Arjen vastoinkäymiset

Synttäripöytä

11.4.2016 Teksti:

Meillä podetaan nyt pientä nuhaa viikonlopun jäljiltä. Alkoi jo toissapäivänä ja eilisen juhlinta ja hyvin lyhyiksi jääneet päikkärit taisivat verottaa päivänsankarin voimia sen verran että katsoin paremmaksi että hän jää tänään kotiin. Mulle tarjoillaan tässä samalla teetä tytön uudesta, lahjaksi saamastaan astiastosta, joten paljoa ei ole aikaa omia juttuja tehdessä. Pikaisesti kuitenkin muutama kuva tytön 2-v synttärijuhlien tarjoiluista ja koristeluista!
P4100002P4100080P4100091P4100095
Tyttö pääsi puhaltamaan kynttilät isin kanssa ja taisi vähän ujostuttaa kun lauloimme paljon onnea vaan – laulun. Menoa ja vilskettä riitti kyllä vaikka muille jakaa ja jäi kyllä mieleen paljon kivoja hetkiä ja kameraan ihania muistoja!

Kommentit (39)

Silmien vuotamiseen voi olla monta syytä. Näin optikkona tämä kevätkausi mennään töissä aikamoisella papukaijameinigillä. Silmien vetistykseen ja valumiseen on kolme pääasiallisia syytä: silmien kuivuminen (kyllä jatkuvasti valuvat silmät ovat kuivat!), katupöly ja allergia-oireiset silmät.
Ps. Aivan ihanalta näyttää kattaus, ottaisin omillekin synttäreille tuollaisen :))

Ihanan näköiset tarjoilut! Voisiko tuo silmien vuotaminen johtua katupölystä tai siitepöly-yliherkkyydestä?

Hei!
Katupöly ärsyttää herkästi silmiä, vaikka ei muuten allerginen olisikaan. Ja liittyy tuo myös tietty nuhaan, mutta miunkin tietojeni mukaan silmätulehdukseen liittyy lähes aina se kunnollinen silmien rähmiminen….kannattaa seurailla ja kysyä lääkäriltä, jos kovasti vaivaa silmät. Mukavaa kevättä!

Mulla lapsena oli jatkuvasti silmätulehduksia, ja muistan juurikin sek kun silmät oli niin rähmäiset että niitä ei tahtonut saada auki. Nyt aikuisiällä koen jokakeväisen silmien vuotamisen joka johtuu just tuosta katupölystä. 🙂 ärsyttävä ”vaiva” varsinkin ripsivärin kanssa..:D

Ihanan näköistä:) Meillä on ensikuussa 2 vee synttärit tiedossa,joten mielelläni kuulisin reseptejä teidän tarjottavista 😉 Teillä on todella kaunis koti! Miehesi on ammattitaitoinen rakentaja ja sinulta löytyy silmää sisustukselle!
Anu

Voi kuinka ihanat koristukset ja tarjoilu!:) Pakko kysyä mitä kakku sisälsi näyttää niin herkulliselta?

Ihanaa, että jaksatte panostaa pikkuisen synttäreihinkin niin kovin vaikka tuskin hän isona paljoa niistä muistaakaan. Onhan se toki vanhemmillekin tietynlainen ilo elää tavallaan uudelleen läpi niitä lapsuuden juhlia ja kivoja kuvia voi lapsikin sitten isona ainakin katsella jos ei muuta. Ja tärkeintähän onkin oikeastaan nykyhetkessä eläminen, eikä se mitä siitä tulevaisuuteen jää 🙂
Todennäköisesti katu- tai siitepöly silmien vuotamiseen on syynä, jos sitä esiintyy vain ulkona. Toki nuhakin voi ”silmiin mennä” mutta virussilmätulehdus hoituu pois samalla kun nuhakin, itsekseen. Kuten tekee monesti myös kunnon rähmivä bakteeritulehduskin, kunhan huolehtii hyvästä, säännöllisestä silmien puhdistuksesta puhtaalla vedellä. Näin sanoo lääkäripuoliskoni ja tällä ohjeella on meidän muksujen tulehdukset hoituneet 🙂 Iloa kevääseenne!

Ehkä tulehdustila iski heti sokerin, e-aineiden ja maitotuotteiden aiheuttamana… Turha niitä raakakakkuja tai raakasuklaata on haukkua, kyllä niistäkin lapset voivat ihan oikeasti tykätä ja herkutella silloin kun sen aika on.

