Xenia's day

Suussasulava suklaakakku

Teksti: Anna.fi

Mulle iski eilen hirveä leipomishimo ja teinkin sit teidän innoittamana ensin feta-pinaattipiirakkaa, jonka jälkeen tein jälkiruoaksi suklaakakun. Oikeastaan nää on tarkoitettu brownieksi, mutta mitäpä sillä väliä, onko niitä viipaloitu valmiiksi vai ei. 😀 Joka tapauksessa, tämä kakku vie kielen mennessään. Itse en ole koskaan ollut ns kakkujen ystävä, sillä koen ne liian kuiviksi. Tämä puolestaan on päältä rapeaa ja sisältä melkein sulaa. Kuola valuu näytölle tätäkin kirjoittaessa ja olisi melkein lukittava jääkaappi etten pääse siihen käsiksi suklaahimoissani. Saattaisi nimittäin mennä pala jos toinenkin. 😀

Tämän jumalaisen reseptin löysin suomalaisittain mukautettuna täältä, mutta muokkasin sitä vielä noin 25 % pienemmäksi kun multa ei löytynyt tarpeeksi isoa vuokaa alkuperäistä reseptiä varten. Tarvitset:

  • noin 200g suolatonta voita
  • 150g tummaa suklaata (mulla oli Fazerin 47% tumma suklaa)
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 tl leivinjauhetta
  • n.60g tummaa kaakaojauhetta (mulla van houten)
  • 3 dl sokeria
  • 3 munaa

1. Sulatin voin ja suklaan kattilassa keskilämmöllä ja samaan aikaan sekoitin keskenään vehnäjauhot, leivinjauheen, kaakaojauheen ja sokerin. 2. Kun voi ja suklaa ovat sulaneet, kaada seos isompaan kulhoon, johon siivilöit jauhoseoksen samalla seosta vispaten. Kun kaikki on hyvin sekaisin, lisää 3 munaa ja sekoita vispilällä kunnes seos on samettista ja kiiltävää. 3. Vuoraa vuoka (mulla 22cm läpimitallinen irtopohjavuoka) leivinpaperilla ja kaada seos vuokaan. Paista 180 asteessa noin 25 minuuttia (mä paistoin 170 kun meidän kiertoilmauuni on super tehokas). Kakku jää sisältä pehmeäksi, mutta niin on tarkoituskin, älkää siis ylipaistako tästä kuivaa koppuraa!   Loistava vinkki muun muassa isänpäivänä, jos isänne suklaasta pitävät!! 😉 Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, on nimittäin helpoin ikinä tekemäni kakku, mutta samalla myös mitä suussasulavin! 🙂

Lue myös

X