
Suussasulavat suklaabrowniemuffinsit (vegaani, gluteeniton, jauhoton)
Hellurei kaikille. Nyt kun katsoo tätä blogia, niin tuntuu etten ole muuta tehnytkään kuin ruokaa ja erilaisia leivonnaisia. Nyt viimeisimpänä tein viime viikonloppuna suklaamuffinseja, jotka eivät mitenkään maistu siltä, että niissä on oikeasti paljon hyvää. Niiden pääraaka-aineena toimii nimittäin mustapavut, joita ei kyllä mitenkään maista lopputulemasta. Nämä olivat heittämällä parhaimpia herkkuja, mitä olen pitkään aikaan tehnyt, joten ottakaahan resepti talteen ja tulkaa kertomaan mielipiteenne jos näitä päätätte tehdä! 😛 Resepti on täältä sivustolta, josta saan valtavasti inspistä ruuanlaittoon ja leivontaa, suosittelen kurkkaamaan!
Tarvitset
Tölkki mustapapuja huuhdeltuna ja valutettuna
2 rkl pellavansiemenrouhetta ja 3/4dl vettä sekoitettuna. Toimii sidosaineena kananmunan tilalta.
45g kookosöljyä sulatettuna
72g makeuttamatonta kaakaojauhetta
1/4 tl suolaa
1 tl vaniljauutetta
48g kookossokeria
60ml vaahterasiirappia
1 1/2 tl leivinjauhetta
33g karkeasti hienonnettuja pekaanipähkinöitä (+ lisää päälle)
n.15g kookoshiutaleita
45g rouhittua tummaa suklaata (maidoton) (+ lisää päälle)
50g taatelikaramellia (200g taateteleita hienonnetaan tehosekoittimessa ja lisätään lämmintä vettä samalla sekoittaen kunnes seos on sileää ja karemellimaista. Säilö loput jääkaapissa ja käytä esim smoothien tai puuron makeuttamiseen. Jos ei ole tehosekoitinta, sauvasekoitin toimii hyvin)

Työvaiheet
- Lämmitä uuni 175 asteeseen ja öljyä 12 paikkainen muffinsivuokapannu kevyesti kookosöljyllä.
- Preppaa pellavansiemenrouhe-vesiseos lisäämällä ainekset tehosekoittimeen ja sekoittamalla hetken. Anna seistä pari minuuttia.
- Lisää loput ainekset pekaanipähkinöitä, kookoshiutaleita ja rouhittua suklaata lukuunottamatta ja anna sekoittua sileäksi massaksi.
- Lisää pähkinät, kookoshiutaleet ja suklaa ja käytä pulse-toimintoa, jotta ne sekoittuvat joukkoon, mutta eivät pilkkoudu täysin.
- Lisää taikina muffinsimuotteihin.
- Lisää jokaisen muffinsin päälle 1tl taatelikaramellia ja pyörittele veitsellä muffinsin joukkoon.
- Lisää päälle vielä koristeeksi pähkinä- ja suklaarouhetta.
- Paista uunissa n.25 minuuttia kunnes muffinsien pääliosa näyttää kuivalta ja muffinsi alkaa irtoilemaan vuuan reunoista.
- Anna jäähtyä hetken aikaa ja nauti. 😛
Kommentit