Tytön keho aavisti jo lauantai-iltana että seuraavana päivänä on kakkua tarjolla (johon ei muuten koskenut kun ei maistunut) ja iski nuhan päälle jo vuorokausi etukäteen, kyllä on mielenkiintoinen teoria eikö?!?! Järki käteen nyt ja jos mun kakkuni sua häiritsevät niin sitten eikun etsimään muuta luettavaa! 😀

Ruokauskovainen täällä käännytysreissulla nähtävästi 🙂 kyllä se flunssa tietääkseni vielä virustauti on ja veikkaisin että se on juhlissa kyllä se ihmispaljous se altiste eikä suinkaan paha paha sokeri.

hahha, ja ihan tälleen yleisesti ajatellen niin se missä tahansa asiassa se käännytyshän toimiikin juuri syyllistämistaktiikalla todella hyvin. 😀

Joo kyllä ehdottomasti synttäriherkuistahan se johtuu. Parasta vaan järsiä käpyjä ja juoda lähdevettä ettei pääse kamalat lisäaineet aiheuttamaan silmätulehduksia! Äly hoi älä jätä…

Jep, ja mieti, vaikutti jo melkein vuorokausi etukäteen, jo pelkkä ajatus sokerista sai aikaan nuhan! 😀

Hohhoijaa.. Juu siitä se tulehdus taisi tullakkin. 😀 pitää Itsekkin varoa maitotuotteita ettei vaikka sormeen tule tulehdusta.

Kyllä. Juuri tässä juon vaniljamaitoa kahvin kanssa ja oikein tunnen jo kuinka mun immuniteetti rapisee. Kaikella rajansa!!!!

Ihmettelin viime viikolla miten et enään tätä blogia päivittele. Tänään sitten huomasin ig:ssä synttärikuvvan ja tulin kurkkaamaan tänne. Ja täälähän oli vaikka mitä!:)) Bloglovinissa ei siis ole edellinen blogi automaattisesti muuttunut. Mutta huippua että päivittelet vielä täällä!:) Nyt pitää kahlata kaikki välistä jääneet postaukset:)

Oih mitä herkkuja tarjolla teillä ollut!
Sokeria transrasvaa sokeria.. kyllä nyt tännekin Etelä-Suomeen päin paukahti silmätulehdus noita katsoessa. <3
Mä mietin tässä että onko se nyt vähän väärin vieraitakin ajatellen jos tarjolla on vain kaikenlaisia raakaleivonnaisia.
Jos itse menisin semmoisiin juhliin missä olisi VAIN niitä tarjolla saattaisin ehkä salaa jopa pettyä. 😀
Ihanaa kevättä Xenia! 🙂

Kivaa kevättä sinnekin! <3 Toivottavasti silmät paranee nyt.. 😀

Sokeria lisätään nykyään vähän kaikkeen ja sitä saa piilosokerina ihan tavallisestakin ruoasta enemmän kuin olisi tarpeen. En ihan tajua, miksi sitten ehdoin tahdoin täytyy mennä pienelle lapselle syöttämään vielä karkkia? Karkki ei kuulu taaperon ruokavalioon ja on ihan täysin turha lisä siihen. Terveellisiä ja hyviä vaihtoehtoja on monia, kunhan käyttää vähän mielikuvitusta ja luovuutta. Eikä tarvitse mennä edes raakasuklaa-linjalle.

Siis oikeasti, en ymmärrä ajatustasi- pidätkö sitä ruokavaliona jos lapsi saa omilla synttäreillään syödä karkkia tai syödä sokeripitoisia herkkuja?!?
Kaikki vanhemmat saavat kasvataa omat lapsensa juuri niin kuin haluavat (toki lain sallimissa rajoissa) koski se sitten herkkujen antamista, käyttäytymistä tai mitä vain.

Näin juuri. Kohtuudella ja se kultainen keskitie on yleensä muutenkin ihan hyvä sääntö. Jos tosiaan syödään kerran viikossa tyyliin pala suklaata niin kyllä ollaan menty vähän liian pitkälle jos aletaan täällä tekemään siitä haloota synttärikutsujen karkkikulhon perusteella (etenkin kun kutsuilla oli reippaasti yli 20 ihmistä joista 95% aikuisia). Siinä vaiheessa on kyllä itsellä jotain epävarmuutta jos pitää niin kovasti muita osoitella..

