elämä

Syksyn sävyjä ja fiiliksiä alkusyksystä

26.9.2016 Teksti: Xenia

P9220030P9220038P9220042P9220046

takki: Selected Femme (vastaava)

paita: Samsoe&Samsoe (tämä)

housut: Zara (vastaavat)

kengät: Reebok Classic Leather (nämä, alessa!)

laukku: Prada (vastaava)

Syksy on monelle uuden aikaa. Uusi koulu, opinnot, uusi työpaikka, uusi harrastus ja ties mitä. Kesän jäljiltä motivaatiota elämäntapauudistuksiin on vaikka muille jakaa ja näihin uusiin juttuihin mennään pää kolmantena jalkana täysillä ja innoissaan. Siinä samalla olen kuitenkin jo useamman vuoden huomannut sen kuinka stressijakso ajoittuu mulla juuri tähän syksyn alkuun. Kesäloma keräillään voimia ja sit kuvitellaan että oma jaksamiskyky on jotain ihan muuta kuin mitä se todellisuudessa on. Tähän kun yhdistää vielä periksiantamattomuuden niin ei hyvää tule.

Mä olen nimittäin taas tainnut ottaa vähän liikaa kalenterin täytettä itselleni. Jotenkin menen edelleen sillä meiningillä että kyllä aika riittää, vaikka todellisuudessa perhe-elämä vie tottakai illat ja viikonloput. En voisi kuvitella että vain oma toiveeni saada paljon tehtyä lyhyessä ajassa olisi syy tinkiä tyttäreni ja minun yhteisestä ajasta.

Toisaalta edellisistä vuosista oppineena olen tajunnut ottaa opintorintamalla välitavotteita enkä vain nähdä kaikkea yhtenä isona könttinä. Yksi asia kerrallaan ja keskitytään sit seuraavaan. Itseasiassa mielenkiintoista on ollut huomata että mulla se tekemisen määrä ei aiheuta stressiä, vaan se, että on meneillään liian monta juttua samaan aikaan. Edelleen koen välillä hankalaksi yhdistää opinnot ja työ päivittäisessä elämässä, ehkä se olisi helpompaa jos tekisi yhtenä päivänä yhtä ja toisena päivänä toista. Nyt mulle saattaa iskeä inspis juuri lukemisen keskellä (surprise) ja sit on hankala siinä innostuksessa keskittyä enää ollenkaan.

Mulle tämä syksy ei ole tänä vuonna uusien juttujen aikaa. Sen verran tässä on kuitenkin kasvettu ja ymmärrätty henkisen hyvinvoinnin vaikutus, että sydäntä lähellä on nykyään myös stressin purku ja sen hallinta. Rentoutumisharjoitukset ja selkääni vetreänä pitävä venyttely kuuluvat osaksi päivääni ja siinä samalla olen nyt yrittänyt kiinnittää enemmän huomiota siihen mitä syön. Kesän loppu meni ainakin omalla kohdallani vähän niin ja näin ja söin tosi paljon enemmän kaikkea hyvää leipää jne. Taisi jäädä häämatkalta päälle. Eihän siinä ole mitään jos kohtuudella syö kaikkea, mutta ainakin omalla kohdallani olo oli välillä väsynyt ja pääkoppa sumea.

Tämän syksyn lupaus itselleni on siis stressin hallinta ja hyvät ruokailutavat. Sopivasti proteiinia, paljon hyviä rasvoja, hyviä hiilihydraatteja ja hyvää mieltä. Katsotaan mitä tuleman pitää, mutta voisin väittää ettei se ainakaan huonolla tavalla vaikuta fiilikseen ja siihen miten esimerkiksi uni tulee. Nyt lähipäivinä olen nukkunut todella hyvin viime viikon stressin jäljiltä. Ja opinpa myös sen että jos hyvät yöunet on toiveena, ei kannata tehdä opintoja enää puolenyön maissa – ainakaan jos ei ole pakko.

Just tässä viimeistelin lounaani, joka oli eiliseltä illalliselta ylitse jäänyttä kana-feta-avokado-saldea pinaatti ja rucola pohjalla ja lorauksella oliiviöljyä. Maha kiittää ja mieli siinä mukana.

Mitkä on teidän tämän syksyn ”lupaukset”?

sisältää kaupallisia linkkejä.

