsekin jos laitatte päälle esimerkiksi löysähkön, pitkähihaisen maksimekon ja huivin pään peitoksi.

P3110127

Meillä oli lapset mukana ja rattaat sai ottaa mukaan tuonne moskeijan ulkotiloihin. Käytiin yhdessä mieheni kanssa moskeijan sisätiloissa isäni ollessa lasten kanssa, oli se vaan aivan älyttömän upea. Se kädenjälki, pienet detaljit ja suuret yksityiskohdat, joita ne muodostivat. Kyllä siinä jäi sanattomaksi kaiken kauneuden äärellä, ehdottomasti yksi upeimmista paikoista, jossa olen koskaan käynyt.

P3110122

Pukeutumisesta yleisesti vielä sen verran, että en itse kokenut koskaan pukeutuneeni liian paljastavasti. Toisaalta en edes pakannut mukaan niitä lyhyitä shortseja tai kireitä mekkoja vaan melko asiallisia vaatteita, jotka kunnioittavat maan ja uskonnon tapoja.P3110137

Kiinnitin matkamme aikana erityisesti huomiota siihen, miten suuresti paikalliset pitävät lapsista. JO heti lentokentällä lapset saivat erityishuomiota ja en edes muista kuinka moni kävi hymyilemässä lapsillemme ja tervehtimässä heitä. Se on jotenkin näin suomalaisena jopa ihan käsittämätöntä. Jos menisin ruokakaupassa jonkun lapsen luokse hymyilemään, saisin osakseni lähinnä jonkun syytteen.. Suuria kulttuurieroja!

P3110143

Ilmasto on tuolla mun makuuni ihan täydellinen juuri talvilomaa ajatellen. Meidän matkan ajan lämpötilat huiteli siellä 25-30 asteen tuntumassa, joka on mun mielestä just passeli lämpötila. Varjossa on oikein mukava olla, eikä auringossakaan tukahdu. Yleisesti ottaen pidän siitä, että näin kohtuullisen lentomatkan päässä on kohde, jossa on lähestulkoon takuuvarmasti aurinkokelit. Mä olen ollut Arabiemiraateissa neljä kertaa yhteensä varmaan 5-6 viikkoa, ja pari päivää on ollut hieman pilvisempää näistä. Mutta esimerkiksi tällä lomalla en nähnyt yhden yhtä pilvenhattaraa eli ei voi kyllä valittaa.

Ja mitä lentoihin tulee. Yölennot on meikäläisen suosikkeja lasten kanssa, etenkin tuon nuorimmaisen kanssa, joka ei vielä ymmärrä, että lentokone ei ole mikään paras leikkipaikka. 😀 Tai noh, hänen mielestään se on varmaan juuri sitä, mutta kanssamatkustajien mielestä ei välttämättä niinkään. Meidän molemmat lapset nukkui hyvin suuret osat lennoista ja loppuajalle oltiin otettu paljon aktiviteetteja mukaan. Pakko kyllä sanoa, että tuollainen 4-vuotias on jo tosi helppo kanssamatkustaja, siinä missä vaikein ikä toistaiseksi on ollut siinä 1-2 vuoden välissä! Mielenkiinnolla odotan, minkälaista tulee matkustus olemaan pojan kasvaessa! 🙂

P3110146

Alueista sen verran, että mun mielestä kannattaa ehdottomasti jakaa loma Abu Dhabin ja Dubain kesken.  Jos tähän ei kuitenkaan ole jaksamista niin Dubaissa mun valinta kohdistuisi hieman etelämpään tuolta downtownin alueelta, jossa Dubai Mall sijaitsee. Palmusaaret, Jumeirah Beach, Madinat Jumeirah ja Marina ovat kivoja alueita, joissa hotelleilla on hyvin usein oma ranta – asia, josta itse pidämme! Downtown ja Dubai Mallin alue ovat kyllä upeita, mutta se hektisyys voi olla välillä vähän liikaa. Makunsa toki kaikilla, riippuu niin siitä mitä haluaa! 🙂

P3110152

Meidän airbnb oli siinä palmusaarella ja se oli kyllä kaikin puolin nappipaikka. Se oli sellainen asuntokompleksi, jossa oli uima-altaat, gymit, ravintola, kauppa ja niin edelleen eli päivät sai mukavasti kulumaan ihan siinä vaan nautiskellessa ja illaksi oli kiva lähteä jonnekin muualle!

Niin ja vielä viimeisenä siitä, että jos olette pysymässä Dubain rajojen sisällä ja teillä ei ole lapsia niin taksi riittää hyvin. Mutta lasten kanssa vuokraisin auton ihan ehdottomasti – pääsee turvallisemmin paikasta A paikkaan B. Vanhempien lasten kanssa pärjäisi varmasti taksillakin, kun ei ole enää istuintarvetta!

Tuleekohan mulle vielä muuta mieleen. Ei nyt, mutta jos teillä herää kysymyksiä niin laittakaa kommenttia! 🙂

ps.Koodilla KEVÄT20 20%:n ale aurinkolaseista, myös näistä mun Clubmastereista 26.3 asti!! 🙂

Lue myös

X