Olitko kärpäsenä katossa katsomassa mitä annoin lapselleni? – ET. Onko laissa joku kohta jossa kielletään vanhempaa päättämästä saako lapsi syödä herkkuja silloin tällöin? Ei ole. Eli niin kauan kun kyse on ihmisen arvovalinnoista pyydän kauniisti että kunnioitat myös muita ja heidän valintojaan etkä nosta itseäsi muiden yläpuolelle.

Jopa oli töykeä vastaus. Meillä ihan hammaslääkäri kertoi nämä samat asiat, vaikkakin samalla linjalla oltiin jo valmiiksi, ja niinpä ei pienelle lapselle syötetty herkkuja. Ehkä se luento hampaiden terveydestä on teillä vielä edessä.

Ihana kattaus! En olekaan blogiasi lukenut aikoihin ja löysin nämä sivut sattumalta. Harmittaa puolestasi, kun joudut näinkin ihanaa tapahtumaa (2v synttäreitä) puolustamaan! Minulla ei käynyt mielessäkään, että antaisit lapsesi syödä rajattomattomasti karkkia tms. Joku vetosi hammaslääkärin antamaan ohjeistukseen makeisista.. Olen itse hammaslääkäri ja ei yksi karkkipäivä vuodessa mitään haittaa. Varsinkaan, kun pesee hampaat aamuin illoin 🙂 Kaikille huolestuneille: Xenialla itsellään on niin kauniit hampaat, että eiköhän hän lapsensa hampaiden pesusta pidä huolen! 😉 Mukavaa kevättä! 🙂

Tervetuloa tänne! 🙂 Juu ja ihan maalaisjärjelläkin ajateltuna juuri näin! 🙂 Kiitoksia sinulle ihan ammattilaisenkin mielipiteestä, että voin sit vedota 3-v synttäreillä tähän! 😀

Vastaukseni oli täysin asiallinen sinun melko töykeään ja minua äitinä alentavaan viestiisi.

Dear nimetön,sinulla on varmaan paha päivä tai muuten vaan purat pahaa mieltäsi viattomaan blogaajaan.synttäreillä saa minun mielstä syödä karkkia/ herkkuja kunhan synttäreitä ei pidetä joka päivä. Enkä minäkään nähnyt kuvaa tai lukenut blogista että X olisi varta vasten karkkia tai herkkuja lapannut lapsensa suuhun,joten sinun komentti kuullosti ilkeälle ja kummalliselle.
Mutta toivon,että opit katselemaan elämään aurinkoisemmalla asenteella;usko pois silloin saat sitä enemmän irti ja myös muut ihmiset ovat ystävällisempiä.
Ilon kautta.
-susanna-

Synttärit on onneksi kerran vuodessa. 😀 Itseasiassa tyttö ei syönyt yhtään karkkia, vaikka olisi kyllä saanut muutaman jos olisi halunnut. 🙂

Voi näitä kommentteja, no lienet tottunut että teki niin tai näin niin kyllä siitä joku jotain vastakkaista sanottavaa löytää tai kääntää asian päälaelleen. Mun täytyi lukea toi sun postaus moneen kertaan, että lukiko siellä jossain että; tässä tarjottavat ja tyttöni söi näitä kaikkia, erityisesti karkkia. No ei lukenut. Ihanaa kevättä sinulle ja perheellesi!

Näin juuri. Joillekin on vaan sydämen asiana löytää muista niitä ”virheitä”, valitettavasti. Samat sanat sinulle!<3

Mäkin ihmettelin minne postaukset tämän blogin puolella ovat jääneet, kun en ole Bloglovinin feedissä nähnyt ilmoituksia. 🙂

Outoa, pitää ottaa sinne yhteyttä! 🙂

Bloggerin kauttakaan ei päivityksiä tule ainakaan mulle :/ Käyn sitten aina muistaessa täällä tarkistamassa, onko tullut uusia postauksia.