Xenia

Instagram

  • Olen yrittänyt siirtyä yhä enenevissä määrin luonnonkosmetiikkaan ja halusinkin jakaa teille tämän meikin, jossa ei ole käytetty mitään synteettistä!☺️ lisää blogissa😘 #makeup #naturalmakeup #organicmakeup #hairstyles #lob

xeniasday

Kommentit (10)

Nautihan nyt!<3 Matto on Stockalta hankittu, Pappelina-merkkinen! 🙂

Ihanan syksyiset vaatteet näissä kuvissa! <3

Mä olen luonteeltani aktiivinen ja tehokas; hyödynnän vuorokauden tunnit mahdollisimman tarkasti. Jätän aina iltaan pari tuntia löysäilyaikaa, mutta muuten puuhastelen aamusta saakka kaikennäköistä, bussille ja muuallekin kävelen aina mahdollisimman nopeasti. Syksyisin otan treenitavoitteita ja muita projekteja vielä töiden lisäksi. Tämä syksy on nyt kuitenkin erilainen, odotellaan esikoista syntyväksi ihan hetkellä millä hyvänsä 🙂 Ja on muuten tehnyt hyvää tämä rauhoittuminen! Sinä päivänä kun äitiysloma alkoi, päätin että opettelen rauhoittumaan. Kävelen tasan niin hitaasti kuin hyvältä tuntuu, ja ainoa projekti on vauvan tossujen virkkaaminen 😀 Toivottavasti osaan jatkaa tällä rennommalla ja rauhallisemmalla tyylillä edes osin jatkossakin, on muuten ollut aika opettavaista!

Hyvää syksyä teidän perheelle 🙂

Kuulostaa niin multa. 😀 Aamusta iltaan pakko tehdä jotain eikä missään vaiheessa voi istua alas (tai no, töitä tehdessä toki, mutta ymmärrät mitä tarkoitan). Nyt otat sit iisisti vielä viimehetket, ihanaa!<3

Moikka! Kellosi näyttää kauniilta, minkä merkkinen/mallinen se on? 🙂

Kello on Tommy Hilfigerin ja mallinumero on SKU1781644! 🙂

Mulla kans syksy aina pukkaa stressin päälle? ehkä juuri siksi en oo syksystä liiemmin tykännytkään.. Nytkin pari viikkoa jo ollut tosi levoton ja stressaantunut olo. Aina liikaa hommaa aikaan nähden. Itselläni myös tytär jolle haluan antaa aikaani?

Mä oon tehnyt joogaa nyt joka päivä reilun vartin ja voi morjes kuinka paljon parempi ja rennompi olo on! Suosittelen! 🙂

Kiva kirjoitus, itse huomaan myös stressaavani aina syksyllä ja keväällä (hmm.. mahtaisiko koululla olla tähän osavaikutus :D). Mutta itse kysymykseni koskee edellisen postauksen asuste-osion laukkuja (tummansininen ja vaal.harmaa).
Omasta mielestänikin nämä laukut olivat todella ihania, mutta mitä mieltä olet Chanelin omistajana näiden laukkujen tyylistä? Ko. laukuthan aika erehdyttävästi muistuttavat ”boy bag”-mallia… Itse en nimittäin tästä syystä ole vielä kehdannut ostaa tuon tyylistä laukkua sillä pelkään, että minut leimataan kadulla ”halvaksi kopioijaksi” :/

Suurin osa markkinoilla olevista tuotteista on saanut inspiraatiota muualta. Sit jos käytetään täsmälleen toisen mallia ja toisen nimeä niin mennään tietysti ylitse. Vaikka onhan tässä aikojen saatossa ollut keissejä, jossa jotkut muotitalot ovat haastaneet tyyliin h&m:n laukun kopioinnista (ilman nimeä siis, muistaakseni siinä oli samat värit kyllä!), pitääkin kurkata miten siinä kävi. Joka tapauksessa. En kokisi ongelmaksi käyttää noita kahta laukkua, mielestäni kuitenkin erilaisia! 🙂

Lupaukseni on olla läsnä ja nauttia viimeisistä hoitovapaan kuukausista, niitä ei esikoisen kanssa enää saa takaisin
:´). Ihan toinen aihe ja kysymys olisi, katseeni kiinnittyi ensimmäisen kuvan mattoon, mistä se on? Uuden asunnon käytävään menisi kuin valettu 🙂

Nautihan nyt!<3 Matto on Stockalta hankittu, Pappelina-merkkinen! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *