Xenia's day

Suursiivousta ja khakinvihreää mekkoa

Teksti: Xenia

Noustiin eilen sunnuntaina jo tapamme mukaan lasten herätessä siinä puoli kahdeksan maissa ja siinä aamupalan tekemisen lomassa mies päätti siistiä meidän keittiön kulmakaapin, jonka sisältöä saattoi luonnehtia hallituksia kaaokseksi. En tiedä miten se sit siitä lähti käyntiin, mutta se kahdeksalta aloitettu kaappien läpikäynti jatkui iltakahdeksaan asti nonstoppina ja kävimme käytännössä joka ikisen alakerran kaapin läpi. Jossain vaiheessa täällä oli meneillään sellainen kaaos, että ajattelin vaan, ettei koskaan saada kotia enää saman näköiseksi, mutta kummasti sitä jaksoi sit taas pizzan voimin huhkia. Oli muuten hyvä fiilis illasta!

Nyt mulle jäi kuitenkin sellainen fiilis, että pakkohan mun on käydä samaan syssyyn myös yläkerta läpi. Luojan kiitos siellä ei kuitenkaan ole muuta kuin vaatetta, eli sikäli pahin on jo takanapäin. Voin kertoa, että etenkin tuo narniaksi ristimämme työhuoneen komero oli aivan järkyttävän kaaoksen vallassa. Mutta eipä ole enää. Nyt tiedämme täsmälleen mitä siellä on ja missä kohdin, onpa jotenkin puhdistaunut olo.

PA050151

Viikonloppu oli siis hyvin tehokas ja käytiin myös Ikeassa katsomassa vähän työpöydän jalkoja siinä kylläkin epäonnistuen. No, lapset saivat leikkikeittiöönsä pari kattilaa lisää ja olivat erittäin tyytyväisiä ruokaansa, joten win win situation. Poikamme on tosin tällä hetkellä siinä iässä, ettei mene ikinä sinne suuntaan kuin haluaisimme. Hänen perässään saa siis kirjaimellisesti juosta, mutta eipä tämäkään vaihe kauaa kestä. Raukka oli vielä mopoillut viime viikolla päiväkodissa ja vetänyt kirjaimellisesti nenälleen, että nyt on nenässä asfaltti-ihottumaa. Tytön kanssa (eli ensimmäisen lapsen kanssa) olisin varmaan panikoinut, nyt totesin vaan, että ei varmaan ole viimeinen kerta. Pakkohan lapsen on nimittäin antaa leikkiä. Ei nyt tietenkään pomppia pöydällä tai vastaavaa, mutta noin yleisesti ottaen. Vaikka mitenkä olisit koko ajan siinä vieressä se pää tulee kolahtamaan välillä pöydän kulmiin tai ties minne. Lapsillakin huono tapa kävellä takaperin ja me aikuisethan tiedämme, ettei se todellakaan ole järkevää. Mutta kantapään kautta oppii. Onhan näitä arpia itselläkin.

PA050159

On se silti hassua miten paljon sitä varovaisuutta tulee iän myötä. Lasten välillä on ikäeroa reilu kolme vuotta ja tyttöä ei kauheasti tarvitse enää varoitella esimerkiksi jos olemme pyöräilemässä tai ulkoilemassa. Hän ei ole niin sanotusti uhkarohkea, mitä poika puolestaan on 100%. Hänen suurinta hupiaan on juosta meidän sohvalla ja heittäytyä taaksepäin. Minä olen siinä aina vieressä ja pari kertaa hän on heittäytynyt ilman mitään ongelmaa mun syliin eli toisin sanoen ellen olisi ollut siinä olisi hän päätynyt lattialle. Pieni lapsi on niin luottavainen eikä pelkää mitään. Ei ole oppinut vielä sitä, että joku voi sattua ja niin edelleen. Että sikäli sillä pään pöytään kolauttamisellakin on tarkoitus – oppia varomaan.

PA050144

mekko: H&M
kengät: Bubbleroom (nämä)
laukku: Coach

Mä olen muuten täällä taas kukkumassa jo aikaisin kun miehellä on tosi tiukka aikataulu nyt seuraavat pari viikkoa ja mä heräsin hänen kanssaan samaan aikaan neljältä enkä saanut enää unta. Ajattelin, että voin yhtähyvin siis tulla alakertaan tekemään viime viikon sairaudesta johtuvia rästihommia alta pois. Aamusta onkin sit vasu-keskustelut päiväkodissa ja sit takaisin kotiin tekemään hommia. Etätehtäviä pitää vielä hioa hieman ennen ensi viikon perjantaita, joten ei tule aika käymään pitkäksi.

Mitä ihaninta alkavaa viikkoa teille kaikille! Mitenkä teidän viikonloppu sujui?

X