Ihanan näköisiä tarjottavia. Meillä on tytön 1-vuotisjuhlat tulossa, joten tästä on mukava katsella ideoita 🙂

Moi Xenia! En olisi muuten kommentoinut, mutta kun täällä näkyy olevan muutama tosi tyhmä kommentti, niin ajattelin nyt kuitenkin sanoa sanasen. Ihan vain siksi, että saisit useammasta kommentista hyvän kuin pahan mielen (vaikka uskonkin, että osaat laittaa hölmöt kommentit omaan arvoonsa…) Joten: ihanan näköisiä herkkuja ja kaunis juhlapöytä, vieraat varmasti viihtyivät! Itse olen oman kummitytön synttäreillä (kesällä 3v) syönyt vaikka mitä herkkuja, ja kovin olen tyytyväinen ollut tarjoiluihin. On ollut sekä raakakakkua että ”tavallisia” leipomuksia. Ihan pienten lasten synttäreillähän suurin osa vieraista on yleensä aikuisia (eikö?), joten herkkuja saa tottakai tarjota. Lapset ovat ehkä maistaneet hieman kakkua tai syöneet konvehdin tai pari – eivätkä kyllä kertaakaan edes halunneet paljoa makeita herkkuja. Esim. hedelmät ja marjat ovat maistuneet heille paremmin. Suorastaan naurattaa, että joku voi ajatella, että teidän taapero olisi ahminut noita kaikkia herkkuja ja siis varmasti oikein kaksin käsin… 😉 Aurinkoista kevättä!

Ihan tosi. Xeniallahan on kautta aikain ollut todella terveellinen ruokavalio. En suostu uskomaan, etteikö hänen tyttärellään olisi siis myös. Itse olen kyllä kasvanut sokeripoliisiksi äidiksi tultuani, mutta olen silti sitä mieltä, että kun lapsi on pieni ja vieraat aikuisia, voi sokeria tarjota silloin harvoin kun jotain oikeaa juhlan aihetta on. Eri asia sitten kun on kaverisynttärit, ja vieraat lapsia, voi ainakin yrittää välttää suurimpia sokeripommeja, tai ainakin pyrkiä siihen, että jokaisessa tarjottavassa olisi muutakin kuin e-koodeja ja glukoosi-fruktoosisiirappia.
Ja sitten maitotuotteet. Me syödään ihan älyttömästi maitotuotteita, mutta kukaan perheestä ei ole ollut 3,5 vuoteen sairaana. Joillekin siis maitokin voi sopia.

Upea kattaus ja tarjoilut! <3

Onpas huikean näköiset tarjoilut ja superkauniit värit! Meidän 4v tyttö ilmoitti, että sitten hänenkin synttäreille tuollainen kattaus. Pupuneidin rakeita kaivataan täälläkin, löytyyköhän niitä enää mistään? 😀 Että kiitos vain vinkistä, säästyy suunnittelun vaiva täällä ainakin!
Raakasuklaa ja kaikenmaailman raakakakut saavat ainakin täällä meillä niskakarvat kauhusta pystyyn – kerran erehdyin vieraisilla kokeilemaan, sillä seurauksella että henki meinasi lähteä. Syylliseksi paljastui raakasuklaa, joka pamautti sellaiset astmakohtaukset päälle perusallergiselle ihmiselle, että mentiin ambulanssilla sairaalaan. Enkä ollut kuulemma ensimmäinen samasta syystä sairaalaan päätynyt. Normaalia ”käsiteltyä” suklaata voin kyllä syödä, pähkinöitäkin, mutta raakasuklaa… juu ei enää ikinä. Ei se siis ihan oikotie onneen ole. Ainakin allergiaan taipuville vieraille kannattaa vinkata, jos tuiki tavallisen näköinen kakku onkin jotain ihan muuta.

hahha, meillä on vielä jemmassa yksi pussi, nyt en vaan muista mihin sen laitoin! 😀 Meidän lähikaupassa ne on alessa tällä hetkellä! 😀 Ongelma vaan siinä etten voi millään ostaa niitä ”säästöön” kun itsehillintä ei riitä siihen. 😀 Ai kauheeta, mä olen joskus maistanut raakasuklaata ja pakko sanoa ettei se kyllä millään vedä vertoja tavalliselle vaikkapa tummalle suklaalle. Mieluummin olisin kokonaan ilman jos vaihtoehtona olisivat raakasuklaa vs normaali suklaa. Mutta makuasioita, onneksi kaikilla on valinnanvapaus, kunhan ei sitä omaa tapaansa muille tyrkyttele niin hyvä! 😀

Silmien vuotamiseen voi olla monta syytä. Näin optikkona tämä kevätkausi mennään töissä aikamoisella papukaijameinigillä. Silmien vetistykseen ja valumiseen on kolme pääasiallisia syytä: silmien kuivuminen (kyllä jatkuvasti valuvat silmät ovat kuivat!), katupöly ja allergia-oireiset silmät.
Ps. Aivan ihanalta näyttää kattaus, ottaisin omillekin synttäreille tuollaisen :))

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *