xenia's day

Syksyn sävyjä ja fiiliksiä alkusyksystä

Teksti: Xenia

P9220030P9220038P9220042P9220046

takki: Selected Femme (vastaava)

paita: Samsoe&Samsoe (tämä)

housut: Zara (vastaavat)

kengät: Reebok Classic Leather (nämä, alessa!)

laukku: Prada (vastaava)

Syksy on monelle uuden aikaa. Uusi koulu, opinnot, uusi työpaikka, uusi harrastus ja ties mitä. Kesän jäljiltä motivaatiota elämäntapauudistuksiin on vaikka muille jakaa ja näihin uusiin juttuihin mennään pää kolmantena jalkana täysillä ja innoissaan. Siinä samalla olen kuitenkin jo useamman vuoden huomannut sen kuinka stressijakso ajoittuu mulla juuri tähän syksyn alkuun. Kesäloma keräillään voimia ja sit kuvitellaan että oma jaksamiskyky on jotain ihan muuta kuin mitä se todellisuudessa on. Tähän kun yhdistää vielä periksiantamattomuuden niin ei hyvää tule.

Mä olen nimittäin taas tainnut ottaa vähän liikaa kalenterin täytettä itselleni. Jotenkin menen edelleen sillä meiningillä että kyllä aika riittää, vaikka todellisuudessa perhe-elämä vie tottakai illat ja viikonloput. En voisi kuvitella että vain oma toiveeni saada paljon tehtyä lyhyessä ajassa olisi syy tinkiä tyttäreni ja minun yhteisestä ajasta.

Toisaalta edellisistä vuosista oppineena olen tajunnut ottaa opintorintamalla välitavotteita enkä vain nähdä kaikkea yhtenä isona könttinä. Yksi asia kerrallaan ja keskitytään sit seuraavaan. Itseasiassa mielenkiintoista on ollut huomata että mulla se tekemisen määrä ei aiheuta stressiä, vaan se, että on meneillään liian monta juttua samaan aikaan. Edelleen koen välillä hankalaksi yhdistää opinnot ja työ päivittäisessä elämässä, ehkä se olisi helpompaa jos tekisi yhtenä päivänä yhtä ja toisena päivänä toista. Nyt mulle saattaa iskeä inspis juuri lukemisen keskellä (surprise) ja sit on hankala siinä innostuksessa keskittyä enää ollenkaan.

Mulle tämä syksy ei ole tänä vuonna uusien juttujen aikaa. Sen verran tässä on kuitenkin kasvettu ja ymmärrätty henkisen hyvinvoinnin vaikutus, että sydäntä lähellä on nykyään myös stressin purku ja sen hallinta. Rentoutumisharjoitukset ja selkääni vetreänä pitävä venyttely kuuluvat osaksi päivääni ja siinä samalla olen nyt yrittänyt kiinnittää enemmän huomiota siihen mitä syön. Kesän loppu meni ainakin omalla kohdallani vähän niin ja näin ja söin tosi paljon enemmän kaikkea hyvää leipää jne. Taisi jäädä häämatkalta päälle. Eihän siinä ole mitään jos kohtuudella syö kaikkea, mutta ainakin omalla kohdallani olo oli välillä väsynyt ja pääkoppa sumea.

Tämän syksyn lupaus itselleni on siis stressin hallinta ja hyvät ruokailutavat. Sopivasti proteiinia, paljon hyviä rasvoja, hyviä hiilihydraatteja ja hyvää mieltä. Katsotaan mitä tuleman pitää, mutta voisin väittää ettei se ainakaan huonolla tavalla vaikuta fiilikseen ja siihen miten esimerkiksi uni tulee. Nyt lähipäivinä olen nukkunut todella hyvin viime viikon stressin jäljiltä. Ja opinpa myös sen että jos hyvät yöunet on toiveena, ei kannata tehdä opintoja enää puolenyön maissa – ainakaan jos ei ole pakko.

Just tässä viimeistelin lounaani, joka oli eiliseltä illalliselta ylitse jäänyttä kana-feta-avokado-saldea pinaatti ja rucola pohjalla ja lorauksella oliiviöljyä. Maha kiittää ja mieli siinä mukana.

Mitkä on teidän tämän syksyn ”lupaukset”?

sisältää kaupallisia linkkejä